Wow dina vänner och familj med denna vackra Granatäppelsallad!

Granatäppelsallad är laddad med färsk grönkål, äpple, granatäpple, tranbär och pekannötter toppad med fetaost i en syrlig lönn Dijon-vinägrett.

ovanifrån av granatäpple sallad

Vad är granatäppelsallad?

  • Super friska och lätt och uppfriskande, Granatäppelsallad är en enkelt recept som är klart på några minuter!
  • Mycket av färgglada frukter och grönsaker är garnerade med ost och nötter, vilket gör detta till den perfekta salladen att njuta av till vilken huvudrätt som helst.
  • Granatäppelsallad är laddad med näringsrika smaker så gör det till en meny för god hälsa och god mat hela året!

Ingredienser till granatäppelsallad

Gröna – Grönkål är en stadig grön som har mycket crunch! För att göra den mör, massera in bladen tills de blir mörkgröna. Andra grönsaker att välja mellan (eller lägga till) är ruccola, spenat, mizuna, frisee eller någon påse med blandade grönsaker.

Frukt – Granatäpple är stjärnan i denna sallad! Deras ljusa röda och glänsande färg ger en klick smak som kompletterar de andra ingredienserna. Äpplen ger crunch, färg och en fräsch smak.

Ost – Feta är en torr ost som är krämig och lite salt. Blåmögelost, getost och rakade bitar av parmesanost är också utmärkta alternativ för ost.

Pekannötter – Nötter är ett bra komplement till sallader eftersom de ger en rik, nötaktig smak och en tillfredsställande crunch. För att förbättra deras smak är det bäst att rosta dem.

För att rosta nötter, placera nötterna i en torr stekpanna på medelvärme, rör om då och då tills de blir doftande och gyllenbruna. När de har en rik nötig doft, ta bort dem från stekpannan för att svalna. Detta fungerar bra med frön också.

ingredienser till en julsallad

Dressing för granatäppelsallad

Den hemgjorda dressingen i detta recept är den perfekta balansen mellan syrligt och sött. Om man ersätter dressing som köpts i butik är vallmofröndressing eller honungssenapsdressing bra alternativ!

Nyckeln till en perfekt vinägrett är att emulgera den, vilket innebär att blanda den så att oljan inte separerar från vinägern. För att hjälpa dressingen att emulgera, se till att inkludera både lönnsirap och dijon i receptet och ringla oljan mycket långsamt under vispning.

Hur man gör granatäppelsallad

  1. Förbered dressingen (per recept nedan).
  2. Skiva äpplena och blanda med citronsaft.
  3. Kasta beredd grönkål i en stor skål med fetaost, salladslök och dressing.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och servera.
blanda julsallad i en skål

Hur man förbereder denna sallad i förväg

  • Denna dressing kan göras upp till 2 dagar i förväg.
  • Grönkål kan tvättas dagar i förväg, torkas och kylas.
  • Gör salladen utan dressing, äpplen eller nötter upp till 24 timmar i förväg. Dessa ingredienser tillsätts bäst precis innan servering.
  • Till skillnad från annat grönt håller grönkål med salladsdressing bra ett par dagar i kylen. Äpplena kan bryna lite så du kan behöva färska äpplen om du gör i förväg.
lägga dressing till julsallad i en skål

Fler färska grönkålsfavoriter

Bläddra igenom all grönkål

Älskade du denna granatäppelsallad? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Julsallad i skål med serveringsskedar

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Granatäpple sallad

Granatäppelsallad är så smakrik med färgglada frukter och grönsaker i en hemgjord dressing.

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 5 minuter

Total tid 25 minuter

Klä på sig

  • Blanda alla ingredienser till dressingen utom oljan i en bunke och vispa ihop.

  • Medan du fortsätter att visp, ringla i oljan mycket långsamt tills den är väl blandad. Förvara dressingen i kyl tills den ska användas.

Sallad

  • Skiva äpplet och blanda med 1 tesked citronsaft (valfritt, för att förhindra att det blir brynt).

  • Lägg grönkålen i en salladsskål och massera in bladen väl med händerna tills de blir mörkgröna och mjukna. Du kan lägga till en droppe olja för att göra denna uppgift lättare om du vill.

  • Tillsätt fetaost, salladslök och dressing efter smak. Du kanske inte använder hela dressingen.

  • Blanda ingredienserna väl för att kombinera. Toppa salladen resterande ingredienser.

  • Klä på sig: För att emulgera dressingen, ringla långsamt i oljan under vispning. Detta kommer att förhindra att oljan och vinägern separeras i lager när dressingen sitter.
  • Förvara eventuell extra dressing i kylen i upp till 2-3 dagar.
  • Massera grönkålen med händerna tills den blir mörkgrön (du kan lägga till någon droppe olja om du vill) gör det lättare att äta och släpper ut lite bitterhet, vilket ger bättre smak.
  • När du kastar salladen, tillsätt salladslöken och fetaosten i dressingen. Övriga ingredienser, som äpplen eller tomater, bör läggas ovanpå innan servering. Detta kommer att hindra dem från att sjunka till botten av skålen.

  • Om du använder annat grönt än grönkål, släng salladen strax före servering. Om du använder grönkål kan den kastas upp till 12 timmar i förväg.
  • Om du använder en butiksdressing, välj en syrlig söt dressing som dijonvinägrette, honungssenapsdressing, citrusdressing eller balsamicodressing.

Kalorier: 324 | Kolhydrater: 23g | Protein: 6g | Fett: 25g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 15g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 320mg | Kalium: 474mg | Fiber: 3g | Socker: 13g | Vitamin A: 6785IU | C-vitamin: 84mg | Kalcium: 172mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Lunch, sallad, tillbehör
Kök amerikansk
pläterad granatäppelsallad med valnötter och en titel
närbild av granatäpple sallad i en skål med en titel
hälla dressing över Granatäppelsallad med skrift
Granatäppelsallad i en skål och närbild med en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply