Denna krämiga och överseende gorgonzola och valnötslinguine är en elegant förrätt eller förrätt gjord på pasta, rostade valnötter, mascarponeost, grädde och gorgonzola. Det smakar som ett speciellt tillfälle men går ihop på bara 25 minuter.

En gaffel vilande i en härva av gorgonzola och valnötslinguine på en grön och vit tallrik med en skål med rostade valnötter på sidan.

Anpassad från Philippa Spence | Posh Pasta | Quadrille Publishing, 2020

En fantastisk enkel förrätt full av smak. En liten portion rekommenderas, eftersom den är så härligt krämig, fyllig och syrlig.–Philippa Spence

Vanliga frågor om Gorgonzola och Walnut Linguine

Vad är skillnaden mellan gorgonzola och gorgonzola dolce?

Gorgonzola dolce är mjukare, mildare och något sötare än vanlig gorgonzola.

Vad ska du servera med denna gorgonzola och valnötslinguine?

Denna rika pasta kan serveras som en förrätt på egen hand, eller om du serverar den som förrätt, lite ångad broccolini eller en enkel ruccola eller vårsallad passar fint till den.

Gorgonzola och valnötslinguine

En gaffel vilande i en härva av gorgonzola och valnötslinguine på en grön och vit tallrik med en skål med rostade valnötter på sidan.

En fantastisk enkel förrätt full av smak. En liten portion rekommenderas, eftersom den är så härligt krämig, fyllig och syrlig.

Prep 5 minuter

kock 20 minuter

Total 25 minuter

  • Lägg valnötterna i en liten stekpanna på låg värme och rosta tills de är gyllene, cirka 5 minuter. Kyl något, hacka sedan.

  • Koka linguinen i en stor kastrull med kokande, saltat vatten, enligt anvisningarna på förpackningen.

  • Under tiden, i en liten värmesäker skål över en kastrull med sjudande vatten, eller i en dubbelkokare, kombinera mascarpone och grädde. Rör tills den är inkorporerad, tillsätt sedan gorgonzolan och rör tills den smält. Krydda med salt och peppar.

  • Häll av linguinen i ett durkslag, spara en kopp av kokvattnet och lägg tillbaka pastan i grytan. Rör ner såsen och 1/4 dl av pastavattnet. Strö över hälften av valnötterna och blanda ihop med en tång. Tillsätt mer pastavatten om det behövs.

  • Dela mellan tallrikarna, strö över resterande valnötter, krydda med svartpeppar och servera.

Servering: 1delKalorier: 775kcal (39 %)Kolhydrater: 64g (21 %)Protein: 27g (54 %)Fett: 47g (72 %)Mättat fett: 19g (119 %)Fleromättat fett: 15gEnkelomättat fett: 8gKolesterol: 73mg (24%)Natrium: 711mg (31 %)Kalium: 441mg (13 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 815IU (16 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 338mg (34 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 23 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply