Denna grillade kjolstek med ananas pico är ganska fantastisk. Biffen marineras snabbt i hoisinsås, grillas perfekt, skärs i tunna skivor och serveras – få det här – på en kladd av hoisinspettad majonnäs. På sidan en ananas pico.

Skivad grillad kjolstek på en vit tallrik med en skål med ananas pico på sidan.

Behöver du förstärka ditt biffspel? Detta uppfinningsrika riff på grillad kjolbiff kommer säkerligen att få stora poäng vid ditt middagsbord. Här grillas snabbt marinerad biff och staplas ovanpå ett hoisin-majo-utsmetat fat och hela she-bang toppas med en söt och syrlig grillad ananaspico.Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om grillad kjolstek

Vad är hoisinsås?

Hoisin är en krydda som används i asiatiska rätter. Dess bas är en fermenterad sojabönpasta som har tillsatts andra smaker och kryddor. Det tillför sötma, syrlighet och lite värme. Eftersom den inte innehåller några animaliska produkter är hoisinsås ett fantastiskt alternativ för många veganska och vegetariska recept.

Vilket är det bästa substitutet för kjolstek?

Om du som vi har svårt att hitta kjolstek när du letar efter det, andas lugnt. Flankstek kan användas – något mindre smakrik, men mörare. Se till att skiva den tunt och mot åden.

Om du gillar dina biffar medium-rare till medium, fungerar en hangarsteak också. Hangarbiff har en härlig biffig smak och liknande mörhet som en kjolstek.

Kan jag göra ananas pico med konserverad ananas?

Du kan, men kom ihåg att konserverad ananas tenderar att vara sötare och mindre fast än färsk. Du kommer att få bättre övergripande konsistens med färsk, men ananas är inte alltid i säsong eller tillgänglig – så i ett nafs kan du absolut ersätta konserverad.

Grillad kjolstek med ananas Pico

Skivad grillad kjolstek på en vit tallrik med en skål med ananas pico på sidan.

Det här receptet på grillad kjolstek med hoisin är ganska fantastiskt. Biffen marineras snabbt i hoisinsåsen, grillas perfekt och serveras – få det här – på en kladd av hoisinspetsad majonnäs. På sidan en ananas pico.

Stephanie Izard | Rachel Holtzman

Prep 30 min

laga mat 30 min

Total 1 hr

Gör ananas pico

  • Förvärm en grill eller grillpanna på medelvärme.

  • Grilla ananasen, vänd en gång, tills den är lätt förkolnad, cirka 2 minuter per sida. Tärna ananasen och ställ åt sidan.

  • I en medelstor skål, kombinera ananas med tomater, blåbär, schalottenlök, vitlök, koriander, sambal oelek, olivolja och citronsaft. Låt picon stå i rumstemperatur i 30 minuter innan servering.

Förbered kjolbiffen

  • Blanda majonnäsen med 1 1/2 matsked av hoisinsåsen i en liten skål. Gnid in kjolbiffen med den återstående hoisinsåsen och marinera i 5 till 10 minuter.

  • Öka grillen eller grillpannan till medelhög värme.

  • Grilla steken tills den är tillagad efter eget tycke, 3 till 4 minuter på varje sida för medium rare. Låt vila på en skärbräda i 10 minuter innan du skivar mot säden.

  • Smörj ett fat med hoisinsmajon och toppa med biffen. Lägg upp picon på toppen och servera genast.

Servering: 1delKalorier: 754kcal (38 %)Kolhydrater: 47g (16 %)Protein: 37g (74 %)Fett: 47g (72 %)Mättat fett: 10g (63 %)Fleromättat fett: 19gEnkelomättat fett: 15gTransfett: 1gKolesterol: 114mg (38 %)Natrium: 1827mg (79 %)Kalium: 682mg (19 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 29g (32 %)Vitamin A: 149IU (3%)C-vitamin: 8mg (10 %)Kalcium: 60mg (6 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 28 juli 2018

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply