Det här är vår go-to easy Brioche bröd recept. Lär dig hur du gör detta traditionella flätade söta bröd och använd det sedan för att göra det bästa Brioche French Toast!

Limpa Brioche bröd på kökshandduk

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Vi älskar hembakat sött bröd receptfrån Pumpa bröd till Soda bröd. Om du är ett fan av hembakat bröd är denna briochelimpa ett måste-testa!

Vad är briochebröd?

Brioche är ett lätt sött jästbröd berikat med ägg och smör som ger det en mört smula. Briochebröd har sitt ursprung i Frankrike.

En flätad Brioche är lika vacker som den är läcker. Det är vår favorit för helgdagar som påskdagen tillsammans med andra traditionella påskfavoriter som vår Aprikos sötost bröd, Morotskakaoch Heta korsbullar.

Skivad mitten av mjukt briochebröd

Ingredienser till Brioche

Nyckeln till att göra bra brioche är att använda rumstempererade ingredienser. De införlivas bättre i degen och kommer att ge jästen en kickstart.

 • Mjölk – 1 %, 2 % eller helmjölk
 • Jäst – aktiv torrjäst (använd platinajäst för bästa jäst)
 • 3 ägg – stor, rumstemperatur
 • Strösocker – använd 1/2 kopp för lätt sött bröd (använd 1/4 kopp för salta bröd).
 • Osaltat smör – ska smältas och kylas (inte hett)
 • Salt – vi använder fint havssalt
 • Mjöl – för alla ändamål, annars fungerar brödmjöl.
Ingredienser för att göra jästbröd

Tips för att arbeta med jäst:

 • Jästtemperatur – börja med jäst som är rumstemperatur. Om du förvarar jäst kylt, ställ ut den en stund innan du använder den. Platinajäst ger den bästa höjningen. För 1 msk jäst behöver du cirka 1 1/3 paket eller 9 gram aktiv torrjäst.
 • Mjölktemperatur – värm din mjölk till den idealiska jästjäsningstemperaturen på 100-115˚F på en termometer. Gör den inte varmare, annars inaktiverar du jästen.
 • Degen jäser inte? Ditt rum är förmodligen för kallt. Placera degen på en varm plats för att jäsa (100-110˚F). Värm ugnen till lägsta inställningen i 2 minuter, stäng sedan av och ställ degbunken över en handduk i den varma ugnen och jäsa tills den har dubbelt så mycket volym (glöm inte att ta bort handduken). Prova också mikrovågsmetoden som vi delade i vår Enkelt recept på kanelbullar.
 • Prova jästen – se till att din jäst är bubblig och bildar ett skummigt lager (tar cirka 10 minuter). Om det inte stämmer eller bubblar upp, fortsätt inte. Du måste skaffa ny outgången jäst och börja om.
Jästjäst i en måttbägare

Hur man gör briochebröd

 1. I en stor skål, vispa ihop ägg, smält smör och resterande socker. Rör ner den jästa jästblandningen.
 2. Tillsätt mjöl 1 kopp i taget, rör om vid varje tillsats. Tillsätt den sista 1/2 koppen mjöl 1 matsked i taget tills degen drar bort från skålens sidor och inte fastnar på rena fingertoppar.
 3. Knåda (för hand eller i en mixer med degkrok) i 8-10 minuter och täck sedan med plastfolie och jäsa på en varm plats tills den har dubbelt så stor storlek (1 1/2 till 2 timmar).
Hur man gör en deg för brioche steg för steg bilder

Hur man flätar bröd (4 trådar)

Denna process är enkel och om du aldrig har bakat flätat bröd förut kommer du att känna dig fulländad när du är klar. Vi fann att 4 trådar gör ett vackert (och okomplicerat) flätat bröd.

 1. Skär degen i 4 lika stora bitar.
 2. Rulla bitar i längder på 18 till 20 tum och arrangera vertikalt åtskilda några tum.
 3. Nyp ihop remsorna upptill för att täta. Korsa längst till höger remsan över sin granne.
 4. Stoppa den längst till vänster under sin granne och över nästa remsa.
 5. Upprepa tills de är helt flätade och nyp sedan ihop ändarna för att förhindra att de lossnar.
Process för att fläta bröd med 4 trådar

Proffstips: Låt brödet svalna helt på en galler innan du skär i den för att slutföra tillagningsprocessen. Annars kommer det att släppa ut ånga och smulan kan bli gummiaktig och tät.

Flätad Brioche Brödkylning på galler

Vanliga frågor:

Vad är skillnaden mellan Brioche och Challah?

Challah-bröd görs med vatten istället för mjölk och olja istället för smör enligt kostherlagar. Brioche är gjord av mjölk och smör som bildar en rik och mör smula.

Kan jag ersätta mjölk?

Mjölk kan ersättas med vatten om du letar efter en mejerifri mjölk och smör kan ersätta olja.

Kan jag göra detta i en brödform?

Detta recept ger 1 stor limpa, men kan delas på mitten och läggas i 2 brödformar.

Hur vet jag när tillräckligt med mjöl är tillsatt?

Först, se till att mät mjöl korrekt. Tillsätt den sista 1/2 koppen mjöl lite i taget tills degen inte längre fastnar på sidorna av mixerbunken (om du använder en stavmixer fastnar den i botten av skålen när den knådas på hastighet 2 ). Den fastnar inte på rena, torra fingertoppar.

Vad ska man göra med briochebröd?

Brioche är bra för söta och salta måltider. Vi älskar briochebullar till våra kända hamburgare, men det är också bra för:

Mjuk mitt i briochebit

Hur man förvarar bröd

 • Lagring: När brödet har svalnat till rumstemperatur, förvara täckt i plastfolie i rumstemperatur i 3 till 4 dagar.
 • Frysning: Låt brödet bli rumstemperatur och täck sedan i flera lager plastfolie och frys i 1 till 3 månader. Att frysa färskt bröd samma dag som det bakas ger dig den bästa smaken och konsistensen när det tinas.
 • Upptining: Tina bröd täckt i kylen över natten eller i rumstemperatur i 2-3 timmar.
 • Att återuppvärma: Placera limpan utan lock i en 350˚F ugn i 10 minuter, eller värm enskilda skivor i brödrosten.
Bakad och kyld limpa redo för förvaring

Fler brödrecept

Det finns inget som kan jämföras med den söta doften av hembakat bröd som strömmar genom ditt hus. Om du älskar detta klassiska Brioche-bröd, då vill du inte missa dessa populära recept:

Klassiskt Brioche Brödrecept

Förberedelsedags: 30 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Uppgångstid: 3 timmar

Total tid: 3 timmar 55 minuter

Brioche brödlimpa på handduk

Brioche är ett lätt sött jästbröd berikat med ägg och smör som ger brödet ett mört smula. Det är underbart för French Toast.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$6-$10

Nyckelord:

brioche, brioche bröd recept

Kök:

franska

Kurs:

Bröd

Kalorier: 231

Serveringar: 14 personer (gör 1 stort bröd)

För briochebrödet:

 • 3/4
  kopp
  varm mjölk, 1%, 2% eller helmjölk
 • 1
  Msk
  torrjäst, (platina fungerar bäst)
 • 3
  stora ägg, rumstemperatur
 • 1/2
  kopp
  strösocker, dividerat
 • 4
  Msk
  osaltat smör, smält och lite kyld (plus mer till att smörja pannan och skålen)
 • 1
  tsk
  salt-
 • 4 1/2
  koppar
  mjöl för alla ändamål, mätt rätt

För äggtvätt:

 • 1
  ägg
 • 1
  tsk
  vatten
 • 1
  tsk
  vallmofrön, frivillig

Gör briochedegen:

 1. I en måttkopp, rör ihop 3/4 kopp varm mjölk (105-110˚F på en termometer) med 1 tsk socker. Rör i 1 msk jäst och låt den vila i 10 minuter för att jäsa jästen (ett skumigt lager bildas på toppen för att indikera att jästen är aktiv).

 2. Kombinera 3 ägg, 4 msk smält och kylt smör, 1/2 dl socker och 1 tsk salt i en separat blandningsskål eller skålen på din stavmixer. Vispa ihop tills det är blandat och rör sedan ner den jästa jästblandningen.

 3. Använd degkrokfästet på hastighet 2, eller en träslev, tillsätt mjöl 1 kopp i taget, låt det blandas med varje tillsats. Tillsätt den sista 1/2 koppen mjöl 1 matsked i taget tills degen inte längre fastnar på sidorna av mixerskålen och inte fastnar på rena, torra fingertoppar. Fortsätt att knåda för hand eller i en stående mixer i 8-10 minuter.

 4. Överför degen till en stor smörad skål och vänd så att den täcks med smör. Täck med plastfolie och låt jäsa på en varm plats (100-110˚F) i 1 1/2 till 2 timmar eller tills den fördubblats i volym.

Fläta och forma bröd:

 1. Vänd ut degen på en ren yta och dela degen i 4 lika stora bitar. Rulla varje bit till 18 till 20″ längder och arrangera dem sida vid sida vertikalt. Nyp ihop de 4 delarna i toppen.

 2. Att fläta Brioche: Korsa längst till höger remsan över dess granne. Stoppa den längst till vänster under sin granne och över nästa remsa. Upprepa denna process tills du är klar med flätan och nyp sedan ihop den andra änden för att försegla och förhindra att den lossnar.

 3. Smöra en stor bakplåt och lägg det flätade brödet på din smörade form. Täck löst med en kökshandduk och låt jäsa på en varm plats i 30 minuter eller i rumstemperatur i 1 timme, tills den är synligt puffad.

Äggtvätt och baka:

 1. Vispa ihop 1 ägg och 1 tsk vatten i en separat skål. När flätan har blåst upp, pensla med äggtvätt och strö på vallmofrön om du använder den.

 2. Grädda i mitten av en förvärmd ugn vid 375˚F i 25-28 minuter tills toppen är gyllenbrun. Kyl till rumstemperatur innan skivning.

Näringsinnehåll

Klassiskt Brioche Brödrecept

Belopp per portion

Kalorier 231
Kalorier från fett 45

% Dagligt värde*

Fett 5g8 %

Mättat fett 3g19 %

Transfett 1g

Kolesterol 56mg19 %

Natrium 192mg8 %

Kalium 89mg3 %

Kolhydrater 39g13 %

Fiber 1g4 %

Socker 8 g9 %

Protein 7g14 %

Vitamin A 181 IU4 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 33mg3 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply