Detta fantastiska flätade kanelbröd är överdrålat med en söt vaniljglasyr och toppat med rostade pekannötter. Den föder en publik, vilket gör den perfekt för grytor och underhållning, och den är lika välkommen till frukost som den är tillsammans med ditt eftermiddagskaffe.

En limpa flätat kanelbröd översållad med vaniljglasyr vilande på ett galler.

Anpassad från Vernon Winterton | Holländsk ugn Camp Matlagning | Gibbs Smith, 2022

Denna imponerande limpa med kanel är toppad med söt vaniljglasyr och rostade pekannötter och använder din holländska ugn för bakning. Det blir en mycket stor limpa, så se till att använda en holländsk ugn 5 1/2 liter eller större.–Vernon Winterton

Vanliga frågor om flätat kanelbröd

Hur gör jag det här flätade brödet om jag inte har en mixer med degkrok?

Om du inte har en degkrok, eller om du bara inte hittar din, kan du alltid knåda degen för hand. Det är mycket mer jobb, men den ljusa sidan är att du får ett bra träningspass. För detta recept, ignorera bara degkrokreferensen i steg ett och blanda i en skål. När din deg är formad, häll den på en ren, lätt mjölad yta och knåda för hand tills du har en härlig mjuk deg.

Vilken typ av jäst är bäst att baka – aktiv torr eller snabb?

Tja, det beror verkligen på vad du bakar. För hantverksdegar eller degar utan knådning som håller länge, behöver du aktiv torrjäst. För snabbjäsande bröd fungerar snabbjäst alldeles utmärkt. Behöver du mer information? Läs Vad är skillnaden mellan jästsvampar?

Flätat kanelbröd

En limpa flätat kanelbröd översållad med vaniljglasyr vilande på ett galler.

Detta flätade kanelbröd är toppat med söt vaniljglasyr och rostade pekannötter. Även om det ser imponerande ut, är flätningsprocessen faktiskt ganska enkel.

Vernon Winterton

Prep 45 min

laga mat 55 min

Total 3 timmar

Gör brödet

  • Blanda vatten, 2/3 kopp (167 g) socker och jäst i en stor blandningsskål eller använd en stavmixer utrustad med degkroken. När det skummar, tillsätt salt, mjukt smör, mjölk och 5 koppar (675 g) mjöl. Rör om tills det är väl blandat och tillsätt sedan återstående 2 1/2 koppar mjöl, 1/2 kopp i taget. Häll ut degen och på en lätt mjölad yta, knåda tills en mjuk deg bildas, tillsätt mer mjöl om det behövs, 3 till 5 minuter.

  • Lägg degen i en lätt oljad bunke och vänd på den. Täck med en ren trasa och ställ i en varm, dragfri yta tills den fördubblats i storlek, cirka 45 minuter.

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • Slå ner degen och kavla ut på en lätt mjölad yta till en rektangel på 10 x 4 tum (25 x 10 cm). Pensla med hälften av det smälta smöret.

  • I en liten skål, kombinera återstående socker, farinsocker och kanel; strö jämnt över toppen av degen. Vik degen till tredjedelar och kavla sedan ut till en rektangel på 12 x 4 tum (30 x 10 cm).

  • Dela degen på längden i 3 lika stora bitar och fläta ihop. För ihop ändarna och nyp till en cirkel.

  • Belägg en 5 1/2 liter eller större holländsk ugn med nonstick matlagningsspray. Placera det flätade brödet i den holländska ugnen, täck med locket och grädda tills det är gyllenbrunt och innertemperaturen når 190°F (88°C), 55 till 70 minuter. Ta ut brödet från ugnen, lägg på galler och pensla med resterande smält smör. Låt svalna.

Gör glasyren

  • Blanda ihop konditorsocker, mjölk och vanilj i en liten skål till önskad konsistens. Ringla över den avsvalnade flätan och strö sedan över pekannötter.

Servering: 1delKalorier: 433kcal (22 %)Kolhydrater: 76g (25 %)Protein: 7g (14%)Fett: 11g (17 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 22mg (7 %)Natrium: 449mg (20 %)Kalium: 118mg (3%)Fiber: 2g (8%)Socker: 30g (33 %)Vitamin A: 272IU (5 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 44mg (4 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 20 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply