Sugen på en söt godbit med en dekadent twist? Du kommer att älska detta enkla recept på bananbröd med chokladbitar!
Det är det perfekta receptet för fuktigt bananbröd med massor av sliskiga chokladchips som gör dig sugen på mer. Du kommer att älska smaken och hur enkel den är att göra.
Njut av det som ett enkelt mellanmål, frukost på språng eller till och med efterrätt.

Ett perfekt snabbbröd
Det här är det bästa receptet på bananbröd med chokladbitar eftersom det är både enkelt och så gott.
- Vad finns att inte älska? Den är smakrik och extra fuktig.
- Detta är en version av klassiskt bananbröd som har lagt till chokladchips för en dos av läcker dekadens.
- Den är gjord med enkla skafferiingredienser som du förmodligen redan har.
- Det är mångsidigt, byt ut chokladbitarna eller prova dina egna tillägg.
- Perfekt för alla tider på dagen – frukost, mellanmål eller efterrätt.
- Du kan göra det framåt, och det håller och fryser underbart.
Ha det med vispat kaffe eller kakao till ett eftermiddagssnack! Använd en klick valnötter eller till och med jordnötter för lite extra crunch!

Ingredienser för Chocolate Chip Banan Bröd
- Basen: Jag använder universalmjöl med lite bakpulver som jäsmedel, kanel för lite varm krydda och lite salt.
- Chokladbitar: Jag föredrar halvsöta chokladchips men vilken sort som helst fungerar i det här receptet.
- Smör: Använd smör för en fuktig konsistens och rik smak.
- Socker: En kombination av både brunt och vitt socker ger sötma såklart, men de hjälper också till att skapa en perfekt konsistens.
- Ägg: De binder ihop det hela.
- Bananer: Stjärningrediensen – se till att de är mogna med många svarta fläckar för sötma och fukt. Tillsätt inte extra bananer, annars kan brödet bli tungt och tätt.
VARIATIONER
Bananbröd är den perfekta grunden för en mängd olika tillägg. Prova rostade nötter som hackade valnötter eller pekannötter. Torkad frukt som jordgubbar, körsbär eller tranbär smakar också bra!
Det bästa bananbrödet görs med övermogna bananer, så de är extra mjuka och söta! Skala och frys in övermogna bananer i frysen. Inget slöseri, och de kommer också att vara redo att dra ut nästa gång ett bananbrödssuget slår till! För att använda i bakning, tina i kylen eller mikrovågsugnen och rinna av eventuell vätska.

Hur man gör Chocolate Chip Banan Bröd
Det här receptet blir så perfekt fuktigt varje gång!
- Blanda torra ingredienser i en skål och våta ingredienser i en andra skål.
- Blanda de våta och torra ingredienserna tills de blandas.
- Häll i den förberedda pannan, toppa med ytterligare chokladchips om så önskas och grädda tills en tandpetare kommer ut ren.

Hur man förvarar bananbröd med chokladbitar
- Bananbröd med chokladbitar håller sig ungefär en vecka i rumstemperatur så länge det är i en lufttät behållare.
- Alla snabba bröd fryser vackert eftersom deras konsistens är tät. Slå helt enkelt in ordentligt i plastfolie och märk med datum så håller den smaken i upp till en månad i frysen.
- Eller, skiva i enstaka portioner och slå in. Ta ut en skiva ur frysen så är den tinad vid middagstid, lagom till ett snabbt mellanmål mitt på morgonen!
Fler snabba brödrecept
Dyk in i vår samling av snabba brödrecept, med en mängd olika alternativ. Från det klassiska zucchinibrödet till mer exotiska tranbärs-apelsinlimpor, du hittar enkla, tillfredsställande recept som är perfekta för alla tillfällen, när som helst på dygnet!
Älskade din familj detta Chocolate Chip Banan Bread? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Chocolate Chip Banan Bröd
Det här bananbrödet med chokladbitar är fuktigt och smakfullt! Det är ett perfekt mellanmål efter skolan eller mitt på dagen på kontoret!
Värm ugnen till 350°F. Smörj en 8″x4″ brödform med nonstick-spray eller klä med bakplåtspapper.
Vispa de torra ingredienserna i en stor skål. Tillsätt chokladbitarna och rör om för att täcka.
I en medelstor skål, kombinera smält smör, socker och vaniljextrakt. Vispa i stora ägg ett i taget och vänd sedan ner de mogna bananerna.
Tillsätt bananblandningen till de torra ingredienserna och blanda bara tills det blandas.
Vänd ner mosade bananer. Blanda ner de torra ingredienserna och blanda bara tills det blandas.
Häll smeten i den förberedda brödformen och grädda i 50-60 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren.
Låt brödet svalna i formen i 5 minuter och överför sedan till ett galler för att svalna helt innan du skär upp det.
- Använd övermogna bananer: Ju mognare banan, desto sötare och mer smakrik blir ditt bananbröd; de borde ha många svarta fläckar.
- Övermixa inte smeten: Överblandning kan skapa en tät, seg limpa. Blanda bara tills de våta och torra ingredienserna kombineras.
- Använd rumstempererade ingredienser: Rumstempererade ingredienser blandas jämnare för en bättre konsistens.
- Kontrollera om det är färdigt: Ugnar och bakformar kan variera, använd en tandpetare för att kontrollera om brödet är färdigt. Den ska komma ut ren eller med bara några fuktiga smulor som klamrar sig fast vid den. Kontrollera brödet tidigt så att det inte överbakas.
- Låt brödet svalna: Det är viktigt att låta bananbrödet svalna innan du skär i det för att förhindra att det smular sönder.
Kalorier: 356 | Kolhydrater: 52g | Protein: 5g | Fett: 15g | Mättat fett: 9g | Kolesterol: 60mg | Natrium: 335mg | Kalium: 125mg | Fiber: 2g | Socker: 30g | Vitamin A: 384IU | C-vitamin: 2mg | Kalcium: 41mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.




Source link