Grillade hummerstjärtar är en stor trend för sommaren och Hank Shaw är på topp. Hans syn på det är snabbt, enkelt och okomplicerat. Grilla dem snabbt, häll dem i smör, doppa dem i vad du vill och sluka dem. Upprepa hela sommaren.

Anpassad från Hank Shaw | Krok, lina och kvällsmat | H&H Books, 2021

Att grilla hummerstjärtar är en grej i Florida och södra Kalifornien, där den taggiga hummern lever, och det är verkligen ett roligt sätt att tillaga dem i varmt väder. Det är lite främmande för mig, med tanke på att jag växte upp på Maine hummer som äts, mer eller mindre, på bara ett sätt: ångad eller kokt, med smält smör. Men grillen tillför det inslaget av rök, och du kan tröja hummern med smält smör om du vill. Eller så kan du gå med valfritt antal andra smaker, som olivolja, eller sesamolja, eller salsa, eller ponzusås, eller chimichurri eller . . . du förstår poängen.–Hank Shaw

Vanliga frågor om grillad hummer

Hur förbereder man en hummer för grillning?

Det finns många sätt att förbereda en hummersvans för grillning, men det enklaste sättet är att använda en sax för att skära skalet på toppen av svansen tillbaka till fenorna. Genom att göra detta kommer du sannolikt att skära av svansköttet också, och det är OK, eftersom du kommer att öppna svansen som en bok för att grilla den. Du vill ha botten av skalet intakt; att göra detta, i motsats till att skära svansarna på mitten helt, tillåter skalet att skydda köttet något. Jag kommer även använda fingrarna för att arbeta bort det råa köttet lite från skalet, vilket gör det lättare att ta bort senare.

Behöver jag skölja hummerstjärtar innan jag tillagar dem?

Oavsett om det är färska eller frysta hummerstjärtar bör de sköljas innan du börjar tillaga dem. Men – och den här delen är viktig – bara svansarnas yttre. Ge skalet en bra skrubbning men undvik att få vatten på det utsatta köttet. Och sänk inte svansen i vatten. Hummerkött absorberar snabbt vattnet, vilket ger dig en vattnig hummer. Vilket enligt oss är mycket mindre roligt än en stenhummer.

  • Få din grill varm. Detta är en varm och snabb tillagning, inte långsam och låg. Rengör gallren.

  • Använd en sax för att skära av hummerskalet längst upp, ända till fenorna. Du vill ha toppen av skalet öppen men botten intakt. Använd fingrarna för att bända upp skalet och lossa det råa hummerköttet något från skalet.

  • Måla hummerköttet med olja eller smält smör och lägg med köttsidan nedåt på gallren. Tryck ner svansen med en tång eller en spatel i cirka 30 sekunder. Grilla köttsidan i 4 till 5 minuter och vänd sedan. Måla köttet med mer smält smör eller olja.

  • Grilla skalsidan tills hummern är genomstekt och innertemperaturen är mellan 135°F och 140°F (57°C och 63°C), 2 till 6 minuter till.

  • Ta bort det kokta köttet från skalet och kassera tarmen. Servera med mer smält smör, örtsmör eller chipotlepeppar mosad med smör.

Servering: 1 delKalorier: 120 kcalKolhydrater: 1 gProtein: 11 gFett: 9 gMättat fett: 5 gTransfett: 1 gKolesterol: 102 mgNatrium: 339 mgKalium: 129 mgSocker: 1 gVitamin A: 252 IUKalcium: 56 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Hank Shaw. Foto © 2021 Holly A. Heyser. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Mums! Jag har grillat sån här hummer förut men inte på ett tag. Det är bättre än jag mindes. Det enda problemet jag hade var att jag tryckte för hårt på en av stjärten och skalet fastnade i grillgallret. Jag bände ut den med tången när den började flamma upp. Jag trodde att allt skulle brinna upp men det var bra.

Jag gillar verkligen hur man arbetar bort köttet från skalet med fingrarna innan tillagning fungerar. Svansarna kom ut ur skalen perfekt. Den här hummern blir så läcker. Jag rekommenderar det starkt för sommarens cookouts eller en speciell fars dagsmåltid. Vi hade mac och ost med vår, en perfekt kombination. Min man vill ha det igen ikväll!

Denna metod för grillad hummer fungerar ganska bra. Jag har alltid tyckt om grillad hummer oavsett om det är en hel hummer eller helt enkelt svansen. Grillning ger hummern en fin, rökig smak som skiljer sig ganska mycket från den smak du får när du kokar eller ångar den.

Se till att tråkla svansarna med vad du än föredrar för smak. Det finns många bra förslag i introt men jag gick med ett enkelt smält smör som fungerade väldigt bra. Håll också några av tråcklingsingredienserna på sidan för doppning efter grillning om du föredrar det. Jag serverade stjärtarna med pommes frites och sauterad spenat.

Vad serverar du till en speciell middag – grillad hummer! Detta grillade hummerrecept är så enkelt, lätt att förbereda och imponerande. Jag ville göra något speciellt för att fira sommaren och förhoppningsvis ett avslut på detta galna år. Hummer är dyra, och att använda svansarna gör detta till en mycket enkel, snabb rätt att förbereda. Det blir inte bättre än hummer och vitlökssmör. Jag tråklade hummern först med vanligt osaltat smör. Jag gjorde sedan ett örtsmör med hackad vitlök, citronskal, persilja och krossad röd paprika och la en klick av detta i varje stjärt när hummern vändes till grill på skalsidan. Serverade även detta smör till hummern.

Serveras med mer örtsmör, spettfiléstjärtar, bakad potatis, grillad sparris, trädgårdssallad och ros. Utsökt!

Ursprungligen publicerad 29 maj 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply