Denna chouriço i Goan-stil från Nik Sharma är en kryddig korv i indisk stil gjord på malet fläsk, Kashmiri-chilepulver, vitlök, ingefära och kokos- eller äppelcidervinäger.

Anpassad från Nik Sharma | Säsong | Chronicle Books, 2018

Goan-samhället i Indien är mycket stolta över Goa-korv, eller Goan chouriço som det ibland kallas. Feta fläskbitar tillagas med kryddor och feni, en lokal landslikör, ungefär som moonshine, som erhålls genom naturlig jäsning av kokosnötträdets sav eller cashewfrukten. Blandningen stoppas i höljen och får härda i flera dagar. Denna kryddiga korv är sauterad med grönsaker, fylld i naans och används till och med för att smaksätta ris. Eftersom det är svårt att köpa Goa-korv eller feni här tog jag fram ett enklare recept, som jag gör med kokosvinäger. Om du inte hittar det, använd istället äppelcidervinäger.– Nik Sharma

  • Använd en eller kryddkvarnfinmala svartpepparkornen, spiskumminfrön och kryddnejlika och häll ner i en stor skål.
  • Tillsätt de återstående ingredienserna och blanda med en gaffel eller händerna för att kombinera allt.

  • Forma blandningen till en stock, linda in med vaxpapper eller bakplåtspapper och ställ i kylen i minst 1 timme, eller helst över natten för att låta smakerna smälta. (Den kan slås in i plastfolie och sedan förvaras i en återförslutbar plastpåse i frysen i upp till 1 månad. Tina före användning.)

  • Skär av bitar av chouriçon efter behov. Koka i en stekpanna på medelhög värme tills innertemperaturen når 160°F (73°C) på en direktavläst termometerca 10 minuter.

*Vad kan jag ersätta Kashmiri chilepulver?

Kashmiri chilepulver är inte särskilt kryddigt, det används mer för färgen än för en träff av kryddig hetta. Den har en mild, rökig smak och är bara något varmare än paprika. Ett bra substitut är en kombination av rökt paprika och cayenne. För det här receptet behöver du 2 1/2 tsk rökt paprika och 1/2 tsk cayennepeppar för att motsvara 1 matsked Kashmiri-chile. Du kan använda vanlig paprika om du inte har den rökta men den kommer att sakna rökigheten.

Servering: 4 unsKalorier: 325 kcalKolhydrater: 5 gProtein: 20 gFett: 25 gMättat fett: 9 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 11 gTransfett: 1 gKolesterol: 82 mgNatrium: 682 mgKalium: 443 mgFiber: 2 gSocker: 1 gVitamin A: 841 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 62 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2018 Nik Sharma. Foto © 2018 Nik Sharma. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag har aldrig ätit (eller hört talas om) chouriço i Goan-stil förut så det här receptet var ett fantastiskt äventyr av ingredienser som jag hade provat. Jag älskade kokosvinägern i detta! Det gav korven en milt söt och syrlig smak som balanserade ut kryddan och förstärktes av den färska limejuicen.

Jag kunde inte hitta Kashmiri chile pulver så jag förlitade mig främst på paprika, cayenne och chipotle kryddor. Jag gjorde två omgångar av chouriço-potatissalladen, så det fanns inget av detta kvar att experimentera med i andra rätter. Det kan vara grundläggande att jämföra en portugisisk korv med mexikansk mat, men de enda andra rätterna jag kan tänka mig att använda i är tacos. Det enda problemet jag hade med chouriçon är att den föll isär väldigt snabbt när jag stekte den. Jag är inte säker på om jag skulle ha fått andra resultat med Kashmiri-chilen, men jag tänkte lägga till ett ägg i receptet nästa gång för att hålla ihop korven bättre.

Jag använde denna Goan-stil chouriço i ett potatissalladsrecept och kommer att använda resten för att lägga till ägg. Den har en fin krydda!

Jag kunde inte hitta 1 pund fläsk så jag fick 1,2 pund. Min totala vikt var nära 1,4 pund chouriço. Jag använde äppelcidervinäger. Först tyckte jag att det var för mycket vinäger och jag var rädd att det skulle bli för vinäger. Men jag antar att det kokar ut eftersom jag inte kunde smaka någon vinäger alls. Jag låter min vila över natten i minst 24 timmar.

Denna chouriço i Goan-stil är en oväntad glädje och något jag aldrig trodde att jag skulle kunna göra hemma. Den kommer ihop på några minuter och hänger bara i kylen tills du är redo att använda den.

Jag förvarade min inlindad i vaxpapper i kylen, med gummiband runt varje ände för att hålla de vikta kanterna instoppade. Jag upptäckte att chouriçon var lite på den våta sidan när jag slog in den för att härda över natten, så jag behöll den på en platta vid läckage.

Den packar så mycket smak och var fantastisk i potatissalladen såväl som i äggröra nästa morgon.Source link

Rate this post

Leave a Reply