Denna snabba Weeknight Winner® av fläskfiléer med koriander och fänkål (tillsammans med fantastisk karamelliserad kål) fyller en mängd smak. Men det bästa av allt är att det går snabbt. Som mindre än en timme från kyl till bord.

Anpassad från David Kinch | Hemma i köket | Ten Speed ​​Press, 2021

Fläsk kan vara det andra vita köttet, men i vårt hus är det allt annat än “annat”. The One och jag är anhängare av fläsk, speciellt fläskfilé. Det är mört (duh, det ligger i namnet!) och det kokar snabbt. Och när vi är hungriga, vilket är för det mesta, känner vi inte för att sitta hela söndagen för att en fläskaxel sakta ska falla isär i grytan.

Vad som är underbart med David Kinchs fläskfiléer med koriander och fänkål är att den är fullproppad med smakklumpar, den är otroligt billig och går från kylskåp till bord på mindre än en timme. Så kom till pappa!!–David Leite

Fläskfiléer med koriander och fänkål vanliga frågor

Vad är fördelen med att rosta kryddor?

Att rosta hela kryddan frigör kryddornas komplexa aromer och oljor, vilket resulterar i rundare och fylligare smaker.

Hur länge kan jag marinera fläskfilén?

Eftersom det inte finns någon syra i marinaden kan du gå så länge som 48 timmar. Vad som helst längre, och du kommer att börja få minskande avkastning.

Ska jag vara orolig om det är lite rosa i mitt fläsk?

Absolut inte! Fläsk som produceras i USA är fritt från trikinos, vilket gav griskött en dålig rap under så många år. Genom att koka filén till inte mer än 145°F (63°C) och låter dem vila, kommer temperaturen på köttet att fortsätta att stiga. När du är redo att servera har du perfekt tillagat fläsk som är gott och saftigt!

  • I en liten stekpanna på låg värme, rosta fänkål och koriander lätt, rör hela tiden tills de tar lite färg och doftar, cirka 2 minuter. Överför till en tallrik för att svalna.

  • Använd en eller kryddkvarn, krossa de rostade kryddorna och pepparkornen och sprid dem sedan på en .
  • Gnid in filén med olivolja och rulla dem sedan i kryddorna för att täcka på alla sidor. Täck med plastfolie och marinera i kylen i minst 1 timme, eller ännu bättre, över natten.

  • Ta ut filéerna ur kylen och låt dem stå i 45 minuter så att de får rumstemperatur innan de steks.

  • Värm ugnen till 350°F (177°C).

  • Ta bort de yttre bladen på kålen och dela den på mitten. Lämna kärnan intakt, skiva varje halva på längden i 1 tum breda (25 mm) plankor.

  • Värm 1 matsked olja i en stor ugnssäker stekpanna på medelvärme. Strö över filén med ett par rejäla nypor salt. Bryn, vänd då och då, tills de har fått färg på alla sidor, 5 till 10 minuter.

  • För över stekpannan till ugnen och stek tills fläsket är genomstekt (cirka 145°F eller 63°C), 10 till 20 minuter. Lägg över fläsket på en tallrik, täck sedan med aluminiumfolie och låt vila i 20 minuter.

  • Under tiden, i en stekpanna som är tillräckligt stor för att hålla kålen i ett enda lager, smält smöret på medelvärme. När den smält, sänk värmen till låg och tillsätt kålen i ett lager. Tillsätt timjan, vitlök och en nypa salt. Täck över och låt kålen karamellisera utan att knuffa tills bitarna är mjuka och fint brynta, 20 till 30 minuter. Vänd försiktigt upp kålen på ett serveringsfat för att exponera den brynta sidan.

  • För att servera, skär fläsket horisontellt i 3/4 tum (18 mm) breda skivor och arrangera bredvid kålen, häll eventuella juicer som har samlats över toppen.

Servering: 1 delKalorier: 267 kcalKolhydrater: 11 gProtein: 34 gFett: 10 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 109 mgNatrium: 109 mgKalium: 908 mgFiber: 5 gSocker: 5 gVitamin A: 295 IUC-vitamin: 57 mgKalcium: 105 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 David Kinch. Foto © 2021 Aya Brackett. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Smakerna av dessa fläskfiléer med koriander och fänkål kommer att vara mycket bekanta för dem som någonsin har haft porchettastek. Denna fläskfilé är den perfekta höstmåltiden och var ett enkelt men välsmakande recept. Att karamellisera kålskivorna i smör blev det perfekta tillbehöret till köttet.

När du väl har rätt kryddor blir det lätt en tillfredsställande familjemåltid utan krångel som inte är alltför tidskrävande. När jag gör detta igen skulle jag bara olja köttet och rulla in det i kryddorna och sedan koka det, utan någon marineringstid. Innerfilén är så mager att jag tror att kryddorna inte genomsyrar köttet tillräckligt för att motivera någon extra tid. Smaken kommer igenom i varje tugga, eftersom utsidan av köttet är väl täckt av kryddor. Mina middagsgäster älskade smakerna och de medföljande karamelliserade kålplankorna.

Jag serverade fläsket med en kombination av rostad vit och sötpotatis som avslutade denna höstens temamiddag. Som receptet säger, var noga med att inte överkoka filén, så håll koll på termometern.

Jag var lite tveksam, var inte ett stort fänkålsfan – eller ska jag säga lakrits, men kombinationen av det med koriander och svartpeppar gjorde dessa fläskfiléer med koriander och fänkål lite unika. Naturligtvis är det ett måste att rosta kryddorna innan de mals, och morteln och mortelstöten var allt som behövdes. Med fler och fler människor som minskar köttintaget, var jag glad över att underhålla vänner som inte har några problem med att unna sig!

Även om filén var smaskig, saftig och smakrik, var det som satte denna beredning över toppen och förtjänade ett TC-betyg, dock kålen. Kudos till den ofta bortglömda kålen, nu stjärnan i denna maträtt! Smält i munnen läcker, det tog denna fläskfilépresentation till nya höjder.

Ursprungligen publicerad 17 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply