Dessa grillad brysselkål blir söta och goda på grillen och är ett så enkelt tillbehör!
Färska brysselkål slängs med salt, peppar, smör och lite lök. De tillagas på grillen tills de är mjuka och karamelliserade. Det är otroligt hur ett så enkelt recept kan ha så mycket smak!
Det är svårt att motstå dessa friska piper när de väl har lagat mat på grillen.

Vår favoritgrillade brysselkål
Brysselkålen blir brun, krispig, karamelliserad på utsidan och mör på insidan. De är perfekta att servera till en biffmiddag!
- Detta recept på grillad brysselkål är så lätt att göra. Och de tar inte lång tid att laga.
- Detta enkla recept kräver bara en få ingredienser.
- De kan förberedas i god tid och läggas på grillen precis innan servering.
- Att göra dessa i en folieförpackning innebär mindre röra och lite städning.
- De håll dig väl att grilla och är jättegoda med ett stänk parmesan och knäckt peppar. Servera dessa tillsammans med grillad lax eller ett grillat kycklingbröst.
- Tillagas på grill eller i ugnBrysselkålen blir brun, krispig, karamelliserad på utsidan och mör på insidan.

Ingredienser & variationer
Bryssel – Använd färska Bryssel för bästa smak. Kom ihåg att när du köper färska Bryssel köp täta fasta huvuden som är fria från fläckar och fläckar. Välj groddar som är nära samma storlek om möjligt.
Kryddor –Vi smaksätter helt enkelt med smör, salt & peppar och lite lök. Lökpulver kan användas istället för färsk lök om du vill.
Variationer – Grillade brysselkål smakar fantastiskt beströdda med strimlad parmesanost, smulad bacon, vitlökspulver, balsamvinäger, lite dijonsenap eller till och med lönnsirap.


Hur man grillar brysselkål
Denna handhållna sida är ett imponerande tillskott till vilken huvudrätt som helst!
- Putsa groddarna, ta bort eventuella vissna blad och halvera om de är stora.
- Lägg dem i en skål och mjuka ett par minuter i mikron.
- Krydda och linda in i folie med lite lök och smör.
- Grilla & servera.
Om du inte vill mikrovågsugna dem kan de kokas i några minuter eller tillagas längre tid över indirekt värme.

Tips för brysselkål på grillen
- Genom att mjukgöra brysselkålen något innan grillning ser du till att de är genomstekta utan att bryna för mycket.
- Tillsätt extra kryddor eller kryddor om du vill!
- De kan tillagas på trä- eller metallspett eller i en grillkorg istället för ett foliepaket om så önskas.
- Vänd foliepaketet ofta genom tillagningsprocessen för att säkerställa att de kokar jämnt.
Matrester håller sig i kylen i 3 dagar. Värm dem lågt och långsamt i en stekpanna med en touch av olivolja eller i airfryern eller lägg dem kylda till sallader eller pastasallader.
Mer grillade grönsaker
Tyckte du om dessa grillade brysselkål? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Grillad brysselkål
Lite förkolnade och beströdda med parmesanost, brysselkål passar utmärkt att grilla!
-
Skölj brysselkålen under kallt vatten och klipp av ändarna. Skär på mitten om de är stora.
-
Lägg brysselkålen i en mikrovågssäker skål och täck tätt med plastfolie. Mikrovågsugn i 2-3 minuter eller tills de precis börjar mjukna. Överkok inte.
-
Värm grillen till medelhög värme.
-
Tillsätt tärnad lök, smör och kryddor till Bryssel. Kasta väl.
-
Lägg ut ett ark aluminiumfolie ungefär 24 tum lång. Bred ut Bryssel på ena halvan av folien och vik den andra halvan över. Rulla kanterna på folien på alla sidor för att skapa ett tätt förslutet paket.
-
Grilla på medelhög värme i 8-12 minuter, vänd då och då tills de är mjuka och lättbruna.
Garnera med ¼ kopp parmesanost, om så önskas.
Brysselkål kan tillagas i grillkorg eller på spett om så önskas. De ska fortfarande vara lite mjuka innan de grillas.
Vi tycker att kraftig folie håller sig bäst på grillen och inte går sönder när paketet vänds.
Kalorier: 126 | Kolhydrater: 16g | Protein: 6g | Fett: 6g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0,5g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 15mg | Natrium: 88mg | Kalium: 673mg | Fiber: 7g | Socker: 4g | Vitamin A: 1458IU | C-vitamin: 145mg | Kalcium: 75mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



