Dessa fläsk tacos, gjorda med fläsk, öl, kryddor och mjuka tortillas, är grymt möra och nästan som tacos al pastor. Slatta, bita, upprepa.

Två fläsktacos fyllda med strimlat fläsk, rädisor, jalapenos, salsa och gräddfil på en tallrik.

En del av den bästa maten i Mexiko, som dessa fläsktacos, kan hittas vid vägkanten vid gatuvagnar och på små loncherías eller lunchdiskar på lokala marknader. Jag smakade först en av mina favoriter, tacos al pastor, strax utanför San Miguel de Allende i centrala Mexiko. I likhet med shawarma, som är spettkokt kött som libaneserna tar med till Mexiko, innehåller tacos al pastor fläsk marinerat i chili och tillagat rotisserie-stil.

En sen kväll var fotografen Rick Lew och jag på ett tequila-och-taco-uppdrag efter en lång dag med inspelning av en matberättelse för en tidning. Någon hade hänvisat oss till strax utanför staden för “den bästa tacos al pastor.” Vi höll på att ge upp, utmattade och hungriga, när det framför oss stod ett högt vertikalt spott som glittrade av saftiga lager av hela fläskfläsk krönt med en hel färsk ananas.

Vi såg när försäljaren vaggade en nygjord varm majstortilla i ena handflatan och snabbt skivade spån av både kött och ananas i ett svep på tortillan med den andra handen. En kläm lime och ett stänk hackad lök och koriander och plötsligt var vi inte så trötta längre. Vi åt vår mycket beskärda del av fläsktacos och gick ganska glatt vidare till mer tequilaprovning.

För en enkel hemmaversion av tacos al pastor, steker jag fläsk tills gaffeln är mjuk och serverar den med en mängd olika garnering, inklusive grillad ananas. Du kan också lägga till bitar av färsk ananas i stekpannan under den sista timmen av tillagningen.

Jag gillar att servera köttet i färska varma majstortillas eller kålblad. Jag går inte särskilt länge utan att någon ber mig göra dessa fläsktacos.–Kim Sunée


Varför våra testare älskade detta

Testarna älskade minimal praktisk tid krävs för detta grillade fläsktacosrecept och att det möra strimlade fläsket kunde användas i många rätter förutom tacos. Natalie R. kallade dessa pulled pork tacos “verkligen enastående.”

Victoria F. sammanfattade det med sin kommentar, “Detta fläsktacosrecept är så gott, mångsidigt och enkelt.

Anteckningar om ingredienser

Ingredienserna för fläsktacos - fläskrumpa, vitlök, socker, kryddor, lök, apelsin och ale.
 • Fläskrumpa eller skuldra–Jag rekommenderar att du använder ett välmarmorerat snitt av fläskrumpa eller Bostonrumpa för bästa resultat. Fläskaxel kommer också att fungera här, men den kan vara lite mer senig och grynig. Om ditt fläsk kommer med skinnet på, ta bort det innan tillagning.
 • Chile pulver– Det här fläsktacoreceptet kräver mycket chilipulver för att ge mycket smak åt det rostade fläsket. Om du är känslig för värme kan du minska mängden till 4 eller 5 matskedar. Kontrollera värmenivån på ditt chilepulver innan du använder det, eftersom vissa är mycket kryddigare än andra.
 • Brown aleBrown ale är en typ av öl med mörk färg och framträdande maltsmak. Du kan ersätta din favoritöl eller lager. Om du vill göra receptet glutenfritt, använd glutenfritt öl.

Hur man gör detta recept

Socker och salt blandas ihop i en liten skål och gnuggas över en fläskaxel i en holländsk ugn.
 1. Blanda socker och salt i en liten skål.
 2. Placera fläsket i en holländsk ugn och gnid över det hela med salt- och sockerblandningen. Täck över och kyl i minst 4 timmar.
Kryddor och vitlök blandas ihop i en liten skål och en person som häller öl över en kryddgubbad fläskaxel.
 1. Värm ugnen till 350°F. Häll av all vätska som samlats i den holländska ugnen och skölj och torka fläsket. Blanda kryddorna och vitlöken i en skål.
 2. Gnid in kryddblandningen överallt fläsk. Häll i ale. Täck den holländska ugnen och koka i 2 timmar.
En delvis tillagad fläskaxel i en holländsk ugn med lök och apelsinklyftor, och en person som strimlar en tillagad fläskaxel.
 1. Tillsätt löken, 3 apelsinkvarter och ananas, om du använder den, i den holländska ugnen. Sätt tillbaka den i ugnen och tillaga tills fläsket är gaffelmört.
 2. Använd två gafflar för att strimla köttet. Pressa det återstående apelsinsegmentet över det strimlade fläsket. Servera med alla dina favorit tacofix.

Vilken fläskstyckning passar bäst till tacos?

För att göra smältande möra pulled pork-tacos förlitar sig detta recept på fläskrumpa. Trots dess moniker är fläskrumpa faktiskt fläskaxel, även om du kan hitta den märkt med hur många saker som helst, bland dem fläskrumpa, fläskaxel, picknickstek och Bostonrumpa.

Som författaren Kim Sunée förklarar i sin kokbok, En mun full av stjärnor, vilket namn det än går under, är fläskrumpa en billig köttbit som är perfekt för att locka till mör underkastelse via låg och långsam tillagning. Låt dessa fläsktacos vara ditt bevis.

Hur skiljer sig dessa fläsktacos från tacos al pastor?

Även om dessa pulled pork-tacos är ljuvliga i sig själva, är de inte riktigt tacos al pastor eftersom de saknar den traditionella spett-tillagningstekniken för tacos al pastor. Tja, det och den allmänna stämningen av att stå vid en gatuvagn någonstans i Mexiko sent på kvällen, proppa tacos i ditt piehole så fort du kan, fläskjuice droppande från din armbåge.

