Glutenfritt bananbröd med chokladbitar är ENORMT nu, älskling. Och just denna lilla skönhet är sublim. Mandel- och havremjöl och kokosolja ger dig den fuktighet du behöver och den smak du önskar. Det här receptet är närmare en mellanmålskaka än ett bröd – om det inte gör dig hänförd vet vi inte vad som kommer att göra det.

Anpassad från Samah Dada | Dada Eats Älskar att laga det | Rodale Books, 2021

Det här receptet kom till efter att ha provat en bit bananbröd på mitt lokala kafé och märkt hur absolut. . . tja, det var inte bra. Jag trampade hem efter att ha sagt dålig bit bananbröd, gick direkt till anteckningarna på min telefon (en bokstavlig katastrof fylld med recepttester, att göra-listor från 2015 och restauranger att prova) och skrev detta recept.

När jag gjorde den här visste jag att jag ville utveckla ett bakeriliknande kakalimpa som får dig att känna att du äter något mycket mer dekadent än bara en skiva bananbröd. I grund och botten, om jag visade dig en glidande skala med bröd i ena änden och kaka i den andra, skulle den här falla mer på tårtsidan av spektrat. Den här brödkakan är fluffig och fuktig (förlåt, jag vet, m-ordet) utan att vara för tung eller tät. Jag känner ärligt talat en överdriven mycket glädje över den här tårtan eftersom den åstadkommer precis vad jag tänkte den.–Samah Dada

  • Värm ugnen till 350°F (177°C) och slicka en 9 x 5 tum (23 x 13 cm) brödform med kokosolja.
  • I en medelstor skålanvänd en gaffel för att mosa dina bananer.
  • I en liten skål, Vispa äggen. Tillsätt dem till de mosade bananerna och blanda ihop till en slät smet. Tillsätt lönnsirap och vanilj i bananblandningen och rör om.
  • Tillsätt 1/4 kopp kokosolja och rör om tills det är inkorporerat.

  • I en separat medelstor skål, vispa ihop mandelmjöl, havremjöl och bakpulver.

  • Kombinera de våta och torra ingredienserna, var försiktig så att du inte överblandar – vik bara ihop tills de är ordentligt blandade.

  • Vänd ner chokladbitarna.

  • Häll smeten i den oljade brödformen. Strö ut mer chokladbitar ovanpå (vi älskar extra choklad här, och vi älskar estetik).

  • Grädda tills en kniv i mitten kommer ut ren, 35 till 45 minuter. Mitten av bananbrödet ska vara kakigt och fuktigt. Låt den svalna i pannan innan du tar bort den och skär upp den.

*Hur kan jag undvika att slösa bort den där extra 1/2 bananen?

Kasta inte den överblivna halva bananen. Kasta den i en smoothie eller blanda den med yoghurt och granola för en hälsosam frukost eller lätt mellanmål.

**Kan jag göra mitt eget havremjöl?

Du kan använda rullad havre och bearbeta dem i en matberedare eller mixer för att göra havremjölet, men vi rekommenderar att du använder köpt havremjöl eftersom det är finare än vad vi kan göra hemma. Om du är glutenfri, se till att du köper glutenfritt havre/havremjöl.

Servering: 1 skivaKalorier: 258 kcalKolhydrater: 20 gProtein: 7 gFett: 18 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 37 mgNatrium: 126 mgKalium: 124 mgFiber: 3 gSocker: 10 gVitamin A: 65 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 69 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Samah Dada. Foto © 2021 Julia Gartland. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Mandelmjöl gör läckra desserter och detta glutenfria bananbröd med chokladbitar är inget undantag. Det här receptet skapar ett fuktigt, lite tätt chokladaktigt bananbröd, och det är väldigt enkelt gjort. Kokosoljan istället för smöret i receptet är en urskiljbar smak, men jag gillade den verkligen för en omväxling. Jag kan prova det med smör i nästa iteration för att se om det finns någon märkbar konsistensskillnad. Ibland kan mandelmjölsdesserter vara ganska smuliga, men detta bananbröd höll ihop bra.

Jag måste säga att detta är en av de bästa glutenfria bakverken som jag har provat. Jag behöver inte äta glutenfritt men jag skulle besöka en GF-vän så gjorde den här för att försöka ta med mig. Jag har provat flera glutenfria kakor och har inte blivit imponerad. Detta glutenfria bananbröd med chokladchips var dock ganska bra. Det är extremt fuktigt, så mycket att du måste skiva tjockt för att få en skiva utan att den faller isär. Men en stor tjock skiva är ok för mig. Jag älskade det, min man älskade det, min GF-vän älskade det, hennes man älskade det, en hit med alla. Och väldigt lätt att slänga ihop vilket är en extra bonus.

Jag skulle kategorisera detta glutenfria bananbröd med chokladbitar som mer mellanmålskaka än bröd. Och jag kanske föreslår ett namnbyte till en antydan om bananfri glutenfri chokladkaka. Den har flera saker för det … den är lätt söt, har fantastisk konsistens och är underbart fuktig. Den har ingen intensiv banansmak, men kombinationen med chokladchips är ändå värd kalorierna. Eftersom receptet inte anger i vilket skick bananerna ska vara, kan att välja extremt mogna, nästan svarta bananer förbättra banansmaken, men det är mer preferens än ett krav. Som sagt, det här är ett enkelt recept att få ihop och resultatet är lätt värt ansträngningen.Source link

Rate this post

Leave a Reply