Detta grillad grönkål är ett bevis på att grillen är till för så mycket mer än bara kött.

Anpassad från Barton Seaver | Där det finns rök | Sterling Epicure, 2013

Det här är helt enkelt en av mina favoriträtter, och den har en legendarisk plats i mitt äktenskaps historia. Min fru var inte ett fan av denna grönsak – eller av någon grönsak. Fan kanske inte är rätt ord. Det är inte bara det att hon inte gillade dem; hon kämpade aktivt mot dem och åtalade dem, alla skyldiga enligt anklagelserna, även om det fanns knappa bevis. Det var denna enkla rätt som fick henne att åtminstone börja överväga att lägga ner sitt svärd. Den krispiga konsistensen, den rökiga, förkolnade smaken, genomskinligheten i hela processen fick henne att svika sig. Och nu är det en stapelvara. Så man kan säga att det här receptet är en gateway-grönsak.–Barton Seaver

KAN JAG LÄGA TILL NÅGOT TILL MIN GRILLADE GRÖNkål?

I själva verket kan du. Våra testare fann att olivolja och koshersalt var ganska bra, men du kan lägga till lite blixtlås med ett stänk av vitlökspulver, ett stänk parmesanost eller en nypa peppar – svart eller chili skulle värma upp ordentligt. Även en liten kläm lime skulle inte vara på sin plats här. Låt oss veta om du provar något annat!

  • Förbered en grillgärna med några bitar av lönn eller ek kastade på elden, på medelvärme.
  • Skölj grönkålen och klappa den helt torr. Skala bort och släng stjälkarna från grönkålen. Riv bladen i stora lagom stora bitar (tillräckligt stora så att de inte faller mellan gallrets galler) och släng dem med olivolja och en god nypa salt. Lägg grönkålen i ett enda lager på gallret. De kommer att börja fräsa nästan omedelbart. Det här är bra. Motstå frestelsen att vända dem. Brännan är god; brännskadan är din vän. Efter 4 till 5 minuter, flip bladen en gång för att ge en liten röding på andra sidan av bladen. Koka ytterligare en minut eller så, flytta sedan grönkålen till a tallrik. Det är allt. Servera omedelbart.

Servering: 1 delKalorier: 128 kcalKolhydrater: 12 gProtein: 6 gFett: 8 gMättat fett: 1 gNatrium: 51 mgKalium: 663 mgVitamin A: 13487 IUC-vitamin: 162 mgKalcium: 203 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2013 Barton Seaver. Foto © 2013 Katie Stoops. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Citat från en professionell kock på vår grill: “Vilken stor uppskov från allt kött här….” Detta var ett perfekt tillskott till vår kötttunga matlagning – även köttätarna var nyfikna på att se de stora bladgröna på grillen. Bladen fick en rökig, köttig doft och var goda på egen hand eller på en hamburgare. De var lite som grönkålschips, fast med rök. Tillagningstiden var korrekt. Jag kommer att göra dessa på många framtida grillträffar.

Tittade du en gång på receptet och frågade dig själv: “Varför tänkte jag inte på det?!” Jag gjorde. Jag brukar undvika att sätta på ugnen under sommaren, så vad kul det är att hitta ett recept som förvandlar en het vara till en sommarvänlig hybrid. Jag kan inte komma på något enklare och effektivare än att ta vara på grillens restvärme efter att du har tillagat din huvudrätt för att steka ett gäng eller 2 grönkål. Strö bara ut bladen på gallret och värm sedan de stora, nubbiga, blågröna bladen tills de är fläckiga med röding.

Jag fastnade för att ordna dem i ett enda lager och detta visade sig vara framgångsrikt för att ge en enhetlig tillagningstid från topp till botten, vänster och höger. De förkolnade fläckarna är uttalade och komplexa smaker. Jag ser dem vara en fantastisk garnering över en myriad av rätter. Och de satte sig fint bredvid en kall, humlig öl.

Source link

Rate this post

Leave a Reply