Dessa granatäpple rostade rödbetor med getost är en briljant nyanserad tillbehör som gör det mesta av jordbetor, syrligt granatäpple och krämig getost. Pläterade på en bädd av vissna rödbetor gör de ett underbart komplement till alla måltider eller kan serveras som en varm vintersallad.

Anpassad från Christine Sahadi Whelan | Smaker av solen | Chronicle Books, 2021

Jag föredrar alltid att servera rödbetor i skalet, eftersom de innehåller mycket smak och näringsämnen också, men gör du detsamma, se till att välja små, möra rödbetor. Skalen på äldre, större rödbetor är för hårda.

Det här ser bäst ut med en blandning av gula, röda och Chioggia rödbetor. Granatäpplemelass tar fram den naturliga sötman hos rödbetor samtidigt som den dämpar den jordnära smaken som vissa människor inte älskar.—Christine Sahadi Whelan

Vanliga frågor om rostade rödbetor med getost

Måste jag skala rostade rödbetor?

Om du använder fullt mogna rödbetor (eller till och med sådana som inte är möra babybetor), kanske du vill skala dem innan de steks eller gnugga bort skalet efter att de har tillagats eftersom skalet kan vara segt.

Kan jag använda vad som helst istället för grönbetor?

Många människor undviker rödbetor utan att inse att de faktiskt är riktigt, riktigt bra och väldigt näringsrika. De är som grönkål men sötare, mörare och mycket mindre arbete. Men matbutiker tar ofta bort rödbetor eftersom kunderna inte vill ha dem. Du kan ersätta grönkål, mangold eller mogen spenat om du inte kan få dem.

Vad kan jag ersätta granatäpplemelass?

Granatäpplemelass kan vara svårt att hitta, men det är värt att leta efter. Du kan göra din egen genom att koka ner ren, osötad granatäpplejuice tills den når en tjock sirapsliknande konsistens.

Sahadi Whelan använder ren granatäpplemelass men ge din smak och tillsätt socker eller citronsaft efter dina önskemål. Du kan också minska på tranbärsjuice om du inte kan få i dig granatäpplejuice. Om det misslyckas är en balsamvinkreduktion ett annat bra byte.

Till granatäpplevinägretten

Gör granatäpplevinägretten

  • I en liten skål, vispa ihop olja, granatäpplemelass, salt och svartpeppar och Aleppopeppar.

Gör rödbetorna

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • Separera rödbetorna från grönsakerna och tvätta båda väl, skrubba rödbetorna med en borste. Lägg hela betorna på ark av kraftig folie (om du använder en blandning av sorter, använd ett separat ark för varje färg). Ringla över varje hög med rödbetor med några matskedar av vinägretten och strö över timjan. Vik folien upp och över dem för att täta.

  • Lägg paketen på en kantad bakplåt och rosta tills en knivspets lätt tränger igenom en beta, 60 till 75 minuter. Låt rödbetorna svalna i sina paket.

  • Medan rödbetorna steks skär du rödbetor och cirka 7,5 cm av stjälkarna i tunna strimlor.

  • Koka upp 12 mm vatten i en medelstor kastrull och tillsätt grönsakerna. Koka tills de precis vissnat, 2 till 3 minuter, vänd med en tång för att säkerställa att de kokar jämnt. Låt grönsakerna rinna av och placera dem på ett stort serveringsfat.

  • När rödbetorna är tillräckligt svalna för att hantera, skär av de spetsiga spetsarna och stjälkändarna och skär rödbetorna i klyftor, lämna skalet kvar. Fördela dem över rödbetsgröntorna.

  • Strö över granatäpplekärnorna och smula getosten över allt. Ringla över tillräckligt med granatäpplevinägrett för att täcka och garnera med gräslöken.

Servering: 1 serveringKalorier: 405 kcalKolhydrater: 26 gProtein: 7 gFett: 32 gMättat fett: 7 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 21 gKolesterol: 9 mgNatrium: 417 mgKalium: 677 mgFiber: 6 gSocker: 18 gVitamin A: 497 IUC-vitamin: 15 mgKalcium: 70 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Christine Sahadi Whelan. Foto © 2021 Kristin Teig. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Den här rätten med granatäpplerostade rödbetor med getost hade alla smaker av kvardröjande sommar och var en inkörsport till hösten. De möra, jordnära rödbetorna är perfekt klädda med balanserad sötsyrlig granatäpplevinägrett.

Granatäpple rostade rödbetor-Jessie H

Jag kunde inte hitta granatäpplemelassen i min lokala butik, men jag beställde den online för leverans nästa dag. Jag var beredd att göra min egen med en blandning av melass och granatäpplejuice, jag tror att det hade räckt, men jag är glad över att ha hittat den äkta varan.

Dressingen är felfri och är ett otroligt robust recept i sig. Efter att ha dressat salladen efter min smak hade jag ca 1/4 kopp dressing kvar, jag är inte arg på det. Varje tugga av den här rätten gav ett ömt betbett, en ljus antydan av dressing, klicken av en syrlig granatäpple och avslutade med krämig, rik getost. Den är rejäl nog att stå på egen hand, men ett perfekt ackompanjemang till varje höstfest.

Den klassiska kombinationen av rödbetor och getost förstärks i det här receptet, tack vare tillägget av några av mina favoritsmaker från Mellanöstern: granatäpplemelass och Aleppopeppar.

Det här receptet på granatäpplerostade rödbetor med getost var inte bara enkelt att göra utan även nyttigt och vackert på ett serveringsfat. Jag försöker alltid köpa rödbetor med sina gröna kvar, så jag älskade att det här receptet använde dessa gröna som basen i rätten. Jag gillade också att man inte behövde oroa sig för att skala rödbetorna när de väl var kokta, inga rödfläckade händer här!

Detta är ett verkligt exceptionellt recept på rostade rödbetor. Inte nog med att det på något sätt lyckades svaja även de mest pålitliga anti-bet-medlemmarna i mitt hushåll, det lyckades på något sätt bara bli BÄTTRE när den värmdes upp igen (20 minuter vid 350°F). Den är rik, och jordig, och krämig och syrlig och söt och på något sätt en av de bästa sakerna jag har ätit på ett tag.

Jag använde en blandning av röda och gyllene rödbetor, men med de gröna, granatäpplekärnorna och dressingen alla är mörkare och/eller röda, skulle jag rekommendera att gå med alla gyllene eller randiga för färgkontraster. Om du inte har en granatäpplemelass att välja på rekommenderar jag starkt Cortas som jag tycker är den vassaste och syrligaste, och perfekt till denna rätt.

Dessa granatäpple rostade rödbetor med getost gör en färgstark och läcker sallad med en vacker presentation. Rödbetornas jordighet lyfts upp av granatäpplemelass och jag älskar tillsatsen av getost och granatäpplekärnor.

Jag har aldrig ätit oskalade rödbetor tidigare och var fascinerad men skalet var för segt och det slutade med att jag fick skala dem efter att jag skurit dem i klyftor. Jag kunde inte hitta riktiga rödbetor så jag antar att det var därför skalet var för tjockt och inte hade en behaglig munkänsla eller smak.

I vilket fall som helst var de lätta nog att skala och resultatet blev en enorm förbättring. Jag strödde lite Maldon havssalt på den färdiga salladen.

Ursprungligen publicerad 5 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply