Alla behöver en klassiker chokladkaka recept, och det här är en favorit!
Dessa klassiska kakor har en rik, chokladsmak gräddad till en tjock och seg kaka med krispiga kanter.
Perfekt för dunkning, doppning och definitivt för att dela!

Enkla chokladkakor
Det här är ett familjerecept som kommer från Nicky, som jobbar här hos oss på SpendWithPennies. Jag måste säga; de är de bästa chokladkakorna jag någonsin ätit!
- Gör chokladkakor för en snabb efterskolegodis eller filmkväll och se dem försvinna!
- Du har förmodligen allt ingredienser till hands eller redan i ditt skafferi.
- Chokladkakor är så fuktigt och seg med en rik chokladsmak.
- Du kan dubbla detta recept för att dela (och de frysa vackert).

Ingredienser för chokladkakor
Smör – Använd osaltat smör. Om du bara har saltat smör, utelämna saltet i receptet.
Socker – Farinsocker har en djupare karamellsmak och ger rikedom till dessa kakor.
Torra ingredienser – Mjöl för alla ändamål är basen i dessa kakor medan bakpulver och bakpulver ger dem lyft.
Choklad – Dessa kakor får sin rika chokladsmak från osötad chokladsom finns i bakgången eller online.




Hur man gör chokladkakor
- Rör ihop smör & farinsocker & smält choklad. Blanda i ägg och mjölk.
- Vispa torra ingredienser och lägg i det blöta lite i taget.
- Täck skålen med plastfolie och kyl i 4 timmar eller över natten.
- Rulla bollar av deg i socker och grädda tills kakorna är mjuka.



Förvaring av chokladkakor
Förvara gammaldags chokladkakor i en täckt behållare i upp till 4 dagar. De kan även frysas i upp till 2 månader.
Cookie Exchange Classics
Gjorde du dessa gammaldags chokladkakor? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Gammaldags chokladkakor
Dessa mjuka och sega chokladkakor är en gammaldags semesterfavorit!
-
I en stor skål grädda ihop smör och farinsocker tills det är fluffigt. Rör ner smält choklad.
-
Blanda i ägg, mjölk och vanilj tills det är väl blandat.
-
I en separat medelstor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver, bakpulver och salt.
-
Tillsätt de torra ingredienserna gradvis tills de är helt blandade.
-
Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
-
Värm ugnen till 350°F.
-
Forma degen till 1 ½ msk stora bollar med händerna. Rulla i strösocker och lägg på en bakplåt, lämna 2 tum mellan varje kaka
-
Grädda i 8-10 minuter. Kakorna kommer ut mjuka från ugnen men stelnar när de svalnar. (Var noga med att inte övergrädda eftersom de torkar ut.)
-
Låt svalna på plåten i 10 minuter innan du överför till ett galler.
När kakorna är gräddade kan de se mjuka ut och till och med verka undergräddade, men de blir fasta när de svalnar. Se till att inte överbaka, annars blir de inte mjuka och fuktiga.
Låt svalna i ugnen i 10 minuter innan du flyttar över då kakorna är väldigt mjuka när de är varma.
Förvara kakorna i en täckt behållare i upp till 4 dagar. Frys i upp till 2 månader.
Kalorier: 197 | Kolhydrater: 26g | Protein: 2g | Fett: 10g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 31mg | Natrium: 90mg | Kalium: 87mg | Fiber: 1g | Socker: 15g | Vitamin A: 258IU | Kalcium: 31mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



