Denna förkolnade majs- och pilgrimsmussla med limedressing är det perfekta sättet att njuta av söt sommarmajs. Den grillas och kastas sedan med stekta pilgrimsmusslor, tomater, korv, persilja och koriander. Hela shebang slängs i en syrlig limedressing och toppas med majsnötter.

Ett vitt ovalt fat till hälften fyllt med förkolnad majs och pilgrimsmussla sallad.

Anpassad från Elena Silcock | Sallader är mer än löv | Hamlyn, 2022

Jag gör den här salladen lika mycket för den oljiga glädjen på tallriken som till själva pilgrimsmusslorna; så fort du klarar det så förstår du vad jag menar. Den knapriga majsen är en uppenbarelse, och om du hoppar över den skulle du missa något!–Elena Silcock

Vanliga frågor om kolad majs och pilgrimsmussla

Vad är skillnaderna mellan havsmusslor och havsmusslor?

Det finns fyra anmärkningsvärda skillnader mellan viken och havsmusslor.

1. Storlek: Den mest märkbara skillnaden mellan de två typerna av pilgrimsmusslor är deras storlek. Fjärdmusslor små, mindre än måttliga och havsmusslor större, vanligtvis storleken på en vanlig marshmallow eller kyckling nugget. Storleken på pilgrimsmussla du väljer kommer att i hög grad påverka tillagningstiden. Havsmusslor, eftersom de är mindre, behöver mycket mindre tid att laga mat.

2. Konsistens: Havsmusslor är tjockare, men bukmusslor kan vara mörare.

3. Smak: En del säger att pilgrimsmusslan tenderar att vara sötare, medan pilgrimsmusslan är saltare.

4. Användning: Vitmusslor är vanligtvis sauterade, är billigare och används i vardagsrecept. Havsmusslor är ofta mycket dyrare och reserverade för speciella tillfällen eller “unna dig själv” typer av måltider, som den här.

Vad är ‘Nduja?

‘Nduja är en fläskkorv gjord på kryddig kalabrisk paprika, örter och kryddor. Paprikan ger korven en härlig röd färg och lite värme. Det har sitt ursprung i Vibo Valentia-provinsen i Italien och blir allt mer framträdande på restauranger och marknader här i USA.

Kan jag göra detta med fryst majs?

I ett nafs, ja. Tina din frysta majs och koka den i en gjutjärnspanna på medelvärme tills den är lätt förkolnad.

Förkolnade majs och pilgrimsmussla sallad med limedressing

Ett vitt ovalt fat till hälften fyllt med förkolnad majs och pilgrimsmussla sallad.

Kombinationen av grillad majs, stekta pilgrimsmusslor, tomater, korv, örter och en syrlig limedressing är en uppenbarelse. Glöm bara inte majsnötstoppningen.

Elena Silcock

Prep 30 min

laga mat 30 min

Total 1 hr

Förbered limedressingen

 • Vispa ihop olivolja och limejuice i en stor bunke och smaka av med salt och peppar. Tillsätt en nypa socker, om så önskas.

Koka majsen

 • Värm grillen till högt.

 • Koka upp en bred kastrull med vatten på hög värme. Tillsätt majskolvarna och låt koka i 5 minuter, ta bort med tång och torka torrt med hushållspapper.

 • Lägg majskolvarna på en kantad bakplåt och smeta med lite av smöret. Grilla, vänd ofta, tills de är förkolnade på alla sidor, 10 till 15 minuter. Låt vila tills de är tillräckligt svala för att hantera.

Avsluta salladen

 • Ställ varje majskolva upprätt och använd en kniv för att glida ner kolven och skär av kärnorna. Tillsätt majskärnorna i skålen med dressingen.

 • Värm en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt ‘nduja eller chorizo ​​och vitlök i stekpannan, och om du använder chorizo, tillsätt en liten skvätt olivolja.

 • Stek tills ‘nduja blir något mörkare röd, 2 till 3 minuter. Rör ner i skålen med dressing och majs tillsammans med tomaterna.

 • Dra ut örtbladen från stjälkarna, grovhacka de flesta av dem och lägg i skålen. Krydda väl med salt och peppar. Rör om och överför sedan salladen till ett serveringsfat.

 • Torka av stekpannan och smält sedan resten av smöret på hög värme. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar. När stekpannan är varm och smöret skummar, tillsätt pilgrimsmusslorna, lämna utrymme mellan dem för att undvika ånga och koka i 2 minuter, vänd på dem och stek tills de är lätt brynta och ogenomskinliga, 1 till 2 minuter till.

 • Överför pilgrimsmusslorna till tallriken och smyg ner dem i salladen.

 • Toppa med resterande örter och knapriga majsnötter. Avsluta med en knäck svartpeppar. Skär limen i klyftor och servera vid sidan av.

Servering: 1delKalorier: 432kcal (22 %)Kolhydrater: 30g (10 %)Protein: 22g (44 %)Fett: 27g (42 %)Mättat fett: 9g (56 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 13gTransfett: 0,4gKolesterol: 66mg (22 %)Natrium: 834mg (36 %)Kalium: 896mg (26 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 10g (11 %)Vitamin A: 2492IU (50 %)C-vitamin: 65mg (79 %)Kalcium: 60mg (6 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 20 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply