Letar du efter en utsökt sallad fylld med sommarsmak? Detta majssalladsrecept är precis vad du behöver!
Saftiga majskärnor, skarpa gurkor, syrliga körsbärstomater och en mycket enkel dressing, denna sallad är en perfekt blandning av sommargodhet.
Oavsett om du är värd för en grillfest, planerar en picknick eller bara är sugen på en uppfriskande tillbehör, är denna majssallad ett måste-testa!

En sommarfavorit
Majssallad är en fantastisk sommarsallad och det perfekta sättet att njuta av sommargrönsaker från trädgården eller bondens marknad.
- Den är fullproppad med fräsch sommarsmak och smakar otroligt fräscht.
- Enkelt och lätt: Med bara några få färska ingredienser är denna sallad lätt att göra för en snabb sommarsida.
- Den är otroligt mångsidig och behöver bara en handfull ingredienser. Lägg i färska grönsaker från din trädgård.

Hur man gör majssallad
MAJS: Detta Majssallad receptet börjar med en bas färsk sockermajs men fryst majs fungerar alldeles utmärkt i det här receptet. Om du har tid grilla majsen först och skär sedan av kolven.
KLÄ PÅ SIG: Skippa majonnäsen, den här dressingen är lätt och fräsch. Tillsätt ett rejält strö grovt salt och lite färsk peppar.
GRÖNSAKER: Vi älskar att lägga till tomater, engelsk gurka rödlök, men prova rädisor eller hackad grön eller röd paprika om du vill!

Snabba tips
- Mått på grönsakerna i denna sommarmajssallad behöver inte vara exakta, har du extra tomater lägg till extra; lite ont om gurkor, det här blir jättegott!
- Använd tinad fryst majs istället för färsk majs om det är allt du har.
- Lägg till en kick av värme genom att slänga i några tärnade jalapeños eller ett stänk chiliflakes.
- Byt ut cidervinägern mot citron- eller limejuice om så önskas.
- Prova att lägga till ett stänk fetaost eller ädelost.

Färsk majssallad
Söt sommarmajs, skarpa gurkor och mogna saftiga trädgårdstomater kombineras i en lätt och enkel vinägrett!
-
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och tillsätt majsen. Koka i 3 till 4 minuter eller tills kärnorna blir ljusgula (omväxlande kan majsen grillas).
-
Häll av majsen och svalna helt. Använd en vass kniv för att ta bort kärnorna från majskolven.
-
I en stor skål, kombinera majskärnor, körsbärstomater, tärnade gurkor och rödlök.
-
Ringla olivolja och äppelcidervinäger över salladen.
-
Smaka av med salt och peppar efter smak och blanda väl.
-
Strax före servering, strö över färska örter för att kombinera.
Värm grillen till medelhög värme. Ta bort silke och skal från majs. Pensla med olivolja och krydda rikligt. Grilla 2-3 minuter per sida eller tills de är lite förkolnade. Kyl innan användning.
Kalorier: 103 | Kolhydrater: 12g | Protein: 1g | Fett: 5g | Natrium: 117mg | Kalium: 155mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 175IU | C-vitamin: 6.8mg | Kalcium: 7mg | Järn: 0,6mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Fler sommarsallader du kommer att älska