Kan jag göra denna pulled pork i en slow cooker?

Ja. Efter att du har saltat fläskrumpan eller skuldran, sköljde du den, torkade den och gnuggade den med kryddor, slänger du den i långsamkokaren tillsammans med ale, lök, apelsin och ananas och kokar, täckt hela tiden, tills fläsk är mört och faller isär. Detta kan ta 6 till 12 timmar på låg, eller så kan du starta den på hög i 2 timmar och sedan växla till låg under de sista 4 timmarna av tillagning.

Använd en tång för att överföra fläsket till en tallrik, lämna matlagningsvätskan i långsamkokaren. Använd sedan ett par gafflar för att försiktigt dra isär köttet. Pressa saften från den återstående apelsinkvarten över det strimlade fläsket och lägg det på ett fat. Om så önskas kan du sila av kokvätskan från långsamkokaren och droppa lite av den över det strimlade fläsket för att fukta det.

Hjälpfulla tips

 • Låt din fläskstek svalna något innan du strimlar den. Det kommer att bli varmt!
 • Detta recept på fläskstek tacos gör mycket pulled pork. Rester förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar eller kan delas i återförslutbara påsar och frysas i upp till 3 månader.
 • Använd överblivet fläsktaco-kött för att fylla burritos, toppa nachos, fylla i grillade ostmackor eller stoppa i quesadillas.
 • För att göra detta recept glutenfritt, använd en glutenfri öl för tillagning av fläsket. Receptet för fläsktacos är lämpligt för mejerifri kost om det serveras utan gräddfil eller ost.
Två fläsktacos, en skål med strimlat fläsk och ett urval av smaktillsatser på ett vitt träbord.

Fler bra recept på grisköttstaco

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Fläsk Tacos

Två fläsktacos fyllda med strimlat fläsk, rädisor, jalapenos, salsa och gräddfil på en tallrik.

Dessa fläsktacos, gjorda med fläsk, öl, kryddor och mjuka tortillas, är grymt möra och nästan som tacos al pastor. Slatta, bita, upprepa.

Prep 25 minuter

kock 3 timmar

Total 9 timmar

 • För att göra fläsktacos i din slow cooker, se Slow Cooker-varianten i vanliga frågor ovan. För att göra carnitas i ugnen, kombinera socker och salt i en liten skål. Placera fläsket i en långpanna eller holländsk ugn och gnugga socker- och saltblandningen över det hela. Täck över och kyl fläsket i minst 4 timmar och upp till 24 timmar.
 • Värm ugnen till 350°F (177°C).

 • Ta bort fläsket från pannan. Häll all vätska som har samlats i pannan i avloppet. Skölj försiktigt fläsket, torka det torrt och lägg tillbaka det i pannan.

 • Kombinera det röda chilepulvret, oregano, vitlök, spiskummin och kanel i en liten skål. Gnid in kryddblandningen över hela fläsket. (Kryddblandningen kommer förmodligen att täcka fläsket tjockt.) Häll ölet över fläsket, täck pannan tätt med locket eller ett par ark aluminiumfolie och rosta i 2 timmar.

 • Avtäck fläsket och släng löken och 3 fjärdedelar av apelsin i pannan. Om du använder ananas, lägg till bitarna i stekpannan.

 • Sänk ugnstemperaturen till 325°F (163°F) och rosta fläsket utan lock tills det är mört och lätt att dras in i-bort-från-resten-av-fläskstek-med-gaffel inlämning, ytterligare 1 till 2 timmar. Om gaffeltestet inte fungerar, koka i ytterligare 30 minuter och testa igen. Ta ut ur ugnen och låt sitta, täckt eller lätt täckt med folie, i upp till 30 minuter.

 • Använd ett par gafflar för att försiktigt dra isär köttet. Pressa apelsinjuicen från den kvarvarande apelsinkvarten över det strimlade fläsket och lägg det på ett fat. Om så önskas, sila av matlagningsvätskan från pannan och droppa lite av den över det strimlade fläsket för att fukta det.

 • Be alla vid bordet att lägga lite rostat fläsk i ett kålblad eller varm majstortilla och toppa med salsa, rädisor, jalapeños, gräddfil, queso fresco, koriander och en kläm lime.

  1. Låt köttet svalna –Låt din fläskstek svalna något innan du strimlar den. Det kommer att bli varmt!
  2. Förvaring och frysning –Detta recept på fläskstek tacos gör mycket pulled pork. Rester förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar eller kan delas i återförslutbara påsar och frysas i upp till 3 månader.
  3. Hur man använder rester –Använd överblivet fläsktaco-kött för att fylla burritos, toppa nachos, fylla i grillade ostmackor eller stoppa i quesadillas.
  4. Diet-För att göra detta recept glutenfritt, använd en glutenfri öl för tillagning av fläsket. Receptet för fläsktacos är lämpligt för mejerifri kost om det serveras utan gräddfil eller ost.

Servering: 1delKalorier: 537kcal (27 %)Kolhydrater: 22g (7 %)Protein: 79g (158 %)Fett: 13g (20 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 0,1gKolesterol: 204mg (68 %)Natrium: 2921mg (127 %)Kalium: 1582mg (45 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 13g (14%)Vitamin A: 2186IU (44 %)C-vitamin: 38mg (46 %)Kalcium: 89mg (9 %)Järn: 5mg (28 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Recept © 2014 Kim Sunée. Foton © 2014 Angie Zoobkoff. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.


Source link
Rate this post

Leave a Reply