Fransk lök mac and cheese är den perfekta kombinationen av två favoriter – krämig, ostliknande makaroner och lökig, ostlik soppa. Sharp Cheddar och Gruyère kombineras med karamelliserad lök för att förstärka smaken. Brödsmulstoppningen gör bara det hela så mycket mer fantastiskt.

Anpassad från MOB Kitchen | Comfort MOB | Mobius, 2021

Hos MOB Kitchen, vi är kända för de typer av rätter som fyller dig och värmer dig till din kärna. Men det handlar inte bara om kolhydrater och ost, det handlar om att omdefiniera komfortmat. Vi inser att komfort ofta handlar om konsistens, värme och – kanske viktigast av allt – om hur mat får dig att må. För komfortmat är inte bara ett arrangemang av smaker eller ingredienser som har beräknats vetenskapligt för att få dig att känna på ett visst sätt. Comfort food handlar om att komma hem till doften av din favoritmåltid efter en dålig dag på jobbet.–MOB Kök

VAD ÄR LC HUMP DAY PASTA?

Vi är glada att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något som vi har lagat för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.

Karamellisera löken

  • I en stor stekpanna på medelvärme, smält 2 1/2 msk smör. Tillsätt löken med en god nypa salt. Fräs, rör om då och då och sänk värmen vid behov, tills löken har mjuknat helt och karamelliserat, 30 minuter.
  • När löken är kokt, häll i vinet och tillsätt de flesta av timjanbladen, spara en handfull till garnering. Sjud tills vinet har reducerats till hälften, 2 till 4 minuter. Löken kan förberedas i förväg och förvaras i kylen.

  • Koka makaronerna i en stor kastrull med kokande saltat vatten i 2 minuter mindre än anvisningarna på förpackningen anger och låt rinna av i ett durkslag.

Gör ostsåsen

  • Tillsätt resterande 4 1/2 msk smör i en stor ugnssäker stekpanna på medelvärme. Häll i mjölet och vispa ihop. Vispa hela tiden, häll långsamt ner den kalla mjölken i mjölblandningen, lite i taget, för att få en slät sås. Sjud såsen tills den tjocknat, ca 5 minuter.

  • Rör ner cheddarost och hälften av Gruyèreosten. När osten har smält, ta av såsen från värmen, tillsätt dijonsenap och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Förvärm broiler till hög värme.

  • Häll de kokta makaronerna och den karamelliserade löken i ostsåsen, spara en matsked av löken. Blanda väl och toppa sedan med resterande lök, Gruyère-ost och ströbröd. Strö över ytterligare en näve timjanblad.

  • Stek tills gyllenbrun, 2 till 4 minuter. Servera omedelbart.

*Vad kan jag ersätta Gruyère?

Allt beror på varför du inte använder Gruyère. Om du inte gillar smaken men ändå vill ha en andra ost i din middag, överväg något mildare. Emmental är nära – den har samma härliga smälta men en mildare smak.
MOB Kitchen själva föreslog att om du bara inte vill ha bekostnad av snygga ostar, kan du använda all vass cheddar (alltså 14 ounces/400 gram totalt). Det blir inte lika fransk lökaktigt men det kommer ändå att vara otroligt.

Servering: 1 serveringKalorier: 656 kcalKolhydrater: 60 gProtein: 26 gFett: 32 gMättat fett: 19 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 9 gTransfett: 1 gKolesterol: 91 mgNatrium: 380 mgKalium: 359 mgFiber: 2 gSocker: 8 gVitamin A: 972 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 586 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 MOB Kitchen. Foto © 2021 David Loftus. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Två av världens bästa komfortmat gick samman – vad kan vara bättre? Detta var en krämig, välsmakande, överseende godbit! Jag älskade smaken av den karamelliserade löken blandad med mac & cheese. Jag använde en vass cheddarost från ett vanligt butiksmärke tillsammans med Gruyère och det blev fantastiskt.

Det enda som jag skulle göra annorlunda nästa gång är att jag skulle baka det tills brödsmulorna var bruna och pastan var bubbel i stället för att försöka steka. Mitt översta lager av brödsmulor började brännas ganska snabbt innan pastan hade en chans att bli bubblig. Jag serverade detta med färska skivade trädgårdstomater och ett glas Pinot Grigio (som var samma vin som jag använde i receptet).

Vår familj älskar fransk löksoppa och denna franska lök mac and cheese verkade som en fantastisk crossover-rätt. Smaken var riktigt bra och det var tillräckligt bra för att andra familjemedlemmar reste sig för att servera sig själva mer. Observera att det är en inblandad rätt och kan gå snabbare om du gör löken dagen innan, men det verkar definitivt som en bra helgbakning eller ett bra vegetariskt alternativ för Thanksgiving.

Som utlovat är detta äktenskap mellan mac and cheese och fransk löksoppa lika överdådigt som det låter. Den är rik och ostlik som din klassiska mac and cheese-bakad pasta men med några sötare toner från karamelliserad lök infunderad med vitt vin. Extra bonus är Gruyère-brödsmulans lock.

Så gott och så lätt att tillaga, ger mycket komfort och mysighet. Jag skulle uppmuntra en generös krydda med salt genom alla stadier. Jag föreslår också några röda paprikaflingor för lite subtil värme. Titta noga på stekningsstadiet. Min maträtt blev snabbt knaprig! Njut av.

Ursprungligen publicerad 13 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply