Gräddade ärtor är en mysig tillbehör till varje söndagsmiddag eller helgmåltid!

I det här receptet serveras möra ärtor i en lätt gräddsås. Det hela blandas med en smörklick för den perfekta sidan.

Den här lätta favoriten är en klassiker av goda skäl, den är läcker och törs jag säga, easy-peasy!

en skål gräddade ärtor med smör

En lätt tillbehör

Jag älskar hur det här enkla receptet på krämade ärter ger en mysig touch till varje måltid.

Gräddade ärtor börjar med en enkel kryddad gräddsås och mjuka gröna ärtor tillsätts. Det här tillbehörsreceptet behöver inte många snygga ingredienser och det smakar som god ol’ comfort food.

Hur man gör grädde ärtor

  1. Koka ärtor – Sjud (eller ånga) ärtorna i 2-3 minuter.
  2. Gör gräddsås – Gör en lätt gräddsås enligt receptet nedan.
  3. Krydda & njut – Kombinera ärtorna och gräddsåsen med lite smör. Krydda och njut.

Gräddade ärtor är det perfekta tillbehöret att servera med skinka, eller till och med din Thanksgiving-kalkon och är också bra bredvid köttfärslimpa eller fläskkotletter. Gräddade ärtor är också läckra över laxbiffar.

ingredienser för gräddade ärtor på en bänk med en kökshandduk

Ingredienser

Gröna ärtor: Jag använder oftast frysta ärtor då jag alltid har dem till hands! Om färska ärtor finns tillgängliga kommer de att vara bra men de tenderar att vara svåra att hitta. Om du använder färska ärtor tar de lite längre tid att koka. Du vill se till att de är möra innan servering.

Krämsås: Den här såsen börjar med mjöl och smör (för förtjockning och smak). Jag använder lätt kräm (som halv och halv eller 10-12%MF kräm). Du kan också använda helmjölk med lite tung grädde.

Kryddor: Grädda ärtor är en av de där enkla rätterna som inte behöver mycket för att smaka bra. Vi lägger till en nypa dill (valfritt) och kryddar ärtorna generöst med kosher salt & peppar efter smak. Du kan lägga till extra kryddor som lökpulver eller till och med färska örter som persilja om du vill.

Variationer

  • blanda ärtorna med kokt potatis
  • rör ner hackad skinka (eller bacon)
  • kokta pärllökar (koka dem några minuter innan de läggs i ärtorna)
  • kokta morotsskivor

Toppa krämade ärtor med riven ost om du vill!

en kastrull fylld med krämade ärtor

Matrester

  • Gräddade ärtor håller sig i 4-5 dagar i kylen i en förseglad behållare. Värm i mikron och servera.
  • För att frysa in kylda krämade ärtor i påsar med dragkedja och skriv datum på utsidan och frys in i upp till 6 månader.

Fler favorittillbehör

Ärtsallad i en träskål
en skål med krämig majs med färska örter
skål med gräddad spenat
kokt krämig pärllök i rätten

Älskade din familj dessa Creamed Peas? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

en vit skål gräddade ärtor med smör

5 från 24 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Gräddade ärtor

Ärter slängs i en krämig, välsmakande sås på spishällen för att skapa denna smakfulla, lätta tillbehör!


Stift
Recension
Skriva ut

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 10 minuter

Total tid 20 minuter

Serveringar 6 serveringar

Författare Holly Nilsson

Utrustning

Ingredienser

  • 3 koppar frysta ärtor tinat
  • 1 ½ matskedar Smör
  • 1 ½ matskedar mjöl
  • ½ tesked salt-
  • ¼ tesked peppar
  • ¼ tesked vitlökspulver
  • tesked torkad dill frivillig
  • ¾ kopp lätt grädde eller efter behov
  • 1 matsked Smör

Instruktioner

  • Koka upp en liten kastrull med vatten och tillsätt ärter. Sjud 3 minuter. Dränera väl.

  • Smält smör i en liten kastrull på medelvärme. Rör ner mjöl och kryddor och koka 1 minut.

  • Vispa i grädde och låt sjuda på medelvärme. Tillsätt ärter och koka tills de är genomvärmda.

  • Blanda med smör och servera varmt.

Anteckningar

Överblivna gräddärtor håller i upp till 4 dagar om de förvaras i en lufttät behållare i kylen.

5 från 24 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Näringsinformation

Servering: 0,5kopp | Kalorier: 152 | Kolhydrater: 13g | Protein: 5g | Fett: 10g | Mättat fett: 6g | Kolesterol: 29mg | Natrium: 244mg | Kalium: 191mg | Fiber: 4g | Socker: 4g | Vitamin A: 852IU | C-vitamin: 29mg | Kalcium: 28mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sidorätt
Kök amerikansk

Gillar du våra recept?
Följ oss på Pinterest!

Följ oss på Pinterest

skål med grädde ärter med en titel
närbild av grädde ärtor med smör och en titel
Gräddade ärtor i en skål med en titel
Gräddade ärtor i grytan och pläterade med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply