Vi kan inte bestämma vilken del av dessa frostade cupcakes med smörkolasås vi avgudar mer. Den möra, kakiga vaniljcupcaken, eller den saltade smörkolasåsen som öss upp inuti cupcaken och ringlar ovanpå, eller den fluffiga frostingen. Kanske är det den magiska kombinationen av alla tre som gör den perfekta cupcaken.

Sju frostade cupcakes med smörkola droppade på toppen på en rosa tallrik.

Anpassad från America’s Test Kitchen | Den kompletta kokboken för tonårskockar | America’s Test Kitchen, 2022

En sötsalt smörkolasås tar dessa fyllda och frostade cupcakes från vanliga till nästa nivå – så länge det är precis rätt mängd sliskig. Om den är för tjock blir fyllningen seg och seg, och är den för tunn suger fyllningen direkt in i cupcaken.

För att skapa den perfekta konsistensen i vår saltade smörkola tillsätter vi först lagom tung grädde för att lösa upp allt socker, men inte så mycket att vår sås blir vattnig. När det smälta smöret i såsen svalnar till rumstemperatur, går det från flytande till fast, vilket hjälper vår sås att stelna till en perfekt texturerad fyllning, redo att ösas upp i varje cupcake.–Amerikas testkök

Frostade cupcakes med butterscotch-sås Vanliga frågor

Kan jag ersätta hel- eller lättmjölk med den tunga grädden i det här receptet?

Vi rekommenderar det inte riktigt om du bara vill sänka fett- eller kaloriinnehållet. Dessa är dekadenta cupcakes, med en smörkolasås och frosting som förlitar sig på fettet och konsistensen som tung grädde ger till bordet.

Om du helt enkelt inte har tung grädde i huset och bara BEHÖVER dessa frostade cupcakes kan vi hjälpa dig: om du har smör och mjölk (helmjölk eller halv och halv fungerar bäst), är du på väg till en bra tung gräddersättning. För att göra 1 kopp tung grädde, smält 1/4 kopp smör och vispa långsamt i 3/4 kopp mjölk. Även om detta alternativ fungerar bra för de flesta baknings- eller matlagningsrecept som kräver tung grädde, kommer det inte att vispa till styva toppar.

Vad kan jag göra med överbliven smörkolassås?

Åh, möjligheterna. Ringla den över glass. Inkludera den som en del av en våfflor eller pannkaksbar. Sked den inuti eller över toppen av crepes.

Vad är skillnaden mellan smörkola och karamell?

Den största skillnaden är sockret. Medan recept varierar något, förlitar sig tekniskt sett de flesta kolasåsrecept på strösocker som smälts till en gyllenbrun vätska. Ibland rörs grädde eller smör (eller båda) ner i det smälta sockret.

Medan smörkolasås är farinsocker grunden för ljuvligheten och kombineras med grädde för att uppnå ännu högre höjder av läckerhet.

Frostade muffins med butterscotchsås

Sju frostade cupcakes med smörkola droppade på toppen på en rosa tallrik.

En sötsalt lätt smörkolasås tar dessa fyllda och frostade cupcakes från vanliga till nästa nivå. De kommer garanterat att glädja både vuxna och barn.

Amerikas testkök

Prep 1 hr

laga mat 40 min

Total 3 timmar

Till smörkolasåsen

Gör smörkolasåsen

 • Kombinera brunt socker, 1/2 kopp grädde, 4 msk smör och 1/2 tsk salt i en medelstor kastrull på medelvärme. Koka, rör ofta med en gummispatel, tills smöret smält och stora skumiga bubblor sprängs över såsens yta, 5 till 7 minuter. Ta bort från värmen.

 • Tillsätt 1/2 tsk vanilj och resterande 4 msk smör till såsen. Rör om tills smöret smält och blandningen är helt kombinerad, cirka 2 minuter. Skrapa såsen i medelstor skål och låt svalna helt, ca 1 timme.

Gör cupcakes

 • Justera under tiden ugnsgallret till mittläget och förvärm ugnen till 350°F (175°C).

 • Klä en 12 dl muffinsform med 12 pappersfoder.

 • Vispa ihop mjöl, strösocker, bakpulver och 3/4 tsk salt i skålen på en stavmixer med paddelfästet (eller i en stor skål om du använder en handhållen mixer). Blanda på låg hastighet och tillsätt det mjukade smöret, 1 bit i taget, och vispa tills blandningen ser ut som grov sand, cirka 2 till 3 minuter.

 • Tillsätt ägg, 1 i taget, och vispa tills det blandas. Häll i mjölk och 1 1/2 tsk vanilj; öka hastigheten till medel; och vispa tills det är lätt och fluffigt och inga klumpar finns kvar, ca 2 minuter. Använd en ren gummispatel för att skrapa ner sidorna av skålen och rör i eventuellt kvarvarande torrt mjöl.

 • Dela smeten jämnt mellan muffinsformarna, använd cirka 1/3 kopp per muffinskopp.

 • Grädda cupcakes tills tandpetare i mitten av 1 cupcake kommer ut rent, 21 till 24 minuter.

 • Använd ugnsvantar för att överföra muffinsformen till ett galler. Låt cupcakes svalna i muffinsformen i 10 minuter. Ta bort cupcakes från muffinsformen; överför direkt till kylställ; och låt svalna helt, ca 1 timme.

Gör frostingen

 • Under tiden, använd ett vätskemått för att mäta upp 1/4 kopp kyld smörkolasås.

 • Kombinera mjukt smör, 2 msk grädde, 2 tsk vanilj och 1/8 tsk salt i den rena skålen på en ställmixer utrustad med paddeltillbehöret (eller i en ren stor skål om du använder en handhållen mixer). Vispa på medelhög hastighet tills den är slät, ca 1 minut.

 • Använd en ren gummispatel för att skrapa ner skålens sidor. Med mixern igång på låg hastighet, tillsätt långsamt konditorisocker, lite i taget, och vispa tills det är slätt, 2 till 3 minuter. Öka hastigheten till medelhög och vispa tills frostingen är lätt och fluffig, 2 till 3 minuter till.

 • Lägg till reserverad 1/4 kopp smörkolasås i skålen. Vispa på medelhög hastighet tills den är helt införlivad, cirka 2 minuter.

 • För att fylla de kylda cupcakes, använd en skalkniv för att skära ut en konformad kil från toppen av varje cupcake, cirka 1 tum från cupcakens kant och 1 tum djupt in i mitten av cupcaken. Släng kottar (eller snacka på dem!).

 • Fyll varje cupcake med 2 teskedar av smörkolasåsen.

 • Använd en liten glasyrspatel eller sked för att fördela 2 till 3 matskedar glasyr över varje cupcake.

 • Ringla de frostade cupcakes med extra smörkolasås. Strö över flingsalt. Tjäna.

Servering: 1cupcakeKalorier: 709kcal (35 %)Kolhydrater: 75g (25 %)Protein: 5g (10 %)Fett: 45g (69 %)Mättat fett: 28g (175 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 2gKolesterol: 164mg (55 %)Natrium: 305mg (13 %)Kalium: 160mg (5 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 60g (67 %)Vitamin A: 1451IU (29 %)C-vitamin: 0,1mgKalcium: 86mg (9 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 29 augusti 2022

© 2022 Alla rättigheter reserverade. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply