Dessa stekta räkor på Hawaiian rolls är gjorda med biffar som tillagas till gyllene krispiga perfektion, och toppas med en blixtsnabb Sriracha coleslaw och rostade bullar. Satsa på att du inte kan äta bara en.

Tre stekta räkor med coleslaw och rostade Hawaiian rullar på en träskiva.

Anpassad från Sam Zien | Sam Cooking Guy: Between the Bulls | Countryman Press, 2022

Dessa friterade räkor har en speciell plats i mitt hjärta. Krispigt, gyllene, med en touch av värme…​Jag kunde äta alla åtta.–Sam Zien

Vanliga frågor om Shrimp Slider

Hur väljer jag de bästa räkorna?

Om du har turen att vara i ett område där du har tillgång till färska räkor, finns det några saker att komma ihåg.

Se till att det inte finns någon “fiskig” lukt. Precis som alla andra skaldjur bör dina räkor lukta rent, som saltvatten. Om du kan, tryck på kroppen på räkan med fingret. Om den där stickan lämnar en fördjupning är räkan inte färsk. Ögonen ska vara blanka och benen fortfarande stadigt fastsatta. För frysta räkor (vilket är helt ok i de flesta recept), leta efter IQF, eller “Individually Quick Frozen” räkor, head-off, men skala.

Vad är det bästa sättet att tina frysta räkor?

Du har ett par alternativ. Du kan låta den tina över natten i originalförpackningen i kylskåpet (vi rekommenderar att du lägger påsen i en skål för att samla upp eventuellt vatten från smältningsprocessen), eller om du har bråttom, ta ut räkorna ur förpackningen, lägg den i en skål med kallt vatten i din diskbänk, och låt en rännel av kallt vatten kontinuerligt rinna in i skålen, vilket gör att brädden kan gå ner i avloppet.

Kan jag göra dessa som hamburgare i vanlig storlek istället för sliders?

Visst, men kom ihåg att anpassa tillagningstiden för att passa de större biffarna.

Kan jag använda förkokta räkor för dessa glidare?

Vi rekommenderar det inte. De förkokta räkorna kommer att bli överkokta och gummiaktiga. Håll dig till färska eller frysta råräkor här.

Friterade räkor på Hawaiian Rolls

Tre stekta räkor med coleslaw och rostade Hawaiian rullar på en träskiva.

Dessa mini smörgåsar har så många saker att göra för dem. En krispig räkbiff, kryddig krämig coleslaw och en rostad bulle.

Sam Zien

Prep 30 min

laga mat 10 min

Total 1 hr 40 min

  • I en matberedare, kombinera salladslök, paprika, ingefära och vitlök och pulsera ett par gånger.

  • Släng i räkor, panko, 3 matskedar majonnäs och sojasås och pulsera tills räkorna precis är grovhackade och kombinerade – förvandla det inte till mos. Du ska bara behöva cirka 10 pulser för att detta ska gå ihop.

  • Använd våta händer och forma räkblandningen till åtta små biffar i storleken på din rulle, lägg dem på en bricka klädd med bakplåtspapper eller vaxat papper och kyl dem i kylen i ungefär en timme eller så.

    Om du gillar dina räkor extra krispiga, täck biffarna i extra panko.

  • I en medelstor skål, kombinera kålen, återstående 3 matskedar majonnäs, Sriracha och risvinäger och blanda väl.

  • Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg till räkorbiffarna i ett enda lager och koka tills de är gyllenbruna och vackra, 3 till 4 minuter per sida.

  • För att montera dina reglage, stapla lite slaw på varje bullbotten och lägg sedan en biff ovanpå och lägg till den översta bullen.

Servering: 1reglagetKalorier: 264kcal (13 %)Kolhydrater: 22g (7 %)Protein: 12g (24 %)Fett: 14g (22 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 7gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,05gKolesterol: 86mg (29 %)Natrium: 589mg (26 %)Kalium: 154mg (4 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 435IU (9 %)C-vitamin: 18mg (22 %)Kalcium: 57mg (6 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 14 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply