En mindre traditionell version av grekisk fylld paprika, med mald kalkon, quinoa, svamp, spenat, berberekryddor och chilipulver. Lätt att sätta ihop, gott som fan och ganska nyttigt. Låter fantastiskt, eller hur? Det tycker vi också.

Anpassad från Nicholas Tsakiris, Chloe Tsakiris och Olivia Tsakiris | Havssalt och honung | Harper Design, 2021

Berbere kryddblandning ger kalkon- och quinoafyllningen ett komplext djup av smak, och chilipulvret ger den en extra kick. Denna version har officiellt ersatt den mer traditionella grekiska i vårt hushåll. Servera dessa med en enkel grönsallad. Se till att välja paprika som har en tillräckligt platt botten för att de kan stå upprätt i ugnsformen.–Nicholas, Chloe och Olivia Tsakiris

Vanliga frågor om fyllda paprika med kalkon och quinoa

Hur mycket av den här rätten kan jag göra i förväg?

Det fina med detta recept, förutom den spektakulära smaken, är att du kan göra dem i förväg med upp till 2 dagar. Förbered dem och täck med folie och kyl sedan tills du är redo att baka. Du kan kyla de förberedda paprikorna i upp till 2 dagar och koka när de är klara. Om du gör dem precis innan du ska servera dem kan du förvara den överblivna fyllda paprikan i kylen i upp till 3 dagar. Värm i mikrovågsugn eller ugn innan servering.

Vad är berbere krydda?

En byggsten i etiopisk matlagning, det är en kryddblandning som består av chili, vitlök, bockhornsklöver och en handfull varma kryddor, som kryddpeppar, kanel eller ingefära. Betyder “het” på amhariska och uttalas bari baray, den kan göras med varierande kryddnivåer, så om du är kryddovillig kanske du vill hitta en blandning med mindre chili.

Har du några tips för att laga quinoa?

För extra smak, koka din quinoa i kycklingfond. Om du använder saltad kycklingbuljong, tillsätt inte extra salt till quinoan. Om du upptäcker att din quinoa är kokt innan allt vatten är slut, rinna gärna av den. Quinoa absorberar inte alltid allt vatten den kokas, till skillnad från ris, och kan lätt passeras genom en finmaskig sil.

  • Koka quinoa i vatten enligt instruktionerna på förpackningen, tillsätt 1 tsk salt och en skvätt olivolja i det kokande vattnet.

  • Kappa botten av en stor stekpanna med cirka 1/4 kopp (60 ml) olja, tillsätt 1 msk berberekrydda, 1 tsk spiskummin och 1/4 tsk chilipulver. Placera över hög värme.
  • Tillsätt svamp och spenat i pannan, rör om och täck. När spenaten börjar vissna, rör i 1 tsk salt. Koka tills svampen är mjuk och spenaten har vissnat helt, 8 till 10 minuter. Häll i en medelstor skål.

  • Tillsätt svartpeppar och återstående olja, berberekrydda, spiskummin och chilipulver i samma stekpanna på medelhög värme.

  • Tillsätt kalkon och koka under konstant omrörning för att bryna köttet och bryt upp eventuella stora bitar. Tillsätt 1 1/2 tsk salt under omrörning. När köttet har fått färg, rör i vitlök och koka tills det doftar, 2 till 3 minuter.

  • Tillsätt lök, strö kvarvarande 1/2 tsk salt över dem och låt koka ostört i 30 sekunder. Rör om väl och koka tills det är genomskinligt, 5 till 7 minuter.

  • Värm ugnen till 400°F (205°C). Belägg botten på en 13 x 9 x 2 tum (33 x 23 x 5 cm) ugnsform med olivolja.
  • Rör ner quinoa- och svampblandningen i kalkonblandningen. Stäng av värmen men låt stekpannan stå på varm brännare.

  • Skär bort paprika och spara. Ta bort frön från paprika och toppar. Fyll och packa ihåliga paprikor med kalkonblandning, täck med toppar och ställ dig upprätt i en förberedd ugnsform.

  • Använda en konditorivaror, belägg utsidan av paprika med olja, inklusive toppar. Grädda tills paprikan har mjuknat och topparna har börjat få färg, 1 timme till 1 timme 15 minuter. Låt svalna något och servera varmt.

Servering: 1 serveringKalorier: 277 kcalKolhydrater: 16 gProtein: 17 gFett: 16 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 11 gTransfett: 1 gKolesterol: 31 mgNatrium: 1335 mgKalium: 474 mgFiber: 3 gSocker: 1 gVitamin A: 2917 IUC-vitamin: 11 mgKalcium: 50 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Chloe, Olivia och Nicholas Tsakiris. Foto © 2021 Romas Foord. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet på fyllda paprika med kalkon och quinoa har en vinnande kombination: massor av smak, hälsosamma ingredienser och lätt att göra (även om det tar lite tid).

Mald kalkon är ett bra val för dessa paprikor eftersom det tar på smakerna riktigt fint. Och berberen är verkligen något! Du får kryddan från chili, smak från frön och kardemumma, och lite sötma från kanel.

Så jag älskar den här rätten. Visuellt är det ett snyggt paket med allt en måltid ska ha och smaken är underbar. Jag kände bara att kryddningen behövde finjusteras lite för att vara balanserad.

Jag hade alldeles för mycket fyllning för paprikorna, jag kunde ha fyllt minst 4 paprika till men jag undrar om min paprika bara var lite för liten. Kanske större skulle ha fått all fyllning och tagit hela 75 minuter att laga.

Jag serverade paprikan med lite fransk färskost av hög kvalitet, och det var fantastiskt! När det gäller att kombinera med andra livsmedel, behöver dessa paprika inte mycket – de är verkligen en komplett måltid i ett bekvämt (om tidskrävande) paket! Det är en fantastisk förberedande måltid och bekvämt för överblivna luncher också.

Ursprungligen publicerad 16 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply