General Tso’s Chicken är saftig, saftig och krispig. Signatursåsen är tjock och laddad med smak. Om du är en inbiten orange kycklingfantast måste du prova den här rätten! Gör allt i en och samma rätt i bekvämligheten av ditt hem för en söt och kryddig godbit!

Allmän tsos-kyckling serveras över en skål med vitt ris

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Hallå där! Jag heter Natalya och driver bloggen Momsdish. Om du redan följer mig vet du att jag inte kan få nog av enkla måltider som kräver enkla ingredienser. Min familj älskar att beställa kinesiska hämtmat, men den senaste tiden har jag haft det roligt att återskapa mina favoriträtter hemma.

Inte bara är hemlagad “takeout” hälsosammare, men du kommer att spara pengar. Det är en win-win i min bok. Låt oss börja!

General Tso’s Chicken

General Tso’s Chicken är en kinesisk-amerikansk maträtt av stekta kycklingbitar som paneras och slängs i en syrlig sås. Denna maträtt är mycket lik i stilen sesam eller apelsin kyckling. Men precis som i mycket kinesisk mat är det såsen som gör varje rätt unik.

Vanligtvis serveras General Tso’s Chicken med en bädd av Ångat ris och en sida av ångad broccoli. Om du vill göra ett komplett utbud av takeout-favoriter, prova dig fram med att göra några chow mein för. Glöm inte ätpinnarna!

General Tso's Chicken in a pan

Hur man gör General Tso’s Sauce:

Såsen till General Tsos kyckling är så enkel att göra med skafferiets basingredienser: risvinäger, sojasås, hoisinsås, vatten, socker och lite majsstärkelse för att tjockna såsen. Lägg bara ingredienserna i en skål och rör om för att kombinera.

Hur man förbereder General Tso’s Chicken

Låt dig inte skrämmas över att göra din egen General Tso’s Chicken! Det är så enkelt, du kommer aldrig att ringa in det igen. Följ dessa enkla steg för att spika varje gång:

  • Skär kycklingen i 1-tums stora kuber. Kasta kycklingen med majsstärkelse.
  • Koka kycklingen tills alla sidor är gyllenbruna.
  • Ta bort kycklingen från pannan.
  • Fräs vitlök, ingefära och pepparflingor i pannan.
  • Tillsätt såsen och låt koka upp och tillsätt kycklingen.
  • Kasta kycklingen, var noga med att täcka varje bit jämnt. Servera varmt till hungriga människor!

Steg för steg för att göra General Tsos kyckling

Tips för den bästa Tso’s Chicken

  • Förbered ingredienserna i förväg. Detta recept kommer att få dig att röra dig snabbt. Förbered alla dina ingredienser i förväg så att du kan lägga till dem i farten.
  • Justera kryddan. Lägg till mer eller mindre rödpepparflingor enligt dina krydda preferenser.
  • Använd färsk ingefära och vitlök. Det kan vara frestande att använda de pulveriserade sakerna, men fantastisk kinesisk mat definieras av de färskaste ingredienserna.
  • Satsa på sojasås med låg natriumhalt. Jag köper alltid sojasås med låg natriumhalt ifall jag vill justera saltnivåerna innan servering. Det är bara perfekt för detta recept, eftersom det också kräver hoisin, en salt och vitlökssås som används ofta i kinesisk matlagning.
  • Kycklinglår ger mest smak. Kycklinglår blir den saftigaste pannstekta kycklingen. Jag tycker att kycklingbröst tenderar att vara för torrt för detta recept.
  • Överfulla inte pannan. Tillaga kyckling i små mängder eller använd en mycket stor panna. Var noga med att röra om kycklingen ordentligt här och där så att den inte fastnar.
  • Använd en non-stick panna. Beläggningen kan vara lite ömtålig, så använd en non-stick för att säkerställa att den förblir intakt.
    • Hett tips: Servera och njut av General Tso’s Chicken omedelbart. Såsen tenderar att absorberas i det krispiga yttre lagret och lämnar den lite blöt om den sitter för länge.

En skål med General Tso's Chicken med ris

Fler asiatiskt inspirerade rätter:

  • Biff Wokning: Denna enkla röra är perfekt för en hektisk veckokväll med en smygande hög portion grönsaker.
  • Kycklingröra – enkelt, fräsigt och laddat med grönsaker och cashewnötter
  • Kyckling stekt ris – ett genialiskt sätt att använda överblivet ris och frysta grönsaker
  • Yakisoba Nudlar: Denna snabba och enkla nudelrätt är alltid på min rotation.
  • Lo Mein: Dina vegetariska vänner kommer att älska dig. Dessa nudlar är fantastiska varma eller kalla.

General Tso’s Chicken Recept

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 30 minuter

Allmän tsos-kyckling serveras över en skål med vitt ris

General Tso’s Chicken är en kinesisk hämtmat. Gör allt i en och samma rätt i bekvämligheten av ditt hem för en söt och kryddig godbit!

Författare: Natalya Drozhzhin

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$10-$12

Nyckelord:

allmän tsos kyckling

Kök:

asiatiska

Kurs:

Huvudrätt

Kalorier: 413

Serveringar: 8 serveringar

  • 2
    lb
    kycklinglår, skär i 1-tums bitar
  • 1/2
    kopp
    majsstärkelse
  • 1/4
    kopp
    olja, för stekning
  • 2
    msk
    finhackad ingefära
  • 1
    tsk
    röda chiliflakes
  • 4
    hackad vitlöksklyfta
  • 1
    tsk
    sesamfrön, valfritt för garnering
  1. Skär kycklingen i 1-tums kuber. Kasta varje bit med majsstärkelse. Avsätta.

  2. I en separat skål, kombinera alla ingredienserna till din sås tillsammans.

  3. Förvärm en non-stick stekpanna med olja. Koka varje kycklingbit tills alla sidor är gyllenbruna. Ta bort kycklingen från pannan. Lämna ca 1 msk olja i pannan för matlagning.

  4. Tillsätt vitlök, ingefära och pepparflingor. Stek i ca 30 sekunder.

  5. Tillsätt såsen i stekpannan och låt den koka upp, tillsätt sedan kycklingen och rör om. Servera direkt!

Näringsinnehåll

General Tso’s Chicken Recept

Belopp per portion

Kalorier 413
Kalorier från fett 234

% Dagligt värde*

Fett 26g40 %

Mättat fett 6g38 %

Kolesterol 111mg37 %

Natrium 977mg42 %

Kalium 289mg8 %

Kolhydrater 24g8 %

Fiber 1g4 %

Socker 11 g12 %

Protein 20 g40 %

Vitamin A 163IU3 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 17 mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen





Source link

Rate this post

Leave a Reply