Frito majssallad är den perfekta gryträtten, ett utsökt mellanmål på däck eller en härlig sommarmåltid!
Denna enkla sallad kombinerar massor av färsk sommarmajs, skarp paprika, jalapenos och naturligtvis krispiga Fritos, allt i en snabb krämig dressing.
Detta är den perfekta tillbehören eller förrättsdippen laddad med grönsaker och majs!

Vi kan inte få nog av denna knapriga majssallad
Om du aldrig har ätit Frito majssallad tidigare, har du missat mina vänner. Det är i stort sett det BÄSTA sättet någonsin att njuta av Fritos (som om de inte redan var fantastiska nog)!
- Det går utmärkt att göra i förväg (tillsätt Frito-majschipsen innan servering).
- Massor av smak, massor av texturer och färger och det smakar SÅ jäkla gott!
- Detta är en mångsidig rätt! Servera som en sidorätt med tacos eller fajitas, som en aptitretare med chips för doppning, eller som en huvudrätt (med grillade räkor om du vill).
- Perfekt för BBQs, potlucks eller sommarluncher.

Ingredienser i Frito Salad
Denna Frito majssallad är definitivt den perfekta tillbehören
Majs – Färska från kolven fungerar konserverade eller frysta majskärnor (färskt är bäst om du kan). Det är också ett bra sätt att använda överblivna kokta eller grillade majskolvar.
paprika – Grön och röd paprika ger smak, krispigt och färg.
Jalapeno (eller inte!) – Jag lägger till jalapenos på burk för en liten kick. Om du vill tämja det här receptet lite, hoppa över jalapenos och lägg i lite mild grön chili för smak utan värme.
Fritos – Fritos är vår favorit men alla majschips kan användas.
Valfria tillägg
Använd det här receptet som bas och ändra det till dina egna favoriter:
- Byt ut vanlig Fritos mot Chili Cheese Fritos (och hoppa över chilipulvret i receptet).
- Byt ut cheddar mot en mexikansk ostblandning, pepparjacka eller Montereyjack.
- Lägg i andra grönsaker, svarta bönor eller överbliven strimlad kyckling.
Prova olika förband
- Prova detta Frito majssalladsrecept med ranchdressing och hoppa över majonnäsen.
- För ett mer smakfullt alternativ, prova Catalina-dressing (vilket är vad jag lägger till min berömda Dorito Taco-sallad). Låter konstigt men det är bra!
- Tillsätt någon matsked tacokrydda och en sked gräddfil till dressingen.

Gör framåt och rester
För att göra detta recept i förväg, rör ihop allt utom Fritos. Vid servering, ge Fritos-påsen en snabb squish, strö dem ovanpå och rör om för en härlig crunch.
För att servera, använd antingen Frito scoop chips eller tortilla chips (eller selleri) för att ösa upp detta om du serverar det som en dipp eller bara servera den med en gaffel som tillbehör!
Fler prisade Potluck-sallader

Frito majssallad
Frito Corn Salad kombinerar sötmajs, färsk paprika, kryddig jalapenos och naturligtvis krispiga Fritos allt i en krämig dressing. Det här är den perfekta tillbehören för gryträtt eller aptitretare!
-
Blanda alla ingredienser utom Fritos i en stor skål och blanda väl.
-
Strax före servering, rör ner Fritos.
-
Smaka av med salt & peppar efter smak.
Kalorier: 155 | Kolhydrater: 10g | Protein: 4g | Fett: 10g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 251mg | Kalium: 89mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 525IU | C-vitamin: 21.9mg | Kalcium: 124mg | Järn: 0,4mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



