Dessa friterade benfria kycklinglår är precis som de du kommer att uppleva på Manhattan’s Egg Shop. Lita på oss. Den berömda krispiga, saftiga fågeln med chili- och brunsocker är inte något att missa.

Ett stekt benfritt kycklinglår ringla över honung på en vit tallrik med en gaffel bredvid.

Dessa friterade benfria kycklinglår är krispiga, saftiga, salta, kryddiga stekta kycklinglår perfektion som är sedan – ja, det finns mer! – ringlad med honung och strödda med grovt havssalt för att göra det ännu mer oväntat häpnadsväckande.

Observera att den här krispigt stekta kycklingen inte är en sista minuten, efter-fotboll, tisdagskväll-affär. För att uppnå en sådan stjärnstatus för stekt kyckling, saltas kycklinglår utan ben först för saftighet och marineras sedan i kärnmjölk och kryddor innan de steks till gyllene perfektion. Och det är värt varje ögonblick. Det du drar ur fritösen kan bara beskrivas som löjligt gott.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om stekt benfria kycklinglår

Hur vet jag när min olja är tillräckligt varm för stekning?

Det bästa sättet att mäta oljetemperaturen är med en friteringstermometer eller omedelbar termometer. Om du inte har en, släpp en liten sked av kycklingöverdraget i oljan. Om det börjar bubbla och steka är din olja klar.

Stekt benfria kycklinglår

Ett stekt benfritt kycklinglår ringla över honung på en vit tallrik med en gaffel bredvid.

Äggbutiken friterad kyckling fanatiker, så här gör du den berömda krispiga, saftiga, chili- och farinsockerlagda fågeln hemma.

Nick Korbee

Prep 1 hr 15 min

laga mat 45 min

Total 1 d 2 timmar

Salta kycklingen

  • Minst 36 timmar innan du vill äta stekt kyckling, blanda vattnet i en stor kastrull på medelvärme, kosher salt, socker, vitlök och chiliflakes och koka upp. Ta av från värmen och låt svalna helt, ca 30 minuter.
  • Tillsätt kycklingen i saltlaken, täck över och förvara den i kylen så kort eller så länge du föredrar, även om vi fann att saltlaken fungerade optimalt mellan 20 och 24 timmar. Observera dock att ju längre du saltar den, desto saltare blir din stekta kyckling.

  • Låt kycklingen rinna av, släng saltlaken och klappa kycklingen torr.

Marinera kycklingen

  • I en stor skål, vispa ihop kärnmjölken, sellerisalt, cayenne, paprikaoch ägg. Lägg till kycklingen i marinaden, täck över och ställ in den i kylen i minst 1 timme och upp till 24 timmar. (Ju längre du marinerar den, desto kryddigare blir din stekta kyckling.)

Stek kycklingen

  • Placera en stor, tjockbottnad kastrull eller holländsk ugn på medelhög värme, tillsätt försiktigt oljan och värm tills den registrerar 350°F (180°C) på en omedelbar friterings- eller godistermometer.

  • Placera en kantad bakplåt bredvid spisen och placera ett galler, en matkasse av brunt papper eller flera tjocka pappershanddukar på den. Värm ugnen till 200°F (90°C).

  • Medan oljan blir varm, blanda ihop mjölet i en grund skål svartpeppar. När oljan är varm, ta bort ett kycklinglår i taget från marinaden, låt eventuellt överskott droppa av och doppa det i mjölblandningen, vänd så att det täcker den helt. Skaka av allt överflödigt mjöl. Upprepa sedan, doppa tillbaka varje bit i marinaden och sedan i mjölblandningen igen. Lägg kycklingen på en tallrik när den är klar.
  • Lägg ett par kycklingbitar i den heta oljan, var noga med att inte överfulla pannan. Kycklingen ska vara helt täckt av den heta oljan. Stek kycklingen, vänd då och då, tills kycklingen är gyllenbrun och termometern i den tjockaste delen av låret visar 75°C (165°F), 5 till 10 minuter. Låt oljan återgå till 350°F innan du tillagar ytterligare en sats kyckling. (Om du inte har en termometer till hands, använd spetsen på en vass kniv för att skära i den tjockaste delen av ett kycklinglår för att kontrollera om det är klart – det ska inte finnas några spår av rosa.)

  • Använd en tång för att överföra den stekta kycklingen till gallret eller brunt papper eller hushållspapper på bakplåten. Om du inte slukar kycklingen direkt ur oljan, överför bakplåten till den förvärmda ugnen för att hålla den varm.

Servera kycklingen

  • Strax före servering, ringla över kycklingen med honung och, om så önskas, strö över en nypa eller så grovt havssalt.

Servering: 1delKalorier: 728kcal (36 %)Kolhydrater: 56g (19 %)Protein: 34g (68 %)Fett: 41g (63 %)Mättat fett: 9g (56 %)Fleromättat fett: 19gEnkelomättat fett: 10gTransfett: 0,2gKolesterol: 167mg (56 %)Natrium: 828mg (36 %)Kalium: 574mg (16 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 536IU (11 %)C-vitamin: 0,2mgKalcium: 179mg (18 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 30 mars 2017

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply