Till denna friulianska polenta toppas krämig polenta med en rik treostsås och ett knaprigt, brynt majsmjölssmör. Det är comfort food när den är som bäst.

En skål i lergods fylld med friulisk polenta och toppad med ostsås och svartpeppar.

Anpassad från Katie Quinn | Ost, vin och bröd | William Morrow, 2021

Polenta kan ta många former, och denna version har en pöl av ost på toppen. De ostar som Cosetti efterfrågar är formaggio di malga (en smidig hårdost som är ganska stark och salt), caprino (en färsk getmjölksost) och ricotta fresca (färsk ricotta). Även om ricottan kan vara lätt att köpa, föreslår jag enklare att komma åt Gruyere i stället för formaggio di malga och eventuell färsk getmjölksost som ersättning för caprino.—Katie Quinn

Vanliga frågor om Friulian Polenta

Vad är det bästa sättet att värma överbliven polenta?

För att värma upp din polenta till en krämig konsistens, mikrovågsugn eller värm på spisen på låg värme, rör i lite vatten eller mjölk efter behov.

Vad är skillnaden mellan polenta och majsmjöl?

Polenta är gjord av en grovmalen sort majs som är idealisk för att skapa den krämiga gröt vi känner och älskar. Majsmjöl hänvisar till mald majs och kan komma i en mängd olika texturer från mycket fin till grov. Även om alla medelstora eller grovmalda majsmjöl fungerar för att göra polenta, är det värt ansträngningen att leta efter produkter som är specifikt märkta som “polenta”.

Friulisk Polenta

En skål i lergods fylld med friulisk polenta och toppad med ostsås och svartpeppar.

Polenta kan ta många former, och denna version har en pöl av ost på toppen. De ostar som Cosetti efterfrågar är formaggio di malga (en smidig hårdost som är ganska stark och salt), caprino (en färsk getmjölksost) och ricotta fresca (färsk ricotta). Även om ricottan kan vara lätt att köpa, föreslår jag enklare att komma åt Gruyere i stället för formaggio di malga och eventuell färsk getmjölksost som ersättning för caprino.

Prep 10 minuter

kock 50 minuter

Total 1 timme

Gör polentan

  • Blanda vattnet och mjölken i en stor kastrull på medelvärme och låt sjuda. Tillsätt saltet och häll sedan gradvis i polentan, rör kraftigt med en trådvisp eller träslev för att undvika att den klumpar sig.

  • Sänk värmen till medel-låg och koka, rör om ganska kontinuerligt, tills polentan är tjock och nästan krämig i konsistensen och börjar dra sig bort från pannans sidor, 30 till 50 minuter (eller enligt förpackningens anvisningar). Prova en bit; om de enskilda kornen fortfarande känns fasta, tillsätt lite mer vatten och vispa i det väl. När det lagar mat, se till att du skrapar botten, hörnen och sidorna av pannan så att polentan inte fastnar och bränns.

Gör toppingen

  • I en liten kastrull på medelvärme, kombinera smöret och finmalet majsmjöl och koka, rör om tills smöret smält. Fortsätt att laga mat, rör om då och då, tills det är rostat och gyllene, 4 till 5 minuter. Ta bort från värmen.

  • När polentan har kokat klart, smaka av och smaka av med salt efter behov, ta sedan av från värmen.

  • Dela den bland individuella skålar och häll såsen över toppen, följt av en sked av toppingen. Smaka av med mer salt och peppar om så önskas och servera genast.

Servering: 1delKalorier: 435kcal (22 %)Kolhydrater: 39g (13 %)Protein: 17g (34 %)Fett: 23g (35 %)Mättat fett: 15g (94 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 55mg (18 %)Natrium: 702mg (31 %)Kalium: 227mg (6 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 1024IU (20 %)Kalcium: 197mg (20 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 1 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply