Detta gnocchisoppa med bacon och ost är en skål med tröstande godhet. För denna italiensk-inspirerade soppa är kuddiga potatisgnocchi inbäddade i en krämig, ostliknande buljong som är proppfull av grönsaker, inklusive morötter, selleri och grönkål. Det är vardagsmat när den är som bäst.

Två skålar gnocchisoppa, garnerad med bacon och rosmarin, med knaprigt bröd på sidan.

Anpassad från Tara Teaspoon | Läckra sammankomster | Shadow Mountain, 2022

Fläckad med grönsaker och grönkål, den här krämiga gnocchisoppan är min version av en utsökt bakad potatissoppa, men jag bytte ut potatisen mot gnocchi, en potatispasta! Den mjuka, kuddiga gnocchin smälter i munnen och örter och parmesan fyller ditt kök med klassisk italiensk värme. Du är inne på veckans mysigaste måltid med en skål med denna ostiga soppa och lite varmt bröd.–Tara tesked

Vanliga frågor om gnocchisoppa

Hur ska jag förvara resterna?

Överbliven gnocchisoppa kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm upp i en kastrull på låg värme. Om soppan har tjocknat för mycket, späd med en skvätt mjölk eller buljong.

Vad är gnocchi?

Gnocchi är en traditionell italiensk klimp som oftast görs med mjöl, potatis, ägg och salt, och ibland med ricottaost. Även om de är allmänt tillgängliga i stormarknader, är de ganska enkla att göra hemma. Prova detta hemlagade potatisgnocchirecept!

Gnocchisoppa med bacon och ost

Två skålar gnocchisoppa, garnerad med bacon och rosmarin, med knaprigt bröd på sidan.

Denna krämiga potatisgnocchisoppa är laddad med grönsaker, cheddarost och knaprig bacon. Det är en tröstande och tillfredsställande måltid i en skål.

Tara tesked

Prep 40 min

laga mat 35 min

Total 1 hr 15 min

  • Värm en 4-till 6-quart holländsk ugn eller soppgryta över medelvärme. Tillsätt bacon och koka, rör om då och då, tills det är knaprigt, 8 till 10 minuter. Överför bacon till en hushållspappersklädd plåt och rinna av allt utom 2 matskedar baconfett.

  • Öka värmen till medelhög. Tillsätt olivolja, lök, morot, selleri och vitlök till baconfettet. Koka tills grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter.

  • Tillsätt timjan, rosmarin, röd paprikaflingor och mjöl. Rör om så att allt täcks med mjöl och häll sedan i buljongen. Sjud, rör om då och då, tills grönsakerna är mjuka och buljongen har tjocknat något, 15 till 20 minuter.

  • Rör ner gnocchi, mjölk, cheddar, parmesan och grönkål. Rör om tills soppan är slät och osten smält. Rör ner det mesta av baconet, spara lite till garnering. Soppan får puttra försiktigt, men får inte koka.

  • Smaka av med salt och servera. Garnera med extra bacon och örter om så önskas.

Servering: 1skålKalorier: 554kcal (28 %)Kolhydrater: 60g (20 %)Protein: 23g (46 %)Fett: 26g (40 %)Mättat fett: 10g (63 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 10gTransfett: 0,04gKolesterol: 44mg (15 %)Natrium: 905mg (39 %)Kalium: 734mg (21 %)Fiber: 7g (29 %)Socker: 7g (8%)Vitamin A: 8153IU (163 %)C-vitamin: 56mg (68 %)Kalcium: 445mg (45 %)Järn: 6mg (33 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 10 oktober 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply