Denna underbara, smakrika focaccia kommer tillsammans med ett minimum av ansträngning för maximal effekt. Medan många ostiga focaccia-recept skulle få dig att strö osten ovanpå, där den kan stelna eller bli en fet röra, tillsätts här pecorino tillsammans med mjöl och jäst. Jag använde ett Microplane rivjärn till finriven ost som smälte in i degen med lite spår. Det resulterande tunnbrödet har funken av lagrad ost inbakat, så det är underbart med lite tillbehör alls. När jag gör den här igen kommer jag att trycka ner några rostade vitlöksklyftor i toppen av degen — inte för att den behöver dem, utan för att jag tror att den skulle passa perfekt.

En riven limpa focaccia med örter och salt och kvistar rosmarin, en kniv och en bit pecorino på sidan.

En notering om degen: den är extremt klibbig och blöt och jämnar aldrig ut som du tror att den ska efter en ordentlig vila. Jag tror att texturen är trolig på grund av den stora mängden ost, och fukten är det som ger den så mycket lyft när den bakas. Jag undvek svårigheten att flytta degen från arbetsytan till skalet, och från skalet till ugnen, genom att göra det hela på en bit bakplåtspapper. Jag hällde degen direkt från bunken där den jäste över natten på en bit mjölat bakplåtspapper, formade den där och lät den jäsa, täckt av en stor, vält kastrull (igen, för att undvika att fastna). Jag sänkte sedan degen på samma bakplåtspapper och satte det hela på pizzastenen.

Jag åt en hel del av den här varma till frukost utan att något åtföljde det, och det var underbart. Om det håller så länge, tar jag det senare med lite cheddar, lite grillad korv och en sallad.

Source link

Rate this post

Leave a Reply