I Portland, Oregon, kan du köpa dessa färska, smöriga kex direkt från Grand Central Bakery. Här är deras publicerade version av dessa läckerheter, ända ner till signaturpoolen av sylt som rinner över kanten på bakverket. Lagom till frukost.

Anpassad från Piper Davis | Ellen Jackson | The Grand Central Baking Book | Tio hastigheter, 2009

Som alla goda bakverk är störsändare – kex med en sylt som spricker från deras mitt – oemotståndligt varma från ugnen. Kom ihåg, ju bättre kvalitén på sylten är, desto bättre störsändare. Jag rekommenderar att du förbereder ingredienserna kvällen innan. När du först biter i en av dessa varma syltfyllda kex nästa morgon, kommer du att överväga att tiden är väl använd.– Piper Davis

HUR GÖR JAG FLUDIGA KEXAR?

Hemligheten med lätta och fluffiga kex är att behålla massor av tjocka smörbitar i smeten. Smör smälter under gräddningen, lämnar flagnande lager och släpper ut ånga som hjälper till att hålla dessa störsändare mjuka. För att hålla de där smörbitarna fasta, se till att allt är kallt när du börjar och håll det så kallt som möjligt. Undvik att överarbeta degen – du håller dina ingredienser kallare och du slipper utveckla gluten också.

  • Värm ugnen till 350°F (175°C). Smöra lätt en plåt eller klä den med bakplåtspapper.
  • Häll mjöl, socker, bakpulver, salt och bakpulver i en stor skål med höga sidor eller skålen med en stå mixer och vispa för att kombinera.
  • Tärna smöret i 1/2-tums (12 mm) kuber. Använd händerna eller paddelfästet på stavmixern på låg hastighet, blanda ner smöret i de torra ingredienserna tills mjölets konsistens ändras från silkeslen till mjölig. Det ska fortfarande finnas kvar till kvartsstora smörbitar. (Du kan täcka skålen med plastfolie och kyla kexdegen över natten.)

  • Gör en brunn i mjölblandningen och häll i 1 dl kärnmjölk på en gång. Blanda försiktigt degen bara tills den går ihop. Det kommer att se grovt och skralt ut. Skrapa degen från sidorna och botten av skålen, tillsätt sedan ytterligare 1/4 kopp kärnmjölk och blanda igen för att införliva eventuella mjöliga rester. Större delen av degen kommer att samlas på paddeln om du använder en stående mixer. Sluta blanda medan det fortfarande finns synliga bitar av smör och mjöliga fläckar. Degen ska komma ut ur skålen i 2 till 3 stora, kladdiga klumpar och bara lämna några små rester och mjöl runt skålens sidor. Om degen är synligt torr och smulig, tillsätt upp till 1/4 kopp mer kärnmjölk, 1 matsked åt gången, blanda inte mer än en rotation efter varje tillsats.

  • Vänd ut degen på en lätt mjölad yta. Använd hälarna och sidorna på handflatorna för att samla ihop degen och klappa den försiktigt till en avlång form 1 1/2 till 2 tum (4 till 5 cm) tjock. Det kommer inte att se smidigt eller särskilt sammanhängande ut; det är okej. Använd en kexskärare för att skära störarna i cirklar som är minst 7 cm i diameter. Lägg överblivna rester ovanpå varandra och klappa försiktigt ut dem till en tjocklek av 1 1/2 till 2 tum och skär igen i cirklar.

  • Använd tummen för att göra en fördjupning i storleken av en bit av femtio cent i mitten av varje kex. Medan du försiktigt stöder kexens ytterkant med fingrarna, använd tummen för att skapa ett glödformat hål som är lite bredare i botten och som går nästan till botten av kexet (tänk nypkruka). Försök att trycka så lite som möjligt på utsidan av kexet, för att undvika att slå sönder lagren, som är nyckeln till flagnande störsändare. Fyll varje fördjupning med 1 msk sylt och lägg störarna på den förberedda bakplåten med 1 1/2 tum mellan dem.

  • Grädda i 35 till 40 minuter, rotera formen halvvägs genom gräddningstiden. Störarna ska vara djupt gyllenbruna.

Servering: 1 störsändareKalorier: 448 kcalKolhydrater: 61 gProtein: 6 gFett: 20 gMättat fett: 12 gTransfett: 1 gKolesterol: 52 mgNatrium: 586 mgKalium: 119 mgFiber: 2 gSocker: 18 gVitamin A: 616 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 100 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2009 Piper Davis | Ellen Jackson. Foto © 2009 John Valls. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Det här är ett fenomenalt recept! De syltfyllda kexen har en knaprig skorpa och en mjuk insida. Jag har ofta testat att göra kex hemma utan att uppnå denna balans, men jag hade inga som helst problem med detta välskrivna recept. Jag älskar inte bara smaken av sylten (jag använde aprikos och blåbär) utan de underbara juveltonerna i den färdiga produkten. Jag planerar att göra dessa regelbundet till frukost och kommer även att göra ett sortiment av dem när jag har folk på brunch.

Tidigare har jag och biscuits haft ett problematiskt förhållande. Jag vill att de ska resa sig, de sprider sig till platta puckar. Jag vill att de ska vara möra och flagnande, de blir gummiaktiga och täta. Men dessa störsändare – wow! Mina blev knaggligare än flagnande, men de var möra och steg uppåt, inte utåt. Ingredienserna kom ihop väldigt enkelt med hjälp av min stativmixer, och anvisningarna var mycket tydliga och lätta att förstå. Jag använde hemgjord huckleberrysylt för att fylla kexen. Den enda förändringen jag skulle göra skulle vara att göra hålen för sylten bredare och grundare, så att du får en jämnare blandning av sylt och kex i varje tugga.

Source link

Rate this post

Leave a Reply