Förbered dig på att bli kär i dessa lättfyllda skal!
Med en fyllning av krämig ricottaost, färsk spenat och örter instoppade i jumbopastaskal, allt bakat under marinara och en filt av bubbel smält ost.
Det här fyllda skalreceptet är precis den enkla, ostiga komfortmaten som ditt middagsbord har saknat!

Smakfulla fyllda skal
- Recept med fyllda skal är köttfria, mättande och smakrik. Vegetariska gäster kommer att vilja ha receptet!
- Tre ostfyllda skal är lätt men imponerande att göra eller att ge bort eftersom alla älskar en rejäl och tröstande gryta.
- Perfekt för hektiska veckokvällarkoka bara skalen, tillsätt fyllningen och baka!
- Lägg till en enkel grönsallad och lite knaprigt vitlöksbröd och middag serveras!

Ingredienser för fyllda skal
- Pastaskal: Jumboskal används i det här receptet, men byt gärna in manicotti eller vänd fyllningen till lasagneroll ups.
- Ricotta ost: Detta är den krämiga basen för fyllningen, keso är ett budgetvänligt substitut.
- Spenat: Använd fryst hackad spenat eller byt ut den frysta spenaten mot färsk kokt spenat.
- Fyllning: Ägg hjälper till att hålla ihop fyllningen, medan parmesanost och kryddor ger smak.
- Marinad: Butiksköpt eller hemgjord marinara, antingen fungerar det utmärkt. För en twist, prova Alfredo eller ostsås.
- Mozzarellaost: Ger den där bubbliga, gyllene toppen. Prova olika typer av ost eller använd en italiensk blandning av riven ost.
Receptvarianter
- Häll i lite finmald italiensk korv, nötfärs, mald kalkon eller tärnad kyckling i fyllningsblandningen.
- Öka ditt intag av grönsaker med tärnad paprika, finhackad kokt broccoli, riven kokt zucchini, svamp eller strimlade morötter.
- Rör ner lite hackade räkor eller krabbkött för en havsutsikt.
- Byt ut kryddningen mot italiensk krydda eller lägg i några röda pepparflingor eller en skvätt varm sås värms upp.




Hur man gör fyllda skal
- Kokskal: Koka pastaskal al dente.
- Förbered fyllningen: Förbered fyllningen enligt anvisningarna i receptet nedan.
- Fyll och baka: Skopa eller häll försiktigt ner ostblandningen i varje skal och lägg i en gryta. Toppa med ost & baka.
Garnera med färsk basilika om så önskas.
Fyllda skal är lätta att göra, här är några tips för perfektion!
- Extra skal: Koka några fler pastaskal än du behöver, eftersom vissa kan gå sönder under kokning eller fyllning.
- Al Dente Pasta: Överkoka inte skalen (skölj under kallt vatten för att sluta koka). De bör tillagas al dente (fasta) eftersom de fortsätter att bakas i ugnen.
- Sås på botten: Bred ut marinarasås i ugnsformen innan du placerar de fyllda skalen för att förhindra att den fastnar.
- Enkel fyllning: En spritspåse eller en dragkedja med ett hörn avklippt gör det enkelt att fylla skalen.

Make-Ahead Meal
Detta är en favorit göra framöver tillsammans med Vit kycklinglasagne och Baka kyckling spaghetti! Lägg i en sida av vitlöksbröd och en slängd sallad för en utsökt måltid!
- Förberedelser framåt: Sätt ihop det här fyllda skalreceptet och ställ in dem i kylen tills du är redo att baka. Om de är kylda från kylen kan du behöva lägga till 10 minuters extra tillagningstid.
- Frysvänlig: När du fryser in oförberedda fyllda skal, följ receptet men håll ut med osttoppningen. Se till att fyllningen är sval. Slå sedan in din maträtt ordentligt först med plastfolie och sedan folie. De kommer att vara bra i frysen i upp till en månad. För att servera, tina grytan över natten i kylen innan gräddning. Lägg till 15 minuter till tillagningstiden.
Lagring av rester
Överblivna fyllda skal räcker upp till 4 dagar i kylen i en täckt behållare och kan värmas upp i mikrovågsugnen eller i ugnen i 10-12 minuter vid 350°F.

Fler ostiga pastafavoriter
Vit kycklinglasagne och Baka kyckling spaghetti är fler bra förberedelser och frysvänliga kassler!
Älskade din familj dessa fyllda skal? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Klassiskt recept med fyllda skal
Jumboskal fyllda med krämig ricotta och rejäl spenat, bakade till perfektion i en saftig marinarasås och toppade med bubbel, gyllene ost!
-
Värm ugnen till 350°F och spritsa lätt en 9×13″ ugnsform med non-stick spray.
-
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt pastaskal och koka tills al dente enligt förpackningens anvisningar. Häll av och kör sedan omedelbart under kallt vatten för att stoppa tillagningen.
-
I en separat skål, blanda ihop ricotta, spenat, ⅓ kopp parmesanost, ägg, salt, torkad persilja, basilika, oregano och peppar. Överför denna blandning till en spritspåse eller en stor påse med dragkedja och skär av ½ tum i slutet.
-
Bred ut 1 kopp marinarasås i botten av den förberedda ugnsformen.
-
Fyll varje pastaskal med ricottablandningen och placera dem i ugnsformen, se till att fyllningen delas jämnt. Du kanske måste pressa skalen lite för att få plats.
-
Häll resterande marinarasås över skalen, strö sedan över mozzarella och de återstående 2 msk parmesanost.
-
Grädda i den förvärmda ugnen i 30 minuter, eller tills kanterna är bubbliga och osten smält.
- Koka några extra skal i fall det går sönder under fyllningen.
- Använd en spritspåse eller fryspåse för att röra fyllningen. Skalen kan också fyllas med en liten sked.
- Förbered dig framåt: Sätt ihop det här fyllda skalreceptet och ställ in dem i kylen tills du är redo att baka. Om de är kylda från kylen kan du behöva lägga till 10 minuters extra tillagningstid.
- Frysvänlig: När du fryser in oförberedda fyllda skal, följ receptet men håll ut med osttoppningen. Se till att fyllningen är sval. Slå sedan in din maträtt ordentligt först med plastfolie och sedan folie. De kommer att vara bra i frysen i upp till en månad. För att servera, tina grytan över natten i kylen innan gräddning. Lägg till 15 minuter till tillagningstiden.
Kalorier: 429 | Kolhydrater: 34g | Protein: 27g | Fett: 20g | Mättat fett: 12g | Kolesterol: 94mg | Natrium: 1435mg | Kalium: 663mg | Fiber: 3g | Socker: 6g | Vitamin A: 5500IU | C-vitamin: 9.2mg | Kalcium: 545mg | Järn: 2.9mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



