Hemlagad salsa är en spelomvandlare. Detta enkla salsarecept är laddat med färska tomater, lök, koriander och jalapeno för en liten kick, och det går snabbt ihop i en mixer eller matberedare.

Denna salsa i restaurangstil kräver bara en handfull färska ingredienser. Oavsett om du behöver en topping för tacosallad eller frukosttacos, eller bara vill mumsa på några tortillachips med salsa, kommer du att älska det här fräscha salsareceptet.

Färskt hemlagad salsarecept serverad i en skål garnerad med koriander

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Hemlagad salsa

Denna salsa påminner mig om aptitretare på restauranger som alltid får mig att önska att de bara skulle ta med en större skål! Det är faktiskt väldigt enkelt att göra en salsa i restaurangstil – den går ihop på några minuter och håller sig bra i kylen.

De färska tomaterna gör salsan levande och fräsch samtidigt som tillsats av konserverade tärnade tomater ger den ett stort djup av smak precis som de oemotståndliga salsa-aptitretare som serveras på mexikanska restauranger.

 • Smak: Den perfekta salsan är lite kryddig, syrlig och smakrik. Om du föredrar en kryddig salsa kan du justera kryddnivån efter eget tycke genom att helt enkelt lägga till mer jalapenos.
 • Textur: En trevlig bordssalsa av restaurangkvalitet är fin i konsistensen. Till skillnad från chunky Pico de Gallo vill du att den här salsan ska bli lite saftigare. Det är därför det är ett absolut måste att använda en mixer eller matberedare. Detta gör den perfekt för att dippa eller kväva över en burrito, taco eller något grillat kött.
 • Snabbt: Allt du behöver göra är att slänga dina ingredienser i matberedaren och låta din salsa marinera i ett par timmar innan servering. När smakerna väl smälter smakar det ännu bättre.
Ingredienser för färsk salsa med tomater, koriander, lök, lime, jalapeno

Hur man gör hemlagad salsa

Med bara två enkla steg får du en hemmagjord salsa som är perfekt för alla tillfällen. Följ de enkla stegen nedan och du kommer att dippa på nolltid.

 1. Blandning – Lägg ingredienserna i en matberedare eller blandare. Pulsera i två sekunders skurar, eller tills alla ingredienser är hackade och kombinerade.
 2. Resten – Ställ in i kylen för att marinera ett par timmar eller över natten.

Proffstips: Blanda inte din salsa för mycket. Pulsar du för mycket blir det till soppa. Du vill fortfarande att den ska behålla lite konsistens. Bara ett par pulser i en matberedare kommer att göra susen.

Hur man blandar salsaingredienser i en matberedare

Tips för den bästa hemlagade salsan

Även om det är enkelt att göra denna salsa, men här är några tips för att säkerställa att din färska salsa blir perfekt varje gång:

 • Justera kryddan – Använd så många eller så få jalapenos som du föredrar. Notera: Jalapenos med vertikala linjer på utsidan indikerar att paprikorna har åldrats en tid. Ju fler rader desto kryddigare är de.
 • Blanda inte för mycket – Blanda bara salsan bara tills den är inkorporerad. Du vill ha en fin, fin konsistens där du fortfarande kan se ingrediensernas alla färger (se bilden ovan för referens).
 • Låt salsan vila – Att låta din salsa marinera några timmar i kylen ger de bästa smakerna. Hoppa inte över detta steg!
 • Välj rätt konserverade tomater – Petite tärnad är det bästa snittet för detta recept. Observera också att om du använder en burk med krydda eller tillsatt salt, måste du tillsätta salt efter smak.
Hemlagad salsa i en skål

Att tjäna

Hemlagad salsa är så mångsidig och är inte bara en aptitretare. Möjligheterna att servera är oändliga, men här är några av våra favoritsätt att servera hemlagad salsa på:

Färsk salsa serverad på förrättsfat med tortillachips

Vanliga frågor

Går den här hemmagjorda salsan på burk?

Denna salsa är inte avsedd för konservering eftersom den inte är en “kokt” salsa, och den har inte heller rätt andel av syra för konservering så vi rekommenderar inte att konservera denna salsa. Om du letar efter en salsa som håller längre är vår favorit Roasted Salsa som smakar precis som färsk när den väl är upptinad.

Kan jag utelämna konserverade tomater?

Om du utelämnar de konserverade tomaterna kommer du i princip ha en Pico de Gallo, som har en annan smakprofil.

Hur länge håller hemmagjord salsa?

Du kan säkert förvara hemmagjord salsa i upp till en vecka i kylen. Se förvaringstips nedan.

Förvaring av färsk hemlagad salsa

 • Kylskåp: Häll din salsa i en lufttät behållare eller Mason Jar och ställ in den i kylen i upp till en vecka. Ju längre salsan marineras i kylen, desto bättre smakar den.
 • Frysning: Färsk tomatsalsa fryser inte bra eftersom den har färska grönsaker som kan bli mosig och vattnig när den tinas. Om du letar efter en frysvänlig salsa, prova vår Roasted Tomat Salsa.

Proffstips: Lufttäta förvaringsbehållare Håll maten fräsch längre och se så organiserad ut i ditt kylskåp.

Färsk salsa i en förvaringsbehållare

Fler salsarecept

Dessa salsarecept är några av våra favorit sommaraptitretare och de är ett bra sätt att använda trädgårdsodlade grönsaker och till och med frukt.

Färskt hemlagad salsa recept

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: 15 minuter

hemlagad salsa serverad restaurangstil i en skål

Detta enkla salsarecept i restaurangstil är en spelomvandlare. Färsk hemgjord salsa är perfekt för tacokväll eller mumsande med tortillachips.

Författare: Natalya Drozhzhin

Kurs:

Aptitretare

Kök:

Mexikansk

Nyckelord:

färsk salsa, hemgjord salsa, salsa recept

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$5-$8

Kalorier: 21

Serveringar: 12 serveringar

 • 1
  lb
  Roma tomater, halverad eller kvartad
 • 12
  uns
  konserverade petite tärnade tomater, med sin juice
 • 1/2
  kopp
  vit lök, hackad
 • 1
  jalapeno peppar, grovt hackad, fröad
 • 1/3
  kopp
  färsk koriander
 • 2
  vitlöksklyftor, grovt hackad
 • 1
  Msk
  limejuice, från 1/2 färsk lime
 • 1/2
  tsk
  Chili pulver
 • 1
  tsk
  mald kummin
 • 2
  tsk
  salt, anpassa efter smak
 1. Lägg alla ingredienser i en matberedare eller snabbmixer. Pulsera i 2 sekunders skurar tills alla ingredienser är hackade och kombinerade. Obs: Blanda inte din salsa för mycket. Du vill ha en fin konsistens, men inte en puré.

 2. Låt salsan stå övertäckt och kyld i ett par timmar innan du ska servera. Detta kommer att föra samman alla smaker.

Näringsinnehåll

Färskt hemlagad salsa recept

Belopp per portion

Kalorier 21
Kalorier från fett 9

% Dagligt värde*

Fett 1g2 %

Mättat fett 1g6 %

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 1g

Natrium 429mg19 %

Kalium 196mg6 %

Kolhydrater 5g2 %

Fiber 1g4 %

Socker 3g3 %

Protein 1g2 %

Vitamin A 446IU9 %

C-vitamin 10 mg12 %

Kalcium 19mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply