Fluffig citronsmörkrämfrosting med smaken av färsk citrus citron passar utmärkt på sockerkakor, cheesecake och muffins!

Detta fräscha citronsmörkrämfrosting receptet använder riktiga citroner, och det gör att de ljusa, soliga smakerna kommer till allt!

en cupcake toppad med färsk citronsmörkrämfrosting

Perfekt över citroncupcakes, för att toppa en lagerkaka fylld med lemon curd, denna citronfrosting är en favorit med massor av färsk citronsmak.

Hur man juicer och skalar citroner

  • Citronskal: För skal, använd skalet av två fulla citroner (eller fler) med en Mikroplan rivjärn eller den finaste sidan av ett rivjärn. Se till att bara använda den gula delen av skalet, den vita delen under (margen) är bitter.
  • Citron juice: För att få ut så mycket saft från dina citroner, För att pressa citroner, placera citroner i mikrovågsugnen i cirka 15-20 sekunder. Använd hälen på din hand för att rulla dem med ett försiktigt tryck på bänken innan du skär.

Hur man gör fyllning med citronsmörkräm

  1. Grädde rumsvarmt smör & matfett med en elektrisk stavmixer tills det är lätt och fluffigt enligt receptet nedan.
  2. Tillsätt citronskal och saft och blanda väl.
  3. Tillsätt strösockret lite i taget och blanda väl. När den är helt införlivad, blanda på hög i ett par minuter tills den är lätt och fluffig!
fluffig Fresh Lemon Buttercream Frosting med citronskivor

Tips för citronsmörkrämglasyr

  • Om du vill ha en tunnare konsistenstillsätt lite mer citronsaft.
  • För en tjockare konsistenstillsätt mer strösocker.
  • Se till att din kaka eller cupcakes är helt kylda innan du använder dem.
  • Om du sprider detta på en 9×13-kaka eller annan användning där den inte behöver hålla sin form, kan du lägga till 2 uns färskost tillsammans med smöret för en liten tang. Om du tillsätter färskosten kommer den inte att hålla sin form lika bra när den rörs.
  • Eftersom detta är smaksatt med naturlig citron är färgen blekgul. Tillsätt gärna några droppar gul matfärg för en ljusare gul färg.
en cupcake toppad med färsk citronsmörkrämfrosting

Kan du frysa smörkrämglasyr?

Citron smörkräm frosting kommer att hålla i kylen i 4 till 5 dagar. Du kan också frysa denna frosting i upp till tre månader i en lufttät behållare eller fryspåse.

Låt den tina helt och fräscha upp smaken med lite extra citronsaft och vispa så den blir slät igen!

Fler fantastiska frostingsrecept

Älskade du denna citronsmörkrämglasyr? Lämna oss en kommentar och ett betyg nedan!

en cupcake toppad med färsk citronsmörkrämfrosting
4,72 från 25 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Frosting med färsk citronsmörkräm

Ett smidigt och extra krämigt citronsmörkrämrecept smaksatt med färsk citronsaft och skal.

Förberedelsedags 5 minuter

Tillagningstid 10 minuter

Total tid 15 minuter

  • Skala båda citronerna och lägg skalet åt sidan. Juice en av citronerna för att göra två matskedar juice. Spara den återstående citronen för annan användning.

  • I en medelstor skål (eller skålen med en stavmixer), gräddsmör och matfett med en mixer på medelhastighet tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt citronskal, citronsaft (och extrakt om du använder det) och en nypa salt. Blanda väl.

  • Tillsätt strösocker ½ kopp i taget och vispa tills det är ljust och pösigt.

  • För att tjockna konsistensen, tillsätt mer strösocker. För att mjuka upp konsistensen, tillsätt mer citronsaft om det behövs.

Citronsmörkrämfrosting kan förvaras i kylen i upp till 4 till 5 dagar. Låt den få rumstemperatur och vispa igen innan du använder den. Frys i upp till 3 månader i en förseglad och märkt behållare eller plastpåse. Låt den tina helt & fräscha upp smaken med lite extra citronsaft och vispa så den blir slät igen!

Kalorier: 261 | Kolhydrater: 32g | Protein: 0,3g | Fett: 16g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 1g | Kolesterol: 31mg | Natrium: 92mg | Kalium: 29mg | Fiber: 1g | Socker: 30g | Vitamin A: 359IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 8mg | Järn: 0,1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Efterrätt
Kök amerikansk
Fresh Lemon Buttercream Frosting på en cupcake med en titel
skål med Fresh Lemon Buttercream Frosting med en titel
cupcake med Fresh Lemon Buttercream Frosting och en titel
Fresh Lemon Buttercream Frosting i en skål och på en cupcake med skrift


Source link
Rate this post

Leave a Reply