Fransk lökbringa tar djupet av karamelliserad lök och vitlök, ger den ytterligare ett lager av smak från äppelbrännvin och bräserar långsamt det hela tills det är mjukt.

Anpassad från Jake Cohen | Judisk | Mariner Books, 2021

Jag växte upp i ett tomathushåll, där allt annat än en crimson braise skulle vara jävligt nära hädelse. Men som den som nu lagar vilken högtid som helst, tog jag en tur till den mörka sidan och omvandlade min familj med en ny variant på mitten av skålen. Det var då den franska lökbringan föddes. Massor av karamelliserad lök ger samma sötma som tomater, och en klick sherryvin tillför den syra du behöver för att skära igenom köttets rikedom.–Jake Cohen

VAD KAN JAG GÖRA MED ÖVER BRYSTEN?

Direkt från författarens mun, även om vi inte kunde vara mer överens, säger Jake Cohen “de här recepten är läckra, men medan alla slåss om köttet, tänker jag bara på såsen. Jag sparar all bräseringsvätska, packad med små bitar av sönderfallen kött, och använder den som kungen av pastasåser. Det är verkligen bättre än någon ragù eller söndagssås du kan drömma om. Koka helt enkelt pasta (rotini är min favorit!) tills den är bara al dente, låt sedan rinna av och släpp i en sjudande gryta med några koppar av den överblivna bräseringsvätskan för att avsluta tillagningen och låt vätskan reduceras för att täcka nudlarna. Om du känner dig vild, avsluta det med att få det att regna parmesan!

 • Värm ugnen till 325°F (165°C).

 • Krydda varje sida av bringan med 2 kraftiga nypor vardera av salt och peppar. Värm oljan i en stor holländsk ugn över medelhög värme. Lägg till bringan i den holländska ugnen och stek, vänd på den då och då, tills den är gyllenbrun överallt, 15 till 20 minuter. Flytta bringan till ett fat.

 • Sänk värmen till medel och lägg sedan löken och vitlöken i den holländska ugnen. Koka, rör om ofta, tills den mjuknat och börjar karamellisera, 20 till 25 minuter.

 • Häll i Calvados eller sherry och rör sedan kontinuerligt med en träslev i 1 minut för att skrapa upp eventuella brynta bitar på botten av grytan.
 • Rör ner fonden och 2 kraftiga nypor vardera av salt och peppar, och sätt sedan tillbaka bringan till den holländska ugnen.

 • Bind ihop timjan- och salviakvistarna med en liten bit slaktgarn (bindning är valfritt, men det gör det mycket lättare att ta bort örterna efter tillagning) och bädda in örtknippet i grytan.
 • Låt sjuda, täck sedan den holländska ugnen och flytta den till ugnen. Koka tills de är väldigt mjuka när de sticks igenom med en gaffel, ca 3 1/2 timme.

 • Ta ut ur ugnen och låt svalna helt och ställ sedan i kylen över natten.

 • Nästa dag, skumma av och kassera eventuellt fett, om så önskas, och kassera örterna. Överför bringan till en skärbräda och skär den tvärs över fibrerna (vinkelrätt mot fibrerna som du ser löpa genom bringan) i 1/4 tum (6 mm) tjocka skivor.
 • Häll tillbaka köttet i såsen och värm på medelvärme tills det är genomvarmt.

  ☞ TESTERTIPS: Medan du värmer upp köttet, ge det en knuff då och då för att se till att löken inte bränns på botten av den holländska ugnen.

 • Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar, servera sedan.

Servering: 1 serveringKalorier: 425 kcalKolhydrater: 11 gProtein: 50 gFett: 17 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 8 gKolesterol: 141 mgNatrium: 211 mgKalium: 979 mgFiber: 1 gSocker: 6 gVitamin A: 30 IUC-vitamin: 8 mgKalcium: 48 mgJärn: 5 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Jake Cohen. Foto © 2021 Matt Taylor-Gross. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Att göra denna franska lökbringa kommer att transportera dig genom tiden. För oss väckte det minnen av att ha kommit till min mormors hus efter timmar i bilen. Hon välkomnade oss in i huset och du möttes av doften av långsamt kokt nötkött, ofta en gryta, och den förföriska lukten var det enda du kunde tänka på fram till middagen. Att laga detta tog mig tillbaka till att vara den där lilla ungen hemma hos mormor.

Det är ett bevis på varför alla behöver veta hur man bräserar: med bara en handfull ingredienser (ok, kanske mycket mer än bara en handfull lök) och några enkla steg visar det hur tiden kan förvandla något ödmjukt till något minnesvärd. Det är en gryta full av kärlek och tröst, smältande mört nötkött och syltad lök, och var precis vad vi behövde denna svala septemberkväll. Vi serverade den med kärnmjölksmos och gröna bönor.

När jag delade ut rester i grannskapet frågade en av mina grannar med en lång historia av brösttillverkning efter receptet som skulle ersätta deras. Det är bara så bra.

Även om jag aldrig har förberett en bringa, bestämde jag mig för att prova det här receptet eftersom vi köpte en slaktad ko i år, och, ja, vi har brisket nu!

Varning: det här receptet är ett tvådagarsrecept, så tänk på det när ditt kök avger en utsökt, välsmakande arom som kommer att lämna dig lust (eftersom du inte kan äta bringan förrän nästa dag människor!). Men låt inte tidsramen skrämma dig, även om det är en lång tidsram, är det inte ett komplicerat recept.

När det gäller ingredienser rekommenderar jag att du använder äkta sherry i motsats till att laga sherry och hemlagad buljong (om du använder butiksköpt, ta ett alternativ med låg natriumhalt eftersom detta recept är tillräckligt salt utan allt tillsatt natrium i buljongen). Jag band inte kryddorna med garn, och jag fann att deras smaker var mycket vanliga (men inte överväldigande) i den färdiga produkten. På tal om den färdiga produkten, det var jättegott! Jag serverade den här rätten till min familj med fyllning och gröna bönor med iste att dricka.

Ursprungligen publicerad 4 november 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply