Grillad citrongräskyckling är min favorit när jag besöker en vietnamesisk restaurang, och nu kan du och jag göra den hemma! Och jag vågar säga att det är ännu bättre. Ingen torr överkokt kyckling här, dessa lår var perfekt grillade, saftiga, salta och söta. Och jag njöt verkligen av den fina hiten av ingefära i riset (jag utelämnade den extra soja som krävs i riset). Med det här receptet kan du ha kycklingen och riset på ditt bord på 30 till 40 minuter.

Marinera kycklingen, starta riset och lägg sedan kycklingen på grillen. Släng på några grönsaker medan du håller på, jag grillade skivad aubergine och sparrisspjut för att avrunda min måltid. Jag använde lite av den överblivna marinaden och penslade den på mina grönsaker medan de grillade för att inte slösa bort de smaskiga bitarna som fanns kvar i skålen. Det här var en stor hit för en snabb veckokvällsmåltid, och jag kan se att jag har det här receptet till hands. Jag funderar redan på att grilla en sats till och göra en vermicelli nudel och örtsallad – snart.

Bitar av grillad citrongräskyckling på en vit tallrik med garnering av salladslök.

Source link

Rate this post

Leave a Reply