Lax är enkelt, hälsosamt och gott tillagat i en enkel marinad.
I det här grillade laxreceptet marineras filéerna i en enkel sesam-sojablandning och grillas sedan tills de är mjuka och fläckiga.
Avrunda denna måltid med sparris och rispilaff, eller servera den som en rejäl laxskål.

Snabb, fräsch och smakrik
Grillad lax är så lätt att förberedaoch det ger en smakrik och hälsosam måltid som är färdig bara minuter – perfekt för de hektiska vardagskvällarna. Detta magra protein är inte bara lätt att göra, det är också elegant och mångsidigt.
Ingredienser till grillad lax
Lax – Det här receptet är utmärkt med antingen färska eller frysta laxfiléer. Frysta filéer kan tinas medan de marineras. När du väljer ut laxfiléer för grillning är sockeye (eller coho) bra val, om möjligt är skinn på lax lättare att grilla.
Marinad – Sojasås, farinsocker, vitlökspulver, sesamolja och färsk citronsaft ger mycket smak och ger en perfekt mörfilé.
Marinad/kryddvariationer
- Ändra laxmarinaden genom att tillsätta limejuice i stället för citronsaft, eller tillsätt lite nyriven ingefära och rödpepparflingor.
- Om så önskas, hoppa över marinaden och tillsätt lite olivolja och gnid in den med laxkrydda eller salt och peppar innan den hamnar på grillen! Servera med färska örter som persilja och en skvätt citronsaft.

Hur man grillar lax
- Marinera laxfiléerna i minst 1 timme.
- Grilla lax med köttsidan nedåt enligt recept nedan. Vänd och koka tills filéerna når en innertemperatur på 145°F.
- Låt laxen vila innan servering. Servera med citronskivor eller klyftor.



Sidor för grillad lax
- Grillad lax är en fantastisk maträtt att servera med färska grillade grönsaker som sparris. zucchini, eller till och med grillad majs.
- Det passar fint med en pilaff, blomkålsris, kokt barnpotatis eller lätta pastasallader i vinägrettstil.
- Lägg till en fruktsalsa som ananas eller mangosalsa.
Förvara överbliven lax täckt i kylen i upp till 2 dagar.
Fler laxfavoriter
Från laxfoliepaket till citron och dill, lax är lika lätt att förbereda som det är gott.
Älskade din familj detta recept på grillad lax? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Lätt grillad lax
Laxfiléerna marineras i en smakrik sesam-sojamarinad och grillas tills de är mjuka och fläckiga.
I en liten skål, vispa ihop sojasås, vatten, olja, farinsocker, citronsaft, sesamolja och vitlökspulver.
Häll över laxen och låt marinera i minst 1 timme (eller upp till 8 timmar).
Förvärm grillen till medelhög värme (400°F).
Lägg laxen med skinnsidan nedåt på grillen och stek i 6-8 minuter. Vänd och koka och ytterligare 5-7 minuter eller tills laxen når 145°F. Överkok inte.
Vila några minuter innan servering.
Kalorier: 257 | Kolhydrater: 0,3g | Protein: 34g | Fett: 12g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 94mg | Natrium: 156mg | Kalium: 838mg | Fiber: 0,02g | Socker: 0,2g | Vitamin A: 68IU | C-vitamin: 0,2mg | Kalcium: 21mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.




Source link