Gammaldags kakor är några av våra favoriter.
Gjorda med smör (naturligtvis), socker och vanilj, dessa härliga små kakor smälter i munnen. De är smöriga, lena och läckra! Och körsbäret på toppen är ljust, sött och festligt.
Detta Butter Cookie Recept är en läcker kombination av en smält-i-munnen mördegskaka och en klassisk sockerkaka!

Hemgjorda smält-i-mun-kakor
- Detta kakrecept använder enkla ingredienser för att skapa en läcker enkel kaka.
- Denna förberedelse är enkel, du behöver inte kyla degen. Blanda bara, rulla till bollar, toppa med ett körsbär och grädda.
- De kan göras i förväg och frys väl.
- Och körsbäret på toppen är grädden på moset! Det ger dessa kakor lite färg, vilket gör dem perfekta för julkakor.

Ingredienser & variationer
Kakdeg – Lite mjöl, osaltat smör, socker, ägg och en skvätt vanilj- och mandelextrakt är grunderna för denna deg. För den bästa smöriga smaken, använd inga ersättningsprodukter för smöret.
Körsbär – Körsbären som används i detta recept är kanderade körsbär (aka glace körsbär eller glaserade körsbär). Dessa skiljer sig från maraschino körsbär eftersom de är mer klibbiga och inte i flytande.
Variationer – Byt ut körsbären och ringla över kakorna med en chokladglasyr eller doppa dem i smält choklad. Strö över lite färgat socker om du vill.



Hur man gör smörkakor
Bara ett par enkla steg till läckra kakor!
- Vispa smör, socker och salt i en medelstor skål eller med en paddel i skålen på en stavmixer. Tillsätt vanilj och ägg, sedan mjöl.
- Rulla till bollar och platta till. Tillsätt körsbär.
- Baka enligt receptet nedan. Kyl på galler.

Tips för de bästa smörkakorna
- Se till att ägg och smör har rumstemperatur.
- Behöver du mjukt smör nu? Skär smör i bitar och mikrovågsugn på cirka 30 % effekt i 20 sekunder. Rör om och fortsätt att mikrovågsugn bara tills den mjuknat. Se till att hålla ett öga på det så att det inte smälter.
- Vispa smör och strösocker i minst 3 hela minuter, detta ger kakan en lättare konsistens.
- Grädda bara tills kanterna är lite gyllenbruna.
- Lagring: Smörkakor kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i 5 dagar eller så. De håller längre men de blir inte lika mjuka. I frysen håller de i några månader. Tina i rumstemperatur innan du njuter.
Gjorde du dessa smörkakor? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Smörkakor
Dessa kakor är gjorda av riktigt smör och socker och smälter i munnen läckra!
-
Värm ugnen till 350°F. Klä plåtar med bakplåtspapper.
-
Vispa smör, strösocker och salt tills det är mycket ljust och fluffigt, 3-4 minuter.
-
Blanda i vanilj, mandelextrakt och ägg. Tillsätt mjöl lite i taget tills det är väl blandat.
-
Rulla 1″ bollar, lämna minst 2″ mellan kakorna på bakplåten och platta till något. Toppa med hälften av ett körsbär.
-
Grädda tills de fått lite färg på kanterna, ca 12 minuter.
-
Kyl helt.
- Se till att ägg och smör har rumstemperatur. Behöver du mjukt smör nu? Skär smör i bitar och mikrovågsugn på cirka 30 % effekt i 20 sekunder. Rör om och fortsätt att mikrovågsugn bara tills den mjuknat. Se till att hålla ett öga på det så att det inte smälter.
- Vispa smör och strösocker i minst 3 hela minuter, detta ger kakan en lättare konsistens.
- Grädda bara tills kanterna är lite gyllenbruna.
- Lagring: Smörkakor kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i 5 dagar eller så. De håller längre men de blir inte lika mjuka. I frysen håller de sig i några månader. Tina i rumstemperatur innan du njuter.
Kalorier: 93 | Kolhydrater: 10g | Protein: 1g | Fett: 5g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 18mg | Natrium: 63mg | Kalium: 12mg | Fiber: 1g | Socker: 4g | Vitamin A: 164IU | Kalcium: 5mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



