Konsistensen på dessa fyllda kålrullar är helt rätt; inte för squishy och inte för fast. Klassiska kålrullar är rejäla, nyttiga och så mättande.

Dessa fyllda kålrullar är de bästa jag testat! Kålrullar (golubtsi) är gjorda med enkla, billiga ingredienser men är supergoda (och en frysvänlig måltid!) Min familj älskar dessa med gräddfil och mjukt franskbröd.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Detta recept använder enkla och billiga ingredienser för att göra en utsökt måltid. Det är precis det jag älskar med rysk och ukrainsk mat! Den lätta såsen gör detta till en god måltid som även barn älskar.

Min son vargar glatt ner 4 av dem när han kom hem från skolan serveras med en klick gräddfil och en tjock skiva mjukt franskbröd. PS dessa är frysvänliga (mer om det nedan).

Många av er har efterfrågat en videohandledning om hur man gör dessa klassiska fyllda kålrullar (tack för att du tände elden under mig för att göra det!). Kålrullar är inte svårt att göra. De tar lite tid men det är en avslappnad process (inget armbågsfett krävs). Om du aldrig har gett det en chans, hoppas jag att du känner dig bemyndigad att prova efter att ha sett vår video. Se bara till att se till slutet för att höra den viktiga “friskrivningsklausulen” ;).

Se här hur man gör kålrullar:

Dessa fyllda kålrullar är de bästa jag testat! Kålrullar (golubtsi) är gjorda med enkla, billiga ingredienser men är supergoda (och en frysvänlig måltid!) Min familj älskar dessa med gräddfil och mjukt franskbröd.

Njut av föreställningen! PS Har du prenumererat på vår matlagningskanal? Klicka här att vara först med att se våra nya videor och tack så mycket för att du prenumererar. Det betyder mycket för oss!

Fyllda kålrullar (VIDEO)

Förberedelsedags: 2 timmar

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter

Total tid: 3 timmar 25 minuter

Fyllda kålrullar inuti en röd holländsk ugn, täckt av Podlivasås.

Fyllda kålrullar är en klassisk må-bra-måltid gjord med enkla och billiga ingredienser. Det här enkla receptet är fullt av smak och frysvänligt!

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Medium

Kostnad att göra:

$20-$25

Nyckelord:

kålrullar, hur man gör kålrullar, fylld kål

Kök:

Amerikansk, rysk, ukrainsk

Kurs:

Huvudrätt, Tillbehör

Kalorier: 266

Serveringar: 18 personer, gör 40 till 50 rullar

 • 2
  koppar
  vitt ris (okokt), för att göra 6 koppar kokt ris
 • 2
  kål (medium)
 • 1
  lb
  fläskfärs
 • 1
  lb
  mald kalkon
 • 2
  ägg
 • 6
  morötter (medium), dividerat
 • 2
  koppar
  Marinad
 • 1/4
  kopp
  vit vinäger
 • 6
  Msk
  olivolja, dividerat
 • 1
  Msk
  osaltat smör
 • 1
  Msk
  gräddfil
 • 1
  tsk
  saltfri krydda som Mrs Dash
 • 1 1/2
  Msk
  havssalt, dividerat

Förbereda ris och kål:

 1. Skölj 2 koppar ris och överför till en stor kastrull. Tillsätt 3 1/2 dl vatten med 1 msk olivolja och 1 tsk salt. Koka upp och sänk sedan värmen, täck över och låt sjuda i 20 minuter, eller tills allt vatten har absorberats.

 2. Fyll 2/3 av en stor soppgryta med vatten och låt koka upp. Tillsätt 1/2 msk salt och 4 msk vinäger.

 3. Skala och kassera de två yttersta bladen från varje kål. Använd en kniv för att skära ut kålkärnorna. Lägg den första kålen i vatten, med korksidan nedåt, i 5 minuter, vänd kålen och fortsätt koka i 5-6 min. Dra av bladen när de börjar mjukna. Bladen kokar snabbare om de dras isär. Ta bort bladen på ett fat för att svalna när de är färdiga. Blad är färdiga när mjuka och gulaktiga och större blad blir matt gröna. Upprepa med den andra kålen, tillsätt mer vatten om det behövs. Spara 4 koppar vatten från grytan.

Förbered fyllningen:

 1. Kombinera kött och ris i en stor skål eller i en ställmixer utrustad med en paddeltillbehör.

 2. Riv 4 morötter och fräs i en stor panna i 3 msk olja och 1 msk smör på medel/hög värme tills de mjuknat, tillsätt sedan 1 dl marinarasås och fräs ytterligare en minut. Tillsätt blandningen till ris och kött, tillsätt sedan 2 ägg och 1 msk salt och blanda väl.

Skär löv och göra fylld kål:

 1. Stora blad: skär bladen på mitten längs med stjälken och ta bort den sega stjälkdelen. Lägg 2 msk köttblandning på toppen av varje blad (eller vad du kan passa eftersom bladstorlekarna varierar). Rulla bladet till en konform med den tjockare delen av bladet vid basen och stoppa in de breda, tunnare bladen i toppen. Ordna fylld kål i lager i en holländsk ugn eller tjockbottnad soppkanna.

 2. Små blad: skär av den upphöjda ytan på den tuffa mittstammen för att platta ut bladen för enklare rullning. Fyll varje kålblad med ca 2 msk köttblandning. Lägg fyllningen över stjälken/bottendelen. Rulla som en burrito och stoppa in båda ändarna på slutet.

Gör såsen:

 1. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna. Fräs de återstående 2 rivna morötterna med 1 tsk Mrs. Dash, koka tills de är mjuka. Tillsätt 1 msk gräddfil och 1 dl marinarasås. Stek ytterligare en minut och ta bort från värmen.

 2. Häll Podlivasås över fylld kål och tillsätt tillräckligt med reserverat vatten för att nästan täcka rullarna (2 1/2 till 3 koppar).

2 sätt att laga fylld kål:

 1. Ugnsmetod: Om du använder en holländsk ugn (rekommenderad metod), täck över och grädda vid 450°F i 20-25 minuter i nedre tredjedelen av ugnen, sänk sedan värmen till 350°F och grädda i 1 timme.

 2. Spishällsmetod: Om du använder en tjockbottnad gryta, låt koka upp lätt på medelvärme, sänk sedan värmen, täck och låt sjuda i 40 min.

Att frysa: När kålrullarna har svalnat, överför du till fryssäkra Ziploc-påsar i enkla lager och lägg till lite sås i varje påse. Tryck ut eventuell överflödig luft, försegla och frys.

För att värma upp: Tina i kylen över natten. Tillsätt 1 msk olja i en non-stick stekpanna, tillsätt sedan tinade kålrullar, täck över och koka på medelvärme, vänd några gånger tills de är genomvärmda.

Näringsinnehåll

Fyllda kålrullar (VIDEO)

Belopp per portion

Kalorier 266
Kalorier från fett 108

% Dagligt värde*

Fett 12g18 %

Mättat fett 3g19 %

Transfett 0,03g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 6g

Kolesterol 52mg17 %

Natrium 778mg34 %

Kalium 500mg14 %

Kolhydrater 26g9 %

Fiber 4g17 %

Socker 5 g6 %

Protein 14g28 %

Vitamin A 3674IU73 %

C-vitamin 40 mg48 %

Kalcium 70 mg7 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen

Source link

Rate this post

Leave a Reply