Dessa cornflake-kycklingsmörgåsar från Gordon Ramsay är gjorda med en krispig pannstekt kycklingkotlett, kryddig gochujang-majonnäs, syrlig gurksallad och en knaprig jordnöts- och lökpålägg.

Tre bitar av Gordon Ramsays cornflake-kyckling på ett galler med bullar, sallad och jordnötstoppning på sidan.

Anpassad från Gordon Ramsay | Ramsay i 10 | Grand Central Publishing, 2021

När du har provat crunchen och smaken av cornflake-belagd kyckling, kanske du aldrig går tillbaka till brödsmulor! Och för att ta krisfaktorn upp till nästa nivå doppar jag bullarna i en kombination av knaperstekt lök och rostade jordnötter. Det ser och smakar fantastiskt, men du kan lämna detta steg om du har bråttom. Gochujang (koreansk chilesås) är också valfri, men jag älskar verkligen kicken.– Gordon Ramsay

Vanliga frågor om Cornflake Chicken Sandwich

Kan du steka cornflake-kycklingen i förväg?

Jag skulle undvika det. När kycklingen sitter blir beläggningen mjukare och förlorar sin frasighet.

Vad kan jag ersätta gochujang?

Du kan ersätta gochujang med Sriracha-sås eller thailändsk chilipasta för att få liknande värme i majonnäsen.

Gordon Ramsays Cornflake Chicken Sandwich

Tre bitar av Gordon Ramsays cornflake-kyckling på ett galler med bullar, sallad och jordnötstoppning på sidan.

När du har provat crunchen och smaken av cornflake-belagd kyckling, kanske du aldrig går tillbaka till brödsmulor! Och för att ta krisfaktorn upp till nästa nivå doppar jag bullarna i en kombination av knaperstekt lök och rostade jordnötter.

Prep 45 minuter

kock 5 minuter

Total 50 minuter

Till gochujang-majonnäsen

För jordnötstoppningen (valfritt)

Gör gochujang-majonnäsen

  • I en liten skål, kombinera gochujang, om du använder, majonnäs och limeskal och juice.

Gör gurksalladen

  • Använd en grönsaksskalare för att skiva gurkan i band och hacka salladslöken grovt. Häll i en skål och blanda ihop med korianderblad, fisksås, limeskal och juice.

Gör jordnötstoppningen (valfritt)

Gör den krispiga kycklingen

  • I en separat skål, krossa cornflakes tills de är precis större än brödsmulor.

  • Dela kycklingbrösten på mitten horisontellt så att du har fyra tunna kycklingbitar.

  • Knäck äggen i en bred, grund skål och vispa med en gaffel. Häll mjölet i en separat skål och smaka av med lite salt. Doppa först kycklingen i det kryddade mjölet, sedan i ägget och till sist i cornflakes.

  • Häll 3/4-tum (2 cm) olja i en stor stekpanna och ställ över medelhög värme. När det är varmt, tillsätt försiktigt kycklingbitarna och stek tills de är genomstekta till en innertemperatur på 165°F (74°C), cirka 2 minuter per sida. Överför till en pappershandduksklädd plåt för att rinna av.

  • Dela bullarna på mitten och lägg ut dem. Lägg en klick av gochujang-majonnäsen på de nedre halvorna och fördela lite på utsidan av topparna. Doppa topparna i jordnötsblandningen, om du använder den.

    Om du föredrar en mindre stökig upplevelse kan du strö över jordnötslök-toppen inuti bullen istället för att täcka utsidan.

  • Toppa de nedre halvorna av bullarna med salladsbladen, följt av lite av gurksalladen och den krispiga kycklingen. Toppa med bulllocken innan servering.

Servering: 1hamburgareKalorier: 520kcal (26 %)Kolhydrater: 47g (16 %)Protein: 35g (70 %)Fett: 22g (34 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 10gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 170mg (57 %)Natrium: 1257mg (55 %)Kalium: 723mg (21 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 7g (8%)Vitamin A: 1102IU (22 %)C-vitamin: 19mg (23 %)Kalcium: 126mg (13 %)Järn: 7mg (39 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 7 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.



Source link

Rate this post

Leave a Reply