Lax är enkelt, hälsosamt och gott tillagat i en enkel marinad.

I det här grillade laxreceptet marineras filéerna i en enkel sesam-sojablandning och grillas sedan tills de är mjuka och fläckiga.

Avrunda denna måltid med sparris och rispilaff, eller servera den som en rejäl laxskål.

pläterad Lättgrillad lax med ris och grönsaker

Snabb, fräsch och smakrik

Grillad lax är så lätt att förberedaoch det ger en smakrik och hälsosam måltid som är färdig bara minuter – perfekt för de hektiska vardagskvällarna. Detta magra protein är inte bara lätt att göra, det är också elegant och mångsidigt.

Ingredienser till grillad lax

Lax – Det här receptet är utmärkt med antingen färska eller frysta laxfiléer. Frysta filéer kan tinas medan de marineras. När du väljer ut laxfiléer för grillning är sockeye (eller coho) bra val, om möjligt är skinn på lax lättare att grilla.

Marinad – Sojasås, farinsocker, vitlökspulver, sesamolja och färsk citronsaft ger mycket smak och ger en perfekt mörfilé.

Marinad/kryddvariationer

  • Ändra laxmarinaden genom att tillsätta limejuice i stället för citronsaft, eller tillsätt lite nyriven ingefära och rödpepparflingor.
  • Om så önskas, hoppa över marinaden och tillsätt lite olivolja och gnid in den med laxkrydda eller salt och peppar innan den hamnar på grillen! Servera med färska örter som persilja och en skvätt citronsaft.
Ingredienser till grillad lax på marmorskiva

Hur man grillar lax

  1. Marinera laxfiléerna i minst 1 timme.
  2. Grilla lax med köttsidan nedåt enligt recept nedan. Vänd och koka tills filéerna når en innertemperatur på 145°F.
  3. Låt laxen vila innan servering. Servera med citronskivor eller klyftor.

Grilltips

Förvärm en kolgrill eller gasolgrill och lägg lite olja på en pappershandduk. Gnid in pappershandduken på grillgallren tills de är svarta och blanka. Detta hjälper till att hålla laxen från att fastna.

Om laxen fastnar när du försöker vända den är den inte redo att vända än. Laxfiléerna ska lätt släppa från grillen.

Se till att inte överkoka filéerna, de bör nå en innertemperatur på 145°F. Ta bort laxen från grillen några grader tidigt eftersom den fortsätter att koka medan den vilar.

Grillad lax på tallrik garnera med persilja med grönsaker vid sidan av

Sidor för grillad lax

  • Grillad lax är en fantastisk maträtt att servera med färska grillade grönsaker som sparris. zucchini, eller till och med grillad majs.
  • Det passar fint med en pilaff, blomkålsris, kokt barnpotatis eller lätta pastasallader i vinägrettstil.
  • Lägg till en fruktsalsa som ananas eller mangosalsa.

Förvara överbliven lax täckt i kylen i upp till 2 dagar.

Fler laxfavoriter

Från laxfoliepaket till citron och dill, lax är lika lätt att förbereda som det är gott.

Älskade din familj detta recept på grillad lax? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

pläterad Lättgrillad lax med ris och grönsaker
4,95 från 19 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Lätt grillad lax

Laxfiléerna marineras i en smakrik sesam-sojamarinad och grillas tills de är mjuka och fläckiga.

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 15 minuter

Marinera tid 1 timme

Total tid 1 timme 30 minuter

en gasolgrill på en vit bakgrund
  • I en liten skål, vispa ihop sojasås, vatten, olja, farinsocker, citronsaft, sesamolja och vitlökspulver.

  • Häll över laxen och låt marinera i minst 1 timme (eller upp till 8 timmar).

  • Förvärm grillen till medelhög värme (400°F).

  • Lägg laxen med skinnsidan nedåt på grillen och stek i 6-8 minuter. Vänd och koka och ytterligare 5-7 minuter eller tills laxen når 145°F. Överkok inte.

  • Vila några minuter innan servering.

Marinering: Förvara laxen i kylen medan den marineras och släng alltid överbliven marinad. Ugn: Detta kan bakas vid 450°F i 10 minuter och sedan stekas i 5 minuter. Förhindra att det fastnar: Värm upp grillen och lägg lite olja på en pappershandduk. Gnid in pappershandduken på grillgallren tills de är svarta och blanka. Detta hjälper till att hålla laxen från att fastna. Om laxen fastnar när du försöker vända den är den inte redo att vända än. Laxfiléerna ska lätt släppa från grillen. Temperatur: Se till att inte överkoka laxen. Den ska tillagas till 145°F, jag brukar ta bort den från grillen några grader tidigt eftersom det kommer att fortsätta laga mat medan det vilar. Näringsinformation inkluderar 10% absorption av marinaden.

Kalorier: 257 | Kolhydrater: 0,3g | Protein: 34g | Fett: 12g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 94mg | Natrium: 156mg | Kalium: 838mg | Fiber: 0,02g | Socker: 0,2g | Vitamin A: 68IU | C-vitamin: 0,2mg | Kalcium: 21mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Middag, fisk, varmrätt, skaldjur
Kök amerikansk
pläterad Lättgrillad lax med grönsaker och en titel
närbild av lätt grillad lax med ris och en titel
närbild av lätt grillad lax med en titel
Lätt grillad lax på en tallrik med en titel

Source link
Rate this post

Leave a Reply