Grillad majskolvar med ost är en mer italiensk stil på andra versioner av denna perfekta sommarrätt. Färsk majs, möt flammande eld. Och så ost.

Anpassad från Steven Raichlen | Hur man grillar grönsaker | Workman Publishing, 2021

När jag växte upp fanns inte grillad majs på min radar. Det var inte förrän jag började forska Grillen! Bibeln att jag stötte på kolgrillad majs rikad med chandon beni-smör (smaksatt med en korianderliknande ört som heter culentro) i Trinidad; majs grillad med kokosmjölk och fisksås i Kambodja; och, naturligtvis, Mexikos nu allestädes närvarande elote (grillad majs skuren med majonnäs och pudrad med pikant Cotija-ost och chilipulver). Jag har skrivit mycket om grillad majs genom åren, och jag kommer hela tiden på nya sätt att tillaga den. — Steven Raichlen

HUR HÅLLER JAG MIN MAJS FRÅN ATT BRÄNNA PÅ GRILLEN?

Steven Raichlen, författaren till detta recept har några fler tips till dig. Han rekommenderar att man köper så färsk majs som möjligt, inte bara för smaken utan också för att den kommer att ha utvecklat mindre stärkelse. Äldre, stärkelsestarkare kolvar bränns mycket lättare medan möra, färska kolvar ger dig lite mer tid. Likväl, så mycket som du vill strö smör över de här kärnorna medan de är på grillen, motstå lusten. Tråckla dem – men ta det lugnt. För mycket smör eller olja, och det kommer att börja droppa och brännas, vilket orsakar massor av sotiga rester på din majs och mycket rök.

  • Slaktarsnöre (valfritt)

  • Ett ark aluminiumfolie, vikt i tredjedelar

  • Ställ upp din grill för direkt grillning och värme till hög. Borsta eller skrapa rent grillgallret och olja den väl.
  • Om du använder majs i skalet, ta bort skalet som om du skulle skala en banan. Skala av dem hela vägen tillbaka så att du exponerar hela örat, inklusive den sista tum längst ner. Bind tillbaka skalen med slaktsnöre— Tanken är att göra ett handtag för att äta majsen. Alternativt kan du använda en eller två remsor av skal för att fästa av handtaget. Dra av och kassera eventuellt siden (de fina filamenten mellan skalet och örat).Om du använder skalad majsfortsätt till steg 3.
  • Smält smöret i en liten kastrull på medelhög värme. Rör ner vitlök och basilika och koka tills det doftar, men inte brunt, cirka 2 minuter.

  • Borsta lätt majsen på alla sidor med vitlök-basilikasmöret och smaka av med salt och peppar.
  • Placera öronen på gallret, skjut in foliegrillskölden under de fastbundna skalen för att förhindra att de bränns. Grilla majsen tills kärnorna är mörkt bruna, rotera öronen varje minut eller så och tråckla med vitlök-basilikasmör, 10 till 15 minuter. Du kanske hör lite popcorn-liknande sprakande!

  • Lägg den rivna osten i en grund bred skål eller på en tallrik.

  • Pensla en sista gång med vitlöks-basilikasmöret och rulla sedan varje kolv i osten. Sluka.

Servering: 1 serveringKalorier: 258 kcalKolhydrater: 18 gProtein: 10 gFett: 18 gMättat fett: 11 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 5 gTransfett: 1 gKolesterol: 45 mgNatrium: 316 mgKalium: 268 mgFiber: 2 gSocker: 6 gVitamin A: 705 IUC-vitamin: 6 mgKalcium: 229 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Steven Raichlen. Foto © 2021 Randazzo & Blau. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Inget säger sommar som grillad majs. Det här receptet på grillad majskolvar med ost gör ingen besviken. Majsen är söt och salt från osten. Nötig från grillen med rätt mängd färsk ört och vitlökssmör för att balansera det.

Det är verkligen en tillbehör utan krångel, perfekt att servera tillsammans med biff eller vilket protein du har fräsande på grillen.

Om du vill att ditt tillbehör ska sticka ut vid din nästa grillfest, är grillad majskolva med ost rätten att servera. En snurr på mexikansk elotemajs, denna italienska version är essensen av sommaren packad med vitlök, basilika och (i vårt fall) laddad med parmigiana. Efter att ha fått kläm på att binda tillbaka skalen för att bilda handtaget, uppskattade vi tekniken och det gav en unik presentation av en annars vardaglig sommarrätt.

Var inte rädd för att lämna majsen på grillen, fortsätt bara att rotera dem. De mörka kärnorna var den bästa delen. När vi tog bort majsöronen från grillen rullade vi dem genast i en hög med nyriven ost som höll sig lätt med ett tjockt lager som började smälta vid kontakt. Jag serverade min grillade majs med en freekeh-sallad med grillad zucchini, basilika och soltorkade tomater och färskt surdegsbröd.

Vi grillade majsen i 5 minuter, tråcklade i början och vände ofta. Efter 5 minuter såg alla öron vackert färgade ut, och eftersom vi gillar att vår majs var underkokt tog vi bort den. Vi tänkte bättre undercooked än overcooked för vår familj. Men det var perfekt! Jag tror att tillagning längre än 5 minuter skulle ha resulterat i fuktig majs. Penslade på det sista av basilika-vitlökssmöret, strö över Parmigiano-Reggiano, och det var fantastiskt! Kommer definitivt göra den här grillade majskolven med ost igen; det var superenkelt och så smakfullt. Det här kan vara mitt favoritrecept för majskolvar! Jag serverade detta med grillad svärdfisk och ris.Source link

Rate this post

Leave a Reply