Denna hemgjorda Frukt tårta recept är precis som den du hittar på tjusiga franska bagerier, med mördegsskorpa och vaniljbakelsekräm och toppad med vacker färsk frukt. Titta på video tutorial och se hur lätt det är.

Vi älskar att göra franska efterrätter i bageristil hemma, från vårt klassiska Eclair-recept till vårt Peach Galette-recept. Om du känner likadant är denna hemgjorda frukttårta ett måste-testa!

Hel frukttårta serverad på fat

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Frukt tårta recept

Om du någonsin har varit på ett autentiskt franskt konditori, har du förmodligen sett de fantastiska frukttårtorna i bagerilådan, tillsammans med mandelcroissanter och gräddpuffar. Frukttårtorna är vackert arrangerade och glittrande – nästan för vackra att äta!

Visste du att du kan göra en hemma som är ännu bättre? Jag ska visa dig hur du gör den perfekta söta tårtan (pate sucre), fyllning med vaniljbakelse och hur du ordnar frukten. Här är anledningen till att du kommer att älska detta frukttärta recept:

 • Imponerande – Ingen kommer att tro att du har gjort denna vackra frukttårta själv!
 • Fräscht och perfekt – När du köper en tårta, ibland tar du med dig den hem och inser att frukten är lite över sin prime. Gör det hemma så kan du se till att all frukt är på toppen av mognad.
 • Mångsidig – Använd säsongens frukt du har till hands och njut av denna tårta året runt.
 • Lättare än du tror – Även om det tar tid att göra en frukttårta, är det ingenting med processen som är svårt.

Instruktionsvideo för frukttårta

Se Natasha göra detta frukttärta recept, ta sedan ingredienserna och prova det själv!

Ingredienser

Scrolla ner till receptkortet under detta inlägg för ingredienskvantiteter och fullständiga instruktioner.

 • Konditorivaror – Gör en sats av mitt bakverksrecept. Detta kan göras upp till 3 dagar framåt.
 • Söt syrlig deg – Använd mitt Pate Sucre-recept.
 • Färsk frukt eller bär – Du behöver 4 koppar frukt som jordgubbar, blåbär, hallon, björnbär, kiwi, mandariner, etc.
 • Aprikoskonserver – Kombinera detta med en matsked vatten för att glasera frukten.
Ovanifrån av ingredienser för en frukttårta

Den bästa frukten för en frukttårta

Använd frukt baserat på säsongen du befinner dig i. Du kan ändra din frukttårta på så många sätt. Här är några av våra favoritfrukter att använda:

 • Bär – Jordgubbar, blåbär, björnbär, hallon
 • Sten frukt – Körsbär, persikor, nektariner, aprikoser, plommon
 • Vinbär – Svarta vinbär, röda vinbär
 • Citrus – Klementin- eller mandarinsegment
 • Tropiska frukter – Mango, kiwi, starfruit
Ovanifrån av frukt som används för att göra en tårta

Proffstips: Undvik frukt som missfärgas snabbt, som banan eller äpple, om du inte planerar att servera direkt efter montering. Undvik också frukter som släpper ut mycket juice som melon eller skivad citrus. Bär bör sköljas och torkas noggrant med pappershanddukar; vänd hallonen upp och ner på en pappershandduk så att eventuellt vatten i den ihåliga mitten rinner ut.

Hur man gör en frukttårta

Du kan få ett försprång på det här receptet genom att göra både krämen och tårtdegen i förväg.

 1. Gör konditorikrämen – Gör detta först, eftersom det behöver tid att stelna. Låt krämen svalna till rumstemperatur och kyl den sedan i minst 2 timmar, eller upp till några dagar i förväg.
 2. Gör tårtskorpan – Följ receptet på tårtdegen. När den är gräddad, ställ in tårtformen på ett galler och svalna helt till rumstemperatur.
 3. Tillsätt konditorivarmen – När skorpan har svalnat, släpp den försiktigt från pannan och ställ upp den på ett serveringsfat. Bred ut krämen i tårtformen.
 4. Ordna frukten – Toppa krämen med frukten; du kan göra detta i ringar eller bara strö det över toppen.
 5. Gör glasyren – Mikrovågsugn aprikoskonserver och vatten i en värmesäker skål i cirka 30 sekunder, eller tills konserverna är mjuka. Om konserverna har bitar av frukt kan du sila ur dem.
 6. Glasera tårtan – Använd en konditorivaror för att pensla konserverna jämnt över frukten.
6 bilder som visar processen att fylla och toppa en frukttårta

Proffstips: Om du serverar direkt kan du skippa glasyren, även om den tillför ett extra lager av smak och den glansiga finishen ser väldigt proffsig ut.

Ovanifrån av en frukttårta i fransk stil

Vanliga frågor

Vad är en frukttårta?

En frukttårta är en klassisk fransk dessert gjord med en söt skorpa, bakverk med vaniljsmak och glaserad frukt på toppen.

Kan jag använda en annan sylt till glasyren?

Använd en sylt som är ljusare i färgen som aprikossylt eller äppelsylt. Andra sorter kommer att fungera men de ger en rosa färg till din frukt.

Kan jag göra detta i en vanlig pajform?

Nej, det här receptet fungerar inte i en pajform. Du måste kunna ta bort formen.

Vilken är den bästa pannan för att göra en frukttårta?

jag använder denna 11-tums panna, vilket är vad jag använder för att göra Quiche också. Botten är avtagbar vilket gör det så mycket lättare att få till snygga, rena skivor. Du kan också använda en 10-tums rund tårtform eller en 9-tums fyrkantig tårtaform.

Syrtform med löstagbar botten

Make-Ahead

Du kan enkelt göra denna frukttårta i förväg, men jag rekommenderar inte att frysa den eftersom den färska frukten kommer att släppa vätska i fyllningen efter frysning och upptining.

 • Att kyla: När den har satts ihop håller denna frukttårta i 1 till 2 dagar i kylskåpet, beroende på vilken frukt du använder. Hela bär håller längre än skuren frukt.
Frukttårta toppad med bär och mandarinsegment

Detta autentiska recept på frukttårta ger dig en efterrätt i bageristil hemma, och det är lättare att göra än du tror.

Fler fruktdessertrecept

Om du älskar hembakade bakverk och desserter, då vill du inte missa dessa fruktdessertrecept:

Färsk frukt tårta recept

Förberedelsedags: 20 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Total tid: 45 minuter

Hel frukttårta på fat

Detta äkta franska frukttärtarecept lägger vaniljbakelsekräm och färsk frukt över en söt hemlagad skorpa. Du kan till och med göra grädden 2-3 dagar i förväg och sätta ihop dem dagen du serverar för den vackraste presentationen.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Efterrätt

Kök:

franska

Nyckelord:

fransk frukt tårta, färsk frukt tårta, frukt tårta recept

Skicklighetsnivå:

Medium/Avancerat

Kostnad att göra:

$15-$20

Serveringar: 8 människor

 1. Gör recept på bakverk grädde först eftersom det behöver tid att stelna. Lägg ett ark plastfolie direkt över ytan och kyl krämen till rumstemperatur och ställ sedan i kylen i 2 timmar för att stelna. Du kan göra krämen några dagar i förväg.

 2. Gör Tart Crust-receptet på 10 till 11-tums rund tårtform. När den är gräddad tar du ut den från ugnen och överför formen till ett galler för att svalna helt till rumstemperatur och släpp sedan försiktigt tårtan från formen. Du kan låta botten av pannan vara kvar om du föredrar det.

 3. Ställ tårtformen över ditt serveringsfat (det blir svårt att överföra när skorpan väl är fylld). Bred ut krämen jämnt i tårtformen.

 4. Ordna din frukt efter dina önskemål. Du kan antingen ordna frukt i ringar eller strö ut den slumpmässigt över toppen.

 5. Gör glasyren: I en värmesäker skål, kombinera aprikoskonserver och 1 msk vatten och mikrovågsugn i 30 sekunder precis tillräckligt för att mjuka upp och lösa upp konserverna. Om konserver har många fruktbitar kan du sila ut dem. Använd en konditorivaror för att borsta konserver över frukten och applicera en jämn beläggning över all frukt.

Source link

Rate this post

Leave a Reply