Det här tomatsalladsreceptet är en stapelvara hemma hos mig och en perfekt sommarsallad.
Färska tomater från trädgården passar perfekt med rödlök och örter och är enkelt klädd för att skapa en rätt som är fullspäckad med fräsch smak!
Den här läckra kombinationen är den perfekta lunchen eller ett bra tillbehör till vårt favoritrecept på lätt quiche eller ugnsstekt kyckling!

En sommarfavorit
Den här salladen (tillsammans med gurktomatsallad) är en sommarhäftklammer för oss. Färska tomater, rödlök och en skvätt vinäger är en fantastisk sommarrätt eller lunchrätt! Blanda bara ihop allt i en stor skål.
- Enkla ingredienser gör de bästa fräscha salladerna.
- Den här rätten är friska och kan serveras som en sida eller lägg i lite knaprigt bröd för att göra det till en huvudrätt.
- Lägg i färska örter och bocconcini eller andra trädgårdsgrönsaker för en smakrik fräsch tomatsallad!
Hur man gör en tomatsallad
Denna nyttiga tomatsallad är verkligen en av de enklaste sidorna. Kombinera helt enkelt trädgårdsfärska tomater, lök och ett stänk av örter.
Tomater – Detta tomatsalladsrecept är bäst under sommarmånaderna, högsäsong för tomater, eftersom de är färska från vinrankan. Använd alla typer av mogna tomater.
- Skär stora tomater eller heirloom-tomater i klyftor eller lagom stora bitar.
- Körsbärstomater eller druvtomater kan halveras. Du behöver inte rinna av saften eller ta bort fröna.

Variationer
Örter – Färsk oregano, dill, färska basilikablad eller mynta.
Ost – Prova tomatsallad med fetaost ost eller bocconcini (färsk mozzarella). Bocconcini är en boll av mozzarellaost med en mild smak. Det är en mjuk ost med krämig konsistens och finns på delikatessavdelningen.
Andra tillägg – Tillsätt något av följande, lite hackad vitlök, avokado, trädgårdsgrönsaker, hackad paprika eller färsk zucchini.
Tomatsalladsdressing
Enkelt är bäst. För att göra tomatsalladsdressingen, släng tomaterna med rödvinsvinäger, extra virgin olivolja och salt och svartpeppar. Om du föredrar det kan du använda balsamvinäger.
Till örterna använder jag det du har som är färskt. Favoriter är basilika, dill, persilja och oregano.

Serveringsförslag
Jag föredrar att servera den här rätten i rumstemperatur.
Kombinera den med grillat kött, som grillat kycklingbröst eller grillade fläskkotletter.
Om du har turen att ha rester håller denna sallad sig bra i kylen, så att smakerna kan marinera. Jag älskar att äta det nästa dag för en hälsosam lunch.
Fler tomatrecept

Färsk tomatsallad
Färska trädgårdstomater blandas med örter och lök och slängs sedan i en enkel vinägrettblandning.
-
Lägg tomater, rödlök och bocconcini (om du använder) i en grund skål.
-
Ringla över olivolja och rödvinsvinäger. Kasta för att kombinera.
-
Krydda med salt, peppar och färska örter efter smak.
Stora tomater kan skäras i lagom stora bitar. Ta inte bort saften eller fröna.
Denna sallad serveras bäst i rumstemperatur men den kan kylas om du föredrar det.
Förvara överbliven tomatsallad i en lufttät behållare i upp till 1-2 dagar. Rör om innan servering igen.
Kalorier: 190 | Kolhydrater: 11g | Protein: 5g | Fett: 14g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 4mg | Natrium: 22mg | Kalium: 602mg | Fiber: 3g | Socker: 6g | Vitamin A: 1970IU | C-vitamin: 33.4mg | Kalcium: 78mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



