Dessa friterade polentastavar görs genom att steka bitar av kyld kokt polenta tills de är knapriga och gyllene. Oavsett om du njuter av dem vanliga eller serverar med en dusch av Parmigiano-Reggiano eller din favoritsås, är de ett oemotståndligt mellanmål eller tillbehör.

Fyra stekta polentastavar på en tallrik toppad med parmesan och en citronklyfta vid sidan av.

Anpassad från Joshua McFadden | Spannmål för varje säsong | Hantverkare, 2021

Bortsett från en stor skål med perfekt polenta för sig, eller med en klick ragù på toppen, är en pinne friterad polenta med en smakrik topping nästan det bästa uttrycket majsmjöl kan ha. Gör detta med hjälp av överbliven polenta eller koka upp en gryta polenta speciellt för att steka dessa stavar. Den håller i kylen i upp till 4 dagar (innan du steker den), så du kan göra en sats och sedan servera dem ett par gånger under veckan.–Joshua McFadden

Vanliga frågor om stekt Polenta Sticks

Vilken är den bästa typen av olja för att steka polentastavar?

Helst vill du använda en neutral smakande olja, med hög rökpunkt, som safflor, solros eller druvkärnor. I ett nafs kan du använda jungfruolja.

Vad är skillnaden mellan majsmjöl och polenta?

Polenta är gjord av en grovmalen sort majs som är idealisk för att skapa den krämiga gröt vi känner och älskar. Majsmjöl hänvisar till mald majs och kan komma i en mängd olika texturer från mycket fin till grov. Även om alla medelstora eller grovmalda majsmjöl fungerar för att göra polenta, är det värt ansträngningen att leta efter produkter som är specifikt märkta som “polenta”.

Friterade polentastavar

Fyra stekta polentastavar på en tallrik toppad med parmesan och en citronklyfta vid sidan av.

Gör detta med hjälp av överbliven polenta eller koka upp en gryta polenta speciellt för att steka dessa stavar. Den håller i kylen i upp till 4 dagar (innan du steker den), så du kan göra en sats och sedan servera dem ett par gånger under veckan.

Prep 15 minuter

kock 1 timme 20 minuter

Total 2 timmar

Gör polentan

  • Lägg majsmjölet och saltet i en stor tjockbottnad gryta och vispa långsamt i vattnet. Koka upp blandningen på medelhög värme och justera sedan värmen så att polentan knappt puttrar när den är täckt. Var försiktig, för polentan kommer att spotta som lava, och det är ungefär lika varmt!

  • Koka på svag värme, rör ofta med en lång sked eller styv silikonspatel, se till att skrapa botten av grytan och in i hörnen. Fortsätt att koka tills majsmjölet har expanderat helt och inte alls känns krispigt när du tar en tugga och polentan drar bort från pannans sidor, allt från 45 minuter till 3 timmar, beroende på din polenta.

  • Rör i smör och ost, om du använder. Smaka av och justera med mer salt om det behövs.

  • Häll den kokta – men fortfarande flytande – polentan på en olja-gnidad halvplåt eller 9 x 13 tum (23 x 33 cm) ugnsform. Du vill att polentastavarna ska vara cirka 1,25 cm tjocka, så välj en panna som passar mängden polenta du har.

  • Låt polentan svalna och stelna, ca 25 minuter. När den är helt stel, vänd ut den på en skärbräda och skär i remsor i storlek som fiskpinnar, eller vilken form du vill.

Förbered dina pålägg (valfritt)

Stek polentan

  • Lägg ett lager hushållspapper på ett galler, plåt eller plåt för att rinna av polentastavarna.

  • Häll 1/4 tum (6 mm) olja i en bred stekpanna och värm över medelhög värme. Om så önskas, tillsätt vitlök och örter till oljan när den värms upp för att smaksätta oljan. Använd en hålslev för att ta bort vitlök och örter innan du steker polentan.

  • Arbeta i omgångar, arrangera försiktigt ett enda lager polentastavar i pannan med tillräckligt med utrymme emellan så att du kan skjuta in spateln. Stek tills varje sida är gyllenbrun och polentastavarna är genomvärmda, cirka 4 minuter per sida. Försök inte att flytta pinnarna under den första minuten av tillagningen, eftersom de kan fastna i pannan.

  • Låt rinna av i några sekunder på hushållspapper och servera sedan direkt, med valfri topping och en dusch med riven ost, om så önskas.

Servering: 1pinneKalorier: 62kcal (3%)Kolhydrater: 5g (2 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 4g (6 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 1gKolesterol: 5mg (2 %)Natrium: 124mg (5 %)Kalium: 23mg (1 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 38IU (1 %)Kalcium: 24mg (2 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 15 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply