De bästa hemlagade blåbärspannkakorna någonsin är superenkla att göra från grunden.
Detta enkla recept gör superfluffiga flapjacks fyllda med färska saftiga blåbär och en hint av lönn.
Det är den perfekta helgfrukosten!

Fluffiga blåbärspannkakor
- Pannkakor är det perfekta mysiga receptet för familjen att njuta av runt frukostbordet.
- De är så otroligt enkelt att göra med vardagliga ingredienser.
- Detta blåbärspannkakarecept kommer ut otroligt lätt och fluffig med en utsökt hemlagad smak.
- De är perfekta att ta sig framåt tid och kan kylas eller frysas för en snabb och enkel frukost alla dagar i veckan!
Ingredienser i blåbärspannkakor
Enkla skafferiingredienser gör de bästa blåbärspannkakorna.
Torra ingredienser: All-purpose mjöl är basen i detta recept och kan ersättas med hälften fullkornsmjöl om du vill. Bakpulver och bakpulver säkerställer de lätta och fluffiga pannkakorna.
Våta ingredienser: Mjölk, ägg och smält smör och fukt och fyllighet till smeten. Vi älskar smaken som smöret tillsätter, men vegetabilisk olja kan användas på plats. Byt ut mjölken mot vilken sort som helst som inte är mejeri.
Blåbär: Färska blåbär (eller frysta blåbär) tillför en sötma och en klick färg till pannkakorna. Blåbär strös på varje pannkaka efter att ha hällts upp på grillen för jämn fördelning och för att pannkakssmeten inte ska bli blå. Frysta blåbär behöver inte tinas först.

Variationer och tillägg
- Blanda i dina favoritextrakt som mandelextrakt.
- Tillsätt citronskal för lite fräsch syrlig smak.
- Byt ut lönnsirapen mot socker, honung eller agave.
- Slut på smör? Du kan använda rapsolja eller vegetabilisk olja på plats.
- Det här receptet är den perfekta basen för alla bär, prova björnbär, hallon eller till och med jordgubbar!

Hur man gör blåbärspannkakor
För en glad och rejäl frukost följer du bara dessa tre snabba steg!
- Vispa de torra ingredienserna (enligt receptet nedan).
- Tillsätt de blöta ingredienserna och rör om tills det precis blivit fuktigt.
- Häll smeten på en het stekpanna eller stekpanna och strö över blåbär.
- När bubblorna börjar poppa vänder du pannkakorna i någon minut.
Tips för framgång
- Övermixa inte smeten, smeten ska bara vara fuktig men fortfarande lite klumpig.
- Lägg ner blåbären på den blöta smeten istället för att röra om dem. Detta gör att smeten inte blir blå och garanterar blåbär i varje tugga.
- Koka bara tills bubblorna som bildas på pannkakorna börjar poppa och vänd sedan.
- För att undvika blå pannkakor (från överbliven blåbärsjuice på grillen), blöt en hushållspapper och torka av grillen med hjälp av en tång innan nästa sats tillagas.

Matrester
Kyla: Om det finns överblivna blåbärspannkakor, förvara dem i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.
Frysa: Stapla dem med bakplåtspapper mellan dem och lägg dem i en påse med dragkedja med datumet på. Lägg påsen platt i frysen och när de är frysta kan påsen placeras upprätt för att spara utrymme i frysen.
Uppvärmning: Dra ut en eller flera för att tina och värma upp igen! Placera dem helt enkelt i mikron tills de är genomvärmda.
Perfekta pannkaksrecept
Älskade du dessa blåbärspannkakor? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Blåbärspannkakor
Fluffiga hemgjorda blåbärspannkakor är den perfekta helgen!
-
I en stor mixerskål, vispa ihop mjöl, bakpulver, bakpulver och salt.
-
I en annan skål, kombinera mjölk, ägg, smält smör och lönnsirap.
-
Tillsätt den våta blandningen till de torra ingredienserna, rör bara tills det blandas. Smeten ska se lite klumpig ut.
-
Förvärm en nonstick-panna eller stekpanna till medelvärme (350°F) och smörj lätt med vegetabilisk olja.
-
Häll ¼ kopp smet på grillen för varje pannkaka och strö genast över blåbär.
-
Koka tills det bildas bubblor och börjar poppa på kanterna, ca 2 minuter. Vänd pannkakorna och koka i ytterligare 1 till 2 minuter på andra sidan.
-
Efter varje sats, använd en tång för att torka bort eventuella blåbär som finns kvar på pannan eller grilla med en våt pappershandduk. Upprepa med resterande smet.
För fluffiga pannkakor, blanda bara tills de är fuktade, blanda inte för mycket.
Att göra stora partier: Värm ugnen till 175°F och ha en bakplåt i ugnen. Håll pannkakor varma på plåten.
Att ta sig framåt: Koka och kyl pannkakor. Separera pannkakor med lager av vaxpapper och lägg i en fryspåse. Värm i mikrovågsugn, brödrost eller ugn.
Kalorier: 160 | Kolhydrater: 23g | Protein: 4g | Fett: 6g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 31mg | Natrium: 122mg | Kalium: 235mg | Fiber: 1g | Socker: 6g | Vitamin A: 104IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 111mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



