För detta grillad avokado och persikosallad med getost recept, mogna persika- och krämiga avokadoskivor får lite röding innan de slängs med syrlig getost, söta fikon och en enkel vinägrett. Det är en elegant sommarmåltid som är perfekt för måltider utomhus.

En dekorativ tallrik fylld med grillad avokado, grillade persikoskivor, färska fikon, örter och getost.

Anpassad från Héloïse Brion | Min konst att underhålla | Flammarion, 2022

Om du aldrig har provat en grillad persika eller avokado, är denna sallad den perfekta ursäkten för att göra det. När de utsätts för den rökiga värmen blir avokadoskivorna mjuka och krämiga och persikorna får en lätt karamelliserad röksmak. I kombination med färskost, mogna fikon, örter och vinägrett blir detta en verkligt spektakulär sallad.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om grillad avokado och persikosallad med getost

Vad är Piment d’Espelette?

Det är en paprika som odlas nära staden Espelette i den baskiska regionen i södra Frankrike. Denna berömda grönsak anses vara så speciell att den till och med har fått en skyddad beteckning av Europeiska unionen, så att endast paprika som odlas i Espelette-regionen kan kallas “piment d’Espelette”. De är som paprikans champagne, om du så vill.

När det gäller värme jämförs de vanligtvis med paprika. Piments d’Espelette är kända för sin mörka, lätt rökiga smak som intensifieras när paprikan rostas eller steks. Om du inte kan hitta det torkade pulvret på din lokala marknad kan du hitta det på Amazon.

Vad ska jag servera till denna sallad?

Salladen är lagom ljuvlig för sig själv, men vi tror att servering av den tillsammans med en ost- och charkuteribräda med en fräsch baguette och ett krispigt vitt vin skulle göra en magnifik sommarkväll.

Kan jag odla ett avokadoträd från gropen?

ja! Ta försiktigt bort din avokadogropa och tvätta den väl – men ta inte bort det bruna höljet. Bestäm vilken ände som är botten – det är där rötterna kommer att växa. Stick i fröet med tre tandpetare och balansera dem över ett glas vatten så att bara botten av gropen är nedsänkt. Placera glaset borta från direkt solljus.

När rötterna väl börjar växa blir det spännande. När plantan når 6 eller 7 tum hög, skär stjälken på mitten. Verkligen. Detta kommer att uppmuntra mer rottillväxt!

Ditt lilla barnträd kommer att fortsätta växa och du kommer snart att se löv och starkare rötter. Sedan är det dags att plantera trädet i lite jord.

Om du bor i ett tropiskt klimat kan du plantera ditt babyträd utomhus. Om du bor i ett område som upplever vinter varje år, kruka ditt träd och förvara det inomhus eller i ett växthus. När den väl är etablerad kan du börja flytta den utomhus under de varmare månaderna.

Grillad avokado- och persikosallad med getost

En dekorativ tallrik fylld med grillad avokado, grillade persikoskivor, färska fikon, örter och getost.

Möra grillade persika- och avokadoskivor kombineras med färska örter, getost, fikon och en enkel vinägrettdressing för att göra en magnifik sommarsallad.

Héloïse Brion

Prep 35 min

laga mat 10 min

Total 45 min

Till den grillade persikosalladen

Gör den grillade persikosalladen

  • Förvärm en grill till medelhög (om du inte har en grill med lägre värme, använd en grillpanna eller stekpanna).

  • Tvätta persikorna, ta bort groparna och skär dem, oskalade, i 3/4 till 1 1/4 tum (2 till 3 cm) klyftor. Lägg i en stor skål, ringla över olivolja och rör försiktigt tills skivorna är täckta.

  • Skär avokadon på mitten, ta bort gropar och skal och skär varje halva på längden i tre skivor. Ringla över olivolja och vänd försiktigt så att det blir jämnt.

  • Lägg persikorna och avokadoskivorna på ett galler eller korg för grönsaker och grilla tills de är förkolnade på sina ställen, 3 till 4 minuter per sida. Kontrollera dem regelbundet för att säkerställa att de inte bränns.

    Om du inte har en grönsaksgrill eller korg, grilla persikorna och avokadon som halvor för att undvika att tappa dem genom grillgallren.

  • Lägg persika- och avokadoskivorna med fikonkvartarna på ett serveringsfat. Strö över citronskalet. Smula ner getosten ovanpå.

Gör dressingen

  • I en liten skål, vispa ihop schalottenlök, 3 msk olivolja, vinäger och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Ringla över salladen.

  • Strö över mandel och örter, strö över piment d’Espelette och servera.

Servering: 1delKalorier: 650kcal (33 %)Kolhydrater: 42g (14%)Protein: 12g (24 %)Fett: 53g (82 %)Mättat fett: 10g (63 %)Fleromättat fett: 6gEnkelomättat fett: 34gTransfett: 0,003gKolesterol: 11mg (4 %)Natrium: 129mg (6 %)Kalium: 1326mg (38 %)Fiber: 18g (75 %)Socker: 21g (23 %)Vitamin A: 1167IU (23 %)C-vitamin: 33mg (40 %)Kalcium: 101mg (10 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 15 augusti 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply