Fikon-, aprikos- och pistagebiscotti är en perfekt pick-me-up med en kopp kaffe. Vi tror att det kvalificerar dem som frukost, speciellt när de är fyllda med massor av torkad frukt och nötter. Det här receptet är smörfritt, så de är till och med lite hälsosammare än du kanske tror. Så fortsätt, ha två!

Matlagning kan fylla huset med alla möjliga underbara dofter, men säger något hem bättre än doften av nybakade kex? Jag kan spåra rötterna till mitt bageri tillbaka till marknaderna som jag besökte med min mamma när jag växte upp. Fräscht, säsongsbetonat, lokalt, enkelt – det här är ledorden jag lärde mig som barn och som jag satte igång i all min bakning.—Isidora Popovic

Vanliga frågor om fikon-, aprikos- och pistagebiscotti

Hur förhindrar jag att biscotti blir smulig?

Först, när du gör degen, se till att hacka omrörningarna så att de inte blir för stora (och inte för små) utan snarare ett behagligt mellanrum. Detta säkerställer att degen förblir fungerande och smaken av varje ingrediens förblir ganska distinkt. Sedan, efter den första gräddningen, titta på tidpunkten för att skiva biscotti (10-15 minuter är bra). Om stocken är för varm kommer den att smulas sönder när man skär igenom den. Vänta tills det blir för kallt, och det blir väldigt svårt att skära igenom.

Varför är min biscotti inte knaprig?

Det finns några svar här, men de kommer i allmänhet alla tillbaka till samma sak – fukt. Baka inte biscotti på en fuktig dag, om möjligt. Sedan, kylning av dina biscotti på ett galler hjälper luften att cirkulera runt dem, vilket förhindrar att fukt fastnar under. Lyckligtvis kan biscotti ställas in i ugnen igen lite längre. Det hjälper till att dra ut fukt och göra dem knapriga.

Kan jag frysa biscotti?

Det kan du säkert. Biscotti håller i upp till tre veckor, bara förvarad i en lufttät behållare på disken. Men om det inte är tillräckligt länge håller de upp till tre månader i frysen, tätt inslagna.

  • Värm ugnen till 300°F (149°C). Klä 2 bakplåtar med bakplåtspapper.
  • Sikta mjöl, bakpulver och socker i en stor skål. Gör en brunn, tillsätt äggen och vispa lätt. Tillsätt gradvis mjölblandningen i äggen och rör om bara tills du får en något kladdig, degliknande blandning. Rör ner pistagenötter, hasselnötter, russin, aprikoser, fikon och citronskal.

  • Blöt händerna lätt med kallt vatten och för ihop degen till en boll. Flytta degen till 1 av bakplåtarna klädda med bakplåtspapper. Fukta händerna lätt med vatten igen och klappa degen till en stock, platta till den något så att den blir cirka 3 tum bred. (Du kan använda ett ark bakplåtspapper för att forma den klibbiga degen.)

  • Grädda i 24 till 30 minuter, tills du trycker mycket lätt på toppen och den fjädrar tillbaka. Om den känns fast, låt den stå i ugnen ytterligare några minuter. Låt biscottiblocket svalna på plåten i ca 10 minuter. Låt ugnen vara påslagen.

  • Lägg biscottin på en skärbräda och, med hjälp av en stor, tandad brödkniv, skiva den i 1/4-tums tjocka skivor. Lägg skivorna på sidan på bakplåten och sätt tillbaka dem i den varma ugnen tills de är ljusgula, vänd dem halvvägs genom tillagningen, cirka 10 minuter totalt. Biscottin ska se torr ut; om inte, låt dem stå i ugnen ett par minuter till på varje sida. Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter på plåten. Överför till ett galler och låt svalna helt. Förvara i en lufttät behållare i upp till 2 veckor.

Servering: 1 biscottiKalorier: 76 kcalKolhydrater: 14 gProtein: 2 gFett: 2 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 14 mgNatrium: 6 mgKalium: 96 mgFiber: 1 gSocker: 7 gVitamin A: 74 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 21 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 Isidora Popovic. Foto © 2010 Peter Cassidy. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Om du vill ha en kaka som skriker “jul”, gör dessa kakor med torkade tranbär. Det gjorde jag för att jag inte kunde hitta torkade fikon. De röda tranbären med de gröna pistagenötterna gör dessa perfekta för vintersemestern. Var noga med att blöta händerna lätt, enligt receptet, för att hjälpa till att samla ihop degen.

Efter 22 minuters bakning var min deg redo att skäras i skivor. Men efter att ha bakat skivorna i 5 minuter på varje sida, behövde jag grädda dem ytterligare 12 minuter, vända dem varannan minut, för att få dem torra. Den färdiga produkten är härlig och kommer att vara ett välkommet tillskott till julbordet.

Jag hade tänkt att jag skulle göra dessa varje år till semestern. Jag har gjort dem varannan vecka. De är verkligen fantastiska! Inget smör och bara 1/2 kopp socker, de måste vara bra för dig, eller hur? Jag kan inte tänka mig en kopp kaffe på morgonen utan ett par av dessa.

Jag kunde inte tro hur läckra dessa var utan användning av smör! Citronen ger en underbar fräschör, och den torkade frukten och nötterna förpackar biscotti med smak och konsistens. De torkade aprikoserna och fikonen var en perfekt balans mellan sötma och seghet för denna kaka. Byt gärna ut nötterna med pekannötter och mandel, och kanske torkade tranbär eller körsbär mot russinen. Jag kommer definitivt att behålla dessa på menyn.

Jag kan fortfarande inte fatta att det inte finns något smör i dessa. Det slutade med att jag gjorde en andra sats (eftersom den första satsen gick så snabbt) och bytte ut torkade tranbär mot russinen och pekannötter och mandel med de andra nötterna. Jag trodde att degen skulle vara lite torr, men efter att ha arbetat lite var den lagom kladdig. De kom ut läckra. Det enda området jag fortfarande är osäker på är den första gräddningstiden. Det var en bra 35 minuter, och jag tror att det kunde gå lite längre.

Jag har inte gjort biscotti på ett bra tag, och sedan såg jag det här och tänkte att jag skulle ge det ett försök. Degen till detta kom ihop ganska fint. För att få den bleka guldfärgen behövde jag grädda den lite längre än receptet anger, och jag förväntade mig att den skulle bli genomstekt lite mer än den gjorde (degen var lite sliskig när jag först skivade den) . Men slutresultatet blev fortfarande jävligt bra.

Det är en fin, lätt biscotti, med massor av smaker och en god, krispig konsistens. Jag ska göra det här igen – jag kan faktiskt se den här fikon-, aprikos- och pistagebiscottin på min semesterkakalista. Det gröna från pistagenötter och apelsinen från aprikoserna blir snygga med resten av kakorna på en bricka till högtiden.

Ursprungligen publicerad 5 maj 2010

Source link

Rate this post

Leave a Reply