Denna filet mignon med kantarellmarsalasås är gjord på pannstekt nötkött som är toppad med ett krämigt Marsalavin, vitlök, timjan och kantarellsvampsås. Det är snabbt och enkelt att förbereda men smakar som en speciell måltid från ett snyggt steakhouse.

En skivad filet mignon med kantarellmarsalasås i en skål bredvid på en träskärbräda.

Anpassad från Eugenia Bone | The Fantastic Funghi Community Cookbook | Insight Editions, 2021

Ju mer jag lär mig om svamp, desto djupare faller jag in i mykologin. Min dotter och jag älskar att leta efter, och äta på, kantareller från gamla lövblandade skogar. Jag hoppas att detta kommer att fortsätta vara en familjetradition i många år framöver. Vi älskar kantareller bäst till en biff eller fläskkotlett. Att hålla ett recept enkelt är den bästa praxis, och min dotter och jag skapade detta tillsammans!– Eugenia Bone

Vanliga frågor om filet mignon med kantarellsås

Kan man ersätta kantareller med en annan typ av svamp?

Ja, det kan du verkligen. Du kan byta ut din favorittyp av svamp här. Våra testare fann att detta fungerade bra med cremini- eller shiitakesvamp, eller en kombination av båda.

Vad ska du servera med denna filet mignon?

Nötkött och krämig svampsås är stjärnorna i showen här, så en enkel sida som pannfriterade gröna bönor eller en bakad potatis skulle komplettera den fint.

Kan jag servera kantarellsåsen till en annan typ av kött?

Ja. Som författaren Eugenia Bone föreslår passar såsen också bra med fläskkotletter.

Filet mignon med kantarellmarsalasås

En skivad filet mignon med kantarellmarsalasås i en skål bredvid på en träskärbräda.

Vi älskar kantareller bäst till en biff eller fläskkotlett. Att hålla ett recept enkelt är den bästa praxis, och min dotter och jag skapade detta tillsammans!

Prep 10 minuter

kock 25 minuter

Total 35 minuter

  • Värm ugnen till 400°F (205°C).

  • Krydda oxfiléerna med salt och peppar. Värm en stor ugnssäker stekpanna över hög värme. När stekpannan ryker, tillsätt oljan. Lägg försiktigt in filéerna i stekpannan och stek dem tills köttet blir brunt och lätt släpper från pannan, 2 till 3 minuter. Vänd köttet och bryn den andra sidan i ytterligare 2 minuter.

  • För över stekpannan till ugnen och tillaga till önskad form, cirka 6 minuter för medium-rare.

  • Ta ut stekpannan från ugnen, tillsätt 4 matskedar smör och tröja köttet med smöret i cirka 1 1/2 minut. Lägg över köttet på ett fat och låt det vila i 10 minuter.

  • Medan köttet vilar, smält den återstående 1 msk smör i samma stekpanna på medelvärme och tillsätt vitlöken. Koka tills vitlöken börjar svettas, 1 till 2 minuter, släng sedan i kantarellerna. Krydda svampen med salt och peppar och tillsätt timjan. Koka, rör om ofta tills svampen släpper vätskan, 7 till 10 minuter.

  • Tillsätt vinet och fortsätt koka tills vätskan i pannan reducerats till hälften, cirka 3 minuter. Tillsätt grädden och låt puttra tills såsen får en härlig karamellfärg och reduceras med ca en kvart, ca 4 minuter till.

  • Häll kantarellsåsen över filéerna och servera genast.

Servering: 1delKalorier: 1124kcal (56 %)Kolhydrater: 18g (6 %)Protein: 44g (88 %)Fett: 90g (138 %)Mättat fett: 43g (269 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 33gTransfett: 1gKolesterol: 278mg (93 %)Natrium: 151mg (7 %)Kalium: 1373mg (39 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 1336IU (27 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 84mg (8%)Järn: 10mg (56 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 25 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply