Fläskkotletter med tomat-salviasås är otrolig komfortmat som kombinerar allas favorit, fläskkotletter, med välsmakande tomatsås. Servera med något som suger upp all den vitlökiga, salviafyllda såsen.

Anpassad från Deborah VanTrece | The Twisted Soul Cookbook | Rizzoli, 2021

Den här rätten kommer från en vän till mig från Puerto Rico, förutom att hans version använder koriander i stället för salvia. Jag ändrade örten – salvia är en typisk höstsmak – för att flytta rätten mer mot hösten. Om du vill ersätta salvian med koriander och lägga till en kläm lime, får kotletterna en lättare smak, vilket passar utmärkt till en vår- eller sommarmåltid.–Deborah VanTrece

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • Lägg mjölet i en grund skål. I en separat liten skål, kombinera kryddat salt, salt, vitlökspulver, lökpulver, svartpeppar och cayennepeppar och blanda väl. Gnid in kryddblandningen på båda sidor av fläskkotletterna. Rör ner eventuell överflödig krydda i mjölet.
  • Muddra de kryddade fläskkotletterna i mjölet, skaka av eventuellt överskott. Ställ resterande mjöl åt sidan för användning i såsen.

  • I en stor gjutjärnspanna på medelvärme, värm oljan tills den är varm. Lägg 3 fläskkotletter i stekpannan och stek tills de fått färg, cirka 4 minuter. Vänd och stek på andra sidan tills den fått en jämn färg, ca 4 minuter till. Flytta fläskkotletterna till en tallrik med hushållspapper för att rinna av. Upprepa med de återstående kotletterna.
  • För att göra såsen, häll av allt utom 1/4 kopp olja. Vispa 1/4 kopp av det återstående mjölet i dropparna i stekpannan på medelvärme, koka tills det bildar en pasta.
  • Vispa i kycklingbuljongen, vitlöken och tomaterna och koka tills såsen tjocknar, 2 till 5 minuter. Lägg tillbaka fläskkotletterna i stekpannan, sänk värmen till medel-låg och låt puttra i 5 minuter för att låta smakerna smälta. Tillsätt den hackade salvian och täck pannan med ett ugnssäkert lock eller folie.
  • Flytta pannan till ugnen och grädda tills köttet är mört, cirka 30 minuter. Om såsen är för tjock, rör i 1/4 till 1/3 kopp vatten och grädda i 5 minuter till, täckt.

  • Ta ut ur ugnen och låt kotletterna vila i minst 10 minuter. Garnera med salviablad och servera.

*Vad är Lawry’s Seasoned Salt?

Till synes allestädes närvarande för vissa av oss, kanske du inte är bekant med denna blandning av örter och kryddor som är en smakgenväg i en flaska. Det är en blandning av salt, socker, paprika, gurkmeja, lök, majsstärkelse, vitlök och ett par konserveringsmedel för långtidslagring. Sammantaget är det en ganska grundläggande kryddblandning. Det finns också massor av copycat-recept på nätet om du inte är på humör för att gå ut för en flaska krydda.

Servering: 1 serveringKalorier: 367 kcalKolhydrater: 27 gProtein: 4 gFett: 28 gMättat fett: 22 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gKolesterol: 1 mgNatrium: 1488 mgKalium: 149 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 56 IUC-vitamin: 7 mgKalcium: 31 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Deborah VanTrece. Foto © 2021 Noah Fecks. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa fläskkotletter med tomat-salviasås är en läcker, smakrik mittpunkt i en rejäl måltid. Två av min mans favoritsaker, fläskkotletter och tomatsås gjorde detta till en “fanfavorit” hemma hos mig. Jag bytte salvia mot koriander eftersom vi föredrar smaken. Mångfalden av kryddor som används i köttet ger ganska smakrikt kött. Var generös med rubbet.

Det är lite tid och förberedelser inblandade, men slutresultatet är väl värt det. Jag använde fläskkotletter med ben, men om du är någon som gillar att få bort varenda köttbit från benet (som min tidigare nämnda man) är dessa lite röriga att plocka upp och rensa bort från benet! Jag serverade dessa med vitlöksmos med röd skalpotatis och färska rödbetor. Du kommer definitivt att vilja ha något att suga upp såsen.

När allt utom salvian tillsattes samlades såsen snabbt och liknade en tjock tomatsoppa. Eftersom mina fläskkotletter var åt den tunnare sidan hoppade jag över bakningssteget och lade dem helt enkelt till såsen och lät dem värmas upp igen. Detta var utsökt och gav en antydan till höst en svällande julidag.

Kryddblandningen ger definitivt en kick – och även med tärnade tomater utan tillsats av salt var detta mycket salt. Nästa gång jag gör dessa fläskkotletter med tomat-salviasås, kan jag lägga till lite mindre cayenne och salt…men det kommer definitivt att bli en nästa gång.

Det här receptet på fläskkotletter med tomat-salviasås är ett enkelt sätt att förbereda läckra, möra fläskkotletter med välsmakande sås. Det är en trevlig hösträtt med smak av salvia. Jag garnerade med salviablad och serverade fläskkotletterna med ris, ångad broccoli och Pinot Noir.

Source link

Rate this post

Leave a Reply