Dessa glutenfria äppelmuffins var underbara. De var extremt möra med en fin smula, bra äppelkänsla och en krispig pecannötstreusel-smultopping. Så här ska en muffins vara – om den heter äppelmuffins vill jag ha den PACKAD med äpple och den här är det.

Äppelpajsmuffin--Erin Bloys

Min favorit för GF-bakning, Bob’s Red Mill 1 till 1 Baking Flour, gjorde sin vanliga magi i detta recept. Det gör mig sällan besviken. De enda ändringarna jag skulle göra i det här receptet är att lägga till lite salt i streusel-toppen, tillsammans med en extra matsked smör för att få toppingen att få en tjockare konsistens, och en extra 1/4 tsk salt i smeten.

Också värt att notera, många muffinsrecept kräver att muffinskoppen fylls till 3/4, men det blir ganska mycket smet och eftersom den är relativt styv kan du verkligen sätta upp den ovanför kanten på muffinskoppen. Detta leder till en kupolformad topp utan ett ton muffinstopp. Jag hatar när muffins breder ut och bakas ihop till en gigantisk muffins! Min smet var hopad minst en tum i mitten ovanför bägarens kant och de höll sig fint hopade när de gräddades.

Source link

Rate this post

Leave a Reply