Garth Brooks favorit frukostlasagne är ett spektakulärt sätt att börja din helg. Pasta i lager med bacon, korv, spenat, pimentos, ägg, mycket ost – men ingen tomatsås. Om du inte är på humör för pasta till frukost, har vi hört att det också blir en fantastisk middag.

Anpassad från Trisha Yearwood | Trishas kök | Mariner Books, 2021

Min favoritsak med frukost är att du kan njuta av den när som helst på dagen. Restaurangerna som annonserar ”Frukost hela dagen!” – det är mitt folk. Och det spelar ingen roll om du gillar salta rätter som pajer och kassler eller söta som kanelbullar.

Det coola med detta hopkok är att du kan göra det till ditt eget med hjälp av ditt favoritfrukostkött, grönsaker och olika sorters grönsaker och ostar.–Trisha Yearwood

Vanliga frågor om frukostlasagne

Vad är center-cut bacon?

I huvudsak är center-cut bacon bara vanligt bacon med de feta ändarna avskurna. Ärligt talat – du betalar ofta samma pris för mindre bacon. Vanligt bacon är längre med fettet kvar på ändarna. Center-cut bacon kommer från samma sektion av grisen; det är bara ett kortare snitt.

Du kan naturligtvis subpa i vanligt bacon. Klipp gärna bort den där lilla extra biten av fett, även om du, när den är tillagad och avrunnen, kommer att förlora en hel del av det fettet ändå.

Kan jag göra detta i förväg?

Detta är bäst att servera så snart det är tillagat, men för att spara lite tid på morgonen, fortsätt och förbered fyllningen så att när du går upp behöver du bara montera ihop lasagnen och stoppa in den i ugnen.

Vad ska jag servera med detta?

Denna frukostlasagne är rik och mättande, så en skål med frukt och en karaff kaffe är verkligen allt du behöver för en komplett måltid.

  • Värm ugnen till 350°F (180°C). Spraya en 9 x 13 tum (23 x 33 cm) ugnsform med matlagningsspray.
  • Använder kökssaxar, skär bacon i små bitar, släpp dem i en medelstor kastrull eller stekpanna. Koka på medelvärme tills den är knaprig, 5 till 7 minuter. Låt rinna av på en pappershandduk och spara 1/4 kopp (60 ml) av dropparna i kastrullen eller stekpannan.
  • I en medelstor stekpanna på medelvärme, värm oljan. Tillsätt korven och koka, bryt upp den med en träslev tills den fått färg, 7 till 8 minuter. Ta bort korven med en hålslev och överför till en medelstor skål.
  • Lägg schalottenlöken i stekpannan med korvdropparna och koka tills den mjuknat lite, 2 till 3 minuter. Rör ner spenat och pimentos och koka tills de är genomvärmda, 2 till 3 minuter till. Tillsätt korv och bacon till spenatblandningen och blanda ihop.

  • Blanda Cheddar och Gruyère i en stor skål. Ställ tillbaka kastrullen med bacondropparna till medelvärme. Vispa i mjölet och koka, vispa, tills det fått lite färg, cirka 2 minuter. Tillsätt mjölken och fortsätt vispa tills det tjocknat något, ca 5 minuter.

  • Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt 3 koppar av de rivna ostarna. Rör om tills osten har smält, 1 till 2 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och 1/4 tsk peppar.

  • Fördela 3/4 kopp (180 ml) av ostsåsen över botten av den förberedda pannan. Varva 3 nudlar över såsen. Toppa med en tredjedel av baconkorvblandningen, en fjärdedel av de återstående rivna ostarna och en tredjedel (ungefär en råga 1/2 kopp (125 ml)) av ostsåsen. Upprepa lagren två gånger till och se till att alla toppnudlar är täckta med sås.

  • Tillsätt 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar i de uppvispade äggen och häll över lasagnen. Toppa med resterande rivna ostar.

  • Grädda tills osten är gyllenbrun och bubblar och äggen stelnat, ca 45 minuter. Ta ut ur ugnen och låt vila i minst 15 minuter innan servering.

Servering: 1 serveringKalorier: 887 kcalKolhydrater: 26 gProtein: 44 gFett: 67 gMättat fett: 30 gFleromättat fett: 7 gEnkelomättat fett: 26 gTransfett: 1 gKolesterol: 305 mgNatrium: 1233 mgKalium: 642 mgFiber: 2 gSocker: 5 gVitamin A: 5670 IUC-vitamin: 15 mgKalcium: 706 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Trisha Yearwood. Foto © 2021 Ben Fink. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Att läsa över detta frukostlasagnerecept påminde mig om hur högtiderna och familjesammankomsterna är precis runt hörnet. Bacon, korv, mycket ost, en vinnare helt klart!

Jag föreslår att du förbereder fyllningen kvällen innan. Dagen efter, efter en timme att baka och vila, har du underbar frukostlasagne. Att göra det i två steg innebär att du inte behöver vara uppe med kycklingarna för att förbereda frukost och tid att njuta av ditt morgonkaffe med dina gäster medan det bakas. Jag serverade med en skål hackade apelsiner och varmt kaffe.

Frukost lasagne? Med nudlar? Ja tack! Det här receptet på Garth Brooks favoritfrukostlasagne fascinerade mig eftersom jag älskar allt som har med frukost att göra (förutom pannkakor).

Jag var tvungen att göra några mycket små ändringar i receptet eftersom jag inte hade pimentos och helmjölk och även bytte lönnbacon mot bacon. Så jag ersatte helmjölken med 2 % mjölk och lämnade pimenten ute. Allt som allt, jag tror inte att det gjorde så stor skillnad.

Jag tror att det skulle bli 8 mycket generösa portioner. Jag serverade det inte med några sidor; men om jag skulle hitta på det här åt andra skulle jag servera en skål med skuren färsk frukt för att lätta upp rätten. Det är en mycket rejäl frukosträtt som jag vanligtvis inte skulle göra förutom en dag för en gruppsammankomst eller vintermorgon.

Ursprungligen publicerad 23 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply