Frukostnaan-pizzor, som också gör fantastiska frukost-till-middagspizzor, använder en fluffig naan som bas av grönsaker, ost och ett perfekt bakat ägg. Ett stänk av chili, koriander och flingsalt avslutar dessa läckra frukostläckerheter.

Anpassad från Amisha Dodhia Gurbani | Mumbai Modern | Countryman Press, 2021

På helgerna, särskilt när vi tenderar att hoppa över frukosten och äta brunch istället, är detta ett bra, rejäl alternativ. Använd överbliven naan och toppa den med din favoritost. Jag älskar att använda Oaxaca ost, som har smaken av Monterey Jack och den strängliknande stretchiga konsistensen av mozzarella. Toppa den med grönsaker – jag lägger till kryddad potatis, paprika och lök. Och slutligen, toppa det med ett ägg eller två. Jag skulle använda små ägg så att de inte rinner över kanten på naan.— Amisha Dodhia Gurbani

Vanliga frågor om frukost Naan Pizza

Vad mer kan jag ha på frukostpizzorna?

Du kan lägga till vad som helst säsongsbetonat, som färsk majs, squashblommor, körsbärstomater och mer. Röd paprika eller en annan mängd lök skulle också fungera. Du kan verkligen använda vad som helst som din familj äter, eller hur?

Vad kan jag använda istället för Oaxaca ost?

Om du inte har Oaxaca-ost eller inte kan hitta den, ersätt med pepparjack, Monterey Jack, mozzarella eller cheddarost.

Hur förhindrar jag att äggen rinner av min naan pizzabotten?

Gurbani rekommenderar att du använder små ägg och gör lite väl i toppingen på din frukostpizza. Allt större än ett litet ägg, dock, och du kommer att ha ett problem. Du har möjlighet att steka dina ägg separat och bara skjuta dem ovanpå dina färdiga pizzor. Minst en av våra testare föredrog det här alternativet, så du kanske också.

Gör frukosten naan

  • Värm ugnen till 400ºF (200ºC).

  • Använd en mandolin eller med en vass kniv, skiva potatisen ca 1/4 tum (1/2 cm) tjocka. Arbeta i omgångar om det behövs, lägg dem i ett enda lager på en tallrik och mikrovågsugn tills de mjuknat, cirka 2 minuter.[lc-tip]Täck din tallrik med potatis med en fuktig kökshandduk under mikrovågsugn för att hjälpa dem att koka jämnare.[/lc-tip]
  • I en medelstor skål, vispa ihop olivolja, kryddor och salt. Tillsätt potatisen och blanda försiktigt så att den täcks jämnt med olja och kryddor.
  • Lägg naanen på en bakplåtspappersklädd kantad plåt.

  • Dela osten lika mellan varje naan.

  • Toppa varje naan med några skivor kryddad potatis, rödlök och grön paprika. Gör en eller två små fördjupningar i fyllningarna med en sked, beroende på hur många ägg du vill använda.

  • Bryt ett ägg i en liten skål och häll försiktigt ägget i en fördjupning. Upprepa för alla äggen. Sätt in plåten i ugnen och grädda tills äggen precis stelnat, 12 till 14 minuter.

Garnera frukosten naan

Servering: 1 serveringKalorier: 820 kcalKolhydrater: 82 gProtein: 32 gFett: 39 gMättat fett: 17 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 7 gTransfett: 1 gKolesterol: 243 mgNatrium: 1759 mgKalium: 563 mgFiber: 5 gSocker: 7 gVitamin A: 502 IUC-vitamin: 43 mgKalcium: 169 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Amisha Dodhia Gurbani. Foto © 2021 Iain Bagwell. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

När jag väl hade ätit dessa naan-pizzor till frukost bytte jag snabbt ut “frukost” mot “när som helst” i mitt huvud. Faktum är att jag gjorde dem som en snabb vardagsmiddag vid flera tillfällen, och receptet har redan blivit en stapelvara i mitt kök.

Naanen var krispig i kanterna och mör och smidig i mitten – precis vad jag letar efter i en fantastisk pizza. Kombinationen av påläggen var också härlig, och med det varma Kashmiri-chilipulvret och andra varma kryddor var naan-pizzorna mycket tillfredsställande trots den begränsade “fastigheten” jämfört med traditionella pizzor. För en variant bytte jag ut grön paprika mot tunt skivade cremini-svampar och utspridda fänkålsblad ovanpå.

För att till slut sluta med färdigkokt potatis behövde jag tillaga skivorna i två minuter i min 1100-watts mikrovågsugn (löst täckande dem med en fuktig kökshandduk). Det tog tolv minuter för äggen att nästan stelna i min ugn, och de rykande heta pizzorna gav dem tillräckligt med värme. Äggvitorna var perfekt stelna och äggulorna var fortfarande ömtåliga och rinnande när pizzorna stod till middagsbordet.

Smaken på den färdiga frukosten naan pizza är riktigt bra. Osten gör verkligen rätten. Som en notis tänkte jag att en finare tärning på rödlöken och paprikan kunde vara bättre. Du kan också göra många substitut här – du kan till exempel använda röd paprika och andra typer av naan och ost.

Tiden att göra den här rätten är lite lång om du vill göra denna på en vardag. Om du har allt skivat i förväg kan detta bli klart snabbt. Skivad potatis kan hålla sig utan att bryna om du lägger den i vatten med lite citronsaft. Du behöver definitivt inte så mycket potatis, rödlök eller paprika som specificerats; men om du har dem till hands kan du använda mer naan och mata en folkmassa. Eftersom tillagningen mestadels sker i ugnen, kan du fördela den över flera plåtar.

När du lagar mat, observera att potatisen kanske inte får plats i ett lager på en tallrik i din mikrovågsugn. Du kan behöva göra två omgångar. Ta även baktiden som vägledning. Varje ugn är olika och lagren under ägget kan påverka tillagningstiden.

Jag älskar frukost till middag och dessa naan-pizzor för frukost var både läckra och ganska rejäla. Jag gillar ett recept som är mångsidigt och det här passar till räkningen. Du kan använda alla grönsaker som är i säsong eller du har till hands.

Jag skulle göra två ändringar i framtiden. En är att jag förmodligen skulle rosta eller steka potatisen för bättre konsistens och smak (eller använda överbliven rostad potatis). Den andra är att jag skulle steka ägget separat; detta är bara en personlig preferens men jag är inte galen i bakade ägg. För det här receptet lämnade jag utrymme i mitten av naanen för att skapa ett litet bo för ägget, men jag hade velat täcka hela naanen med pålägg och sedan kastat det stekta ägget över allt gott.

Ursprungligen publicerad 13 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply